Цитирай Първоначално написано от Glamour92 Виж мнението
Лъв съм,сингъл.

Отговарям,защото ми се ще да задам един важен въпрос,който ме вълнува още откакто научих коя зодия съм.
Как точно разположението на небесните тела в деня/часа/минутата,в който сме се родили определя характера ни?
Или просто всичко това засилва черти от него,които генетично са си били заложени?
Или по някакъв необясним за мен и разумната наука начин влияят на житейския път по такъв начин,че накрая да се оформиш като характера,описан в характеристиката на зодията ти?
И възможно ли е всички Стрелци,да речем да са авантюристи? И всички Риби-интуитивни и чувствителни?
Как толкова много хора,родени в един и същ момент-респективно с една и съща звездна карта ще имат подобни характерни черти/съдби/начин на мислене?

Или пък като прочетем това,което вАжи за зодията ни започваме да си внушаваме,че сме такива и постепенно придобиваме чертите,които звездният знак ни е отредил?
Или зодиите представляват просто една чешаница за езика и тема за разговор,когато си нямаме друга работа?
А защо астрономите и астролозите имат различни виждания за зодиите?

Оох,сори-като се отвори темата,нямаше как да не си изстрелям въпросите...Ще ми се да знам.
Астрологията ми е нещо като хоби и мисля, че съм способна да ти отговоря на въпросите . Накратко астрономията се занимава с наблюдение и изучаване на небесните тела от страна на техните физически свойства. Астрологията се интересува от тяхното значение за живота на земята.
Като цяло всичко е доста комплексно. Характера се определя най-вече от така наречените вътрешни планети, т.е Слънце, Луна, Меркурий, Венера и Марс. Важна роля играе разбира се и Асцендента (който е точката на пресичане на еклиптиката с хоризонта от източната страна), както и първи дом в наталната карта, планетите в него, аспектите на планетите, знака в който се намира и знака на върха на дома. Това обаче не е всичко, има още много детайли, другите планети, т.е Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун и Плутон, тяхното разположение по дом, знак, връх на дом, аспектите които образуват. Взимат се предвид астероиди, неподвижни звезди, ретроградни планети, градуси, аспектни конфигурации, средни точки между две планети, елементи и качества на знаците, интерсептирани знаци и планетите в тях, "достойнства" на планетите, дали са "наранени" или "изгорени", Лунни възли (т.е фиктивни точки на пресичане на орбитата на Луната с равнината на еклиптиката), Десцендент, Медиум Цели (точката на пресичане на еклиптиката с небесния меридиан от южната страна), Имум Цели, Хирон, Черна Луна още позната като Лилит (това е проекция на най-отдалечената от центъра на земята точка на орбитата на Луната на еклиптиката, т.е не е реален обект). Със всичко до тук се занимава рожденната астрология.

Хора родени под един и същ знак, не споделят една и съща съдба. Дори близнаците не се раждат в един и същ момент. Примерно две минути разлика могат да променят Асцендента, да изместят целия хороскоп, като по този начин променят и проявлението му в живота на човека. Много е важен часа на раждане до секунда. Ако не се знае точният час, астролог може да направи ректификация. Не всички Стрелци са еднакви, нито пък всички Риби. Между родените в София и родените в Плевен (примерно) ще има разлика дори и часа на раждане да е еднакъв.

Колкото до темата - нещата не зависят само от зодиакалният знак, дори не смятам, че играе някаква важна роля. Трябва да се разгледат рожденните карти на партньорите, съпоставени една върху друга, казват му синастрия (партньорски хороскоп). Несериозно е да се смята, че примерно от връзка между Овен и Телец няма да излезе нищо или, че съюза между Овен и Овен е обречен. Напротив, едни от най-здравите връзки които наблюдавам са между Овен и Овен .
Също така смятам, че е крайно глупаво да кажа "представителките на еди кои си зодии са курви" ! Такива заключения са несериозни ! Всеки може да предаде конотативно значение на определен знак, но не значи, че тези характеристики важат за всички. Тези заключения идват от опита, а моят опит показва, че курви се срещат във всеки зодиакален знак !