Поздравления за хубавата тема!Като по-малка се интересувах от осъзнатото сънуване.Извинявам се,ако нещата които споменавам са писани вече в темата.Аз ползвах един много успешен метод мисля,че ,,проверка на релаността" се наричаше и логично се състои в това през деня в будно състояние да правиш разни дребни проверки дали всичко около теб е логично и наистина си буден,а също и постоянно да си повтаряш,че ,,в момента сънуваш" докато двете неща не ти станат навик и не ти помогнат да се ,,осъзнаеш" в съня си.На мен най-често ми се е случвало да имам осъзнат сън когато съм в някакво полузаспало състояние примерно когато задремя за малко,а не искам...или пък когато се събудя през нощта и след това заспя отново-на второто заспиване много по-лесно имам осъзнат сън.В последния осъзнат сън който помня се гоних с Чарлз Менсън в нас.Тоест,когато осъзнах,че е сън и мога да си правя каквото искам го подгоних-няма такова чувство дори не напълно реално,като да гониш луд убиец с нож за плодовеНикога не съм можела да задържа съня за по-дълго,така че се събудих преди да си ,,премерим силите",но беше забавно.
Не съм чела толкова много книги,че да препоръчам,но лично на мен тези на Вадим Зеланд ми бяха много интересни.