- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Всичко около Lucid Dreaming (Осъзнато сънуване), OBE (ИТП) и Astral Projections тук !
Интригуваща тема.
Обикновено си помня всички сънища,тъй като са ярки и шантави,но и реалистични,което ме затруднява да осъзная,че не са действителни.
Няколко пъти все пак ми се е случвало-например при някой особено жесток кошмар нещо ми просветва,успокоявам се и се сещам,че в реалността събитията просто няма как да се подредят по толкова демоничен начин...
Веднъж пък дори ми се случи да контролирам сън.
Добре се получи.
А все се питам-всичко това все пак не пречи ли по някакъв начин на почивката?
Все пак осъзнаването и контрола на сънища пак са си вид мисловна дейност..?
Също-понякога сънищата се опитват да изтикат напред от подсъзнанието към съзнанието някакъв неосъзнат или потиснат страх/желание-контролирайки ги,не се ли лишаваме от възможността да научим нещо толкова важно за самите нас?
Бтв,а този Дрийм Гайд какво представлява и откъде се е взел?
The crowd is proud
The crowd is loud
The crowd says"No"!
To friend and foe
I stand between
Of might and unseen
What's right and wrong
Debate sing song
To push away
A chance to stay
An idea born
To laugh or sorn
Reject or see
What will,shall be
One"Yes"is spoken
One voice has broken
The silence still
Pay up the bill
One"Maybe",please
The crowd appease...
"Yes","No","Maybe"
Undecided
Crowd
Divided...
Чувала съм, че в повечето случаи с Lucid Dreaming се вкарваш в някакъв кошмар, тялото ти се "парализира" и на практика не поемаш пълен контрол, а го губиш изцяло. Расни гадости се случват около теб и не можеш да направиш нищо. Пък и без това си сънувам достатъчно забавни кретении и после ги помня всичките...
При мен не пречи на почивката. Предполагам, че ако си внушиш, че ще попречи, може в крайна сметка да се почувстваш изморена след съня, но иначе - не.
На втория въпрос - няма нужда да се тревожиш, че ще пропуснеш нещо кой знае колко значимо. Да достигнеш нивото на пълно осъзнаване в съня е достатъчно трудно и е малко вероятно да успяваш всеки път. Така че със сигурност ще си имаш и обикновени сънища, в които да осъзнаеш каквото искаш, но мисля, че това можеш да го направиш в будно състояние.
За така наречения Дрийм Гайд отново не мисля, че е нещо, което съществува по принцип при всеки. Ако прочетеш за него, внушиш си и повярваш, че има такова нещо - да, може да го видиш. Не се е взел отникъде иначе, ти си го създала и ще представлява това, което ти решиш. При мен лично няма такъв и не виждам особен смисъл.
Преди седмица започнах,но не ми се получава.Може би не полагам достатъчно усилия. Вечер си мисля и си внушавам докато заспя,правя си знаците,ама нищоИзтеглих си въпросното приложение "Dream Guide" и си записвам каквото се сетя(това ми е първата работа сутрин,като се събудя). От 4,5 дни така всяка сутрин и си помня много по-добре сънищата,и са по-истински.
Best Rappers of All Time:
1.EMINƎM
2.Slim shady
3.Marshall Mathers
4.That white boy from D12
5.B-Rabbit