.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 19 от общо 19

Angry Криви ззъби

Знам, че има такава тема, но не намерих нищо там. За всеки случай: Проблемът ми е, че имам три криви зъба. 2-та не се виждат толкова, но единия е наистина крив. Ходих на зъболекар и взехме скоби, но те само ми убиваха, вечер не можех да заспя с тях. Носих ги около 2 месеца редовно, но не изтрах повече и спрях да ги слагам вечер. Мама веднага започна да ми вика и аз й казах, че ми убиват. На следващият ден отидохме при зъболекаря и му казахме, а той ми каза, че нищо им няма и пак ми ги сложи. И винаги, когато ходих при него казваше, че са се изместили. Аз обаче така и не виждах как и кога за 2 мвсеца може да стане това. И спрях да ги нося. Пък и в училище даже учителите ми се подиграваха. Моля, кажете ми, ако мога да си оправя зъбите някак. Мама каза, че иначе ще ме заведе да го извадят онзи зъб. А аз като и казах, че онзи зъболекар не струва, тя ми се развика.

Мега фен Аватара на nIkEnCeTy_bE
    Град
    Варна
    Зъболекаря си знае работата. Да, може да ти убиват в началото, ама са минали едва 2 месеца. Ако искаш да се оправиш ще ги носиш. А и какво ти пука, че ти се подиграват учителите и другите. Да не е приятно, но след време, когато ги махнеш и видиш ефекта, ще си много щастлива. Аз носих 2 години шини като малка, подиграваха ми се, но аз си четох страхотно, говорех нормално, не ми пукаше, а когато трябваше да ми ги махат - дори не исках. Но имаше някакъв резултата.

П.П - Познавам едно момиче, което носеше дълги години скоби, и сега преди няколко месеца си ги махна. Такава усмивка не бях виждала.
    "Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"

Ако толкова не можеш да изтраеш с шини предлагам ти брекети. Няма да можеш да ги сваляш и ще ти се оправят зъбите. Когато бях във 2-3 клас и на мен ми сложиха шини, но по същата причина (убиваха ми) не ги носех. Миналата година ми сложиха брекети и за 1 година зъбите ми бяха идеални. Наистина след затягане на брекетите е много гадна болка - зъбите са като изтръпнали и е много трудно да дъвчеш каквото и да е, но заради крайния ефект си заслужава. Сега съм с шина, за да не ми се разместят отново, но след брекетите въобще не ми прави впечатление

една моя приятелка по подобни причини само вечер си слагаше апаратчето и отвреме навреме ходеше да й го затягат предлагам ти да пробваш и този вариант

Цитирай Първоначално написано от ariimeri97 Виж мнението
    една моя приятелка по подобни причини само вечер си слагаше апаратчето и отвреме навреме ходеше да й го затягат предлагам ти да пробваш и този вариант
    Имам позната, която си носи шините от само вечер. Сложи си ги първи клас - сега е девети ; ))

Повече от фен Аватара на amnessia
    Град
    България
    Отиди на друг ортодонт да ти разгледа проблема . Радвай се че носиш скоби .. аз нося едно друго много странно желязо на горната челюст , което стой посредата на устата . Първите 3 седмици бяха кошмарни.. всичко каквото ядох ми заставаше отгоре на него ама свикнах и сега в понеделник ще ми го свалят и ще ми слагат брекети. Ето го апарата http://prikachi.com/images/867/4475867L.jpg
    БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Супер фен
    Град
    Germany
    ^ прилича на шина,само че без предната част

Иначе аз съм носила шини около 3-4 години,зъбите ми не бяха в чак толкова трагично състояние но бякой бяха по-големи като израстнаха,а аз тогава и нямах много място и нямаше място къде да се разположат и няколко се изкривиха много гадно :/ Та след тея 3-4 години с шини,които до колкото помня носих почти цял ден и спях с тях,едвам ги траех - резултат има,макар и сега да не съм с 'перфектната' усмивка ама е сравнително по-добре...Аз лично не си се харесвам много ама всички казват че са си перфектни зъбките...А те че се подиграваха в началото-то нормално :д ама после свикват,и с начина който говориш и всичко..;д А и по това време и на доста други хора около мен им се наложи да носят шини и така...
    Така че трай бабо за хубост.За два месеца едва ли ще има някакъв резултат,иска се постоянство,доста постоянство.Моята ортодонтка беше много строга и следеше всеки пък напредъка и то си личеше и колко съм ги носела..

Успех (:

Град
    България
    Даже и прилича на шина.. чисто желязо Абе трябва да изтраем , заради резултата :/
    БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Banned Мега фен
    1во не трябва да те убиват.. може би взимането на захапката ти не е било правилно... да не би да си имала нещо по зъбите и после като си си измила зъбите и си сложила вече готовите скоби да не е паснало.. не знам.. предполагам е нещо такова.. защо не се консултираш с др. зъболекар ? не всеки които е такъв си разбира наистина от работата за съжаление... 2ро може леко да те убиват,но то не е и убиване ами съвсем леко стягане,което на 3-4тия ден или след седмица трябва да се оправи,а ти казваш,че си ги носила 2 месеца.. другото което е.. за да ти мръднат зъбките трябва да пристягаш скобите на всеки месец - даде ли ти такова за стягане или той ти ги стяга ?! .. един съвет - носи ги ! не се притеснявай от подигравки и т.н. .. после ти ще имаш хубава усмивка.. просто се консултирай с др. зъболекар и ако се наложи да се вземат други скоби или брекити и така.. а колкото до поведението на учителите - е нямам думи

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Не че я убиват, болят я, това предполагам иска да каже. Но слушай, с брекети ще те боли още повече и няма да имаш възможност да ги махнеш, тъй като това не са шини. Направи си сама сметката. Те са казали хората трай бабо за хубост.

Град
    България
    С Брекети не боли повече
    - Болят те зъбите първите няколко дена
    - Болят те когато ти стягат дъгата т.е в зависимост от проблема попринцип веднъж месечно и след това стягане 1 , 2 дена и това е .
    НЕЯ Я БОЛЯТ ВСЕКИ ДЕН
    С брекети зъбите се оправят най правилно и точно.Познавам хора които са носели както трябва 1 година и половина шини и да не ти казвам сега зъбите им колко "подредени" са. Това е така защото всеки ортодонт работи по различна схема и различно разглеждане на проблема. На моя ортодонт му беше нужен цял месец да си изгради план по който да работи за да получи желания резултат , както и аз
    БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Наистина ли още има хора, които се подиграват на деца с шини и брекети? Това е точно толкова глупаво колкото да се подиграваш на някой с очила.

И според мен не е лошо да се консултираш с друг зъболекар, но ако искаш прави зъби това е единственият начин.
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Banned Мега фен
    amnessia не съм съгласна ... познавам момиче,което носеше брекити,а аз съм носила скоби като малка и при двете ни зъбите се оправиха.. пускала съм снимка във форума усмихната (ако някой я е видял) и не мога да кажа че зъбите са ми както преди скобите,нито че са криви..

Супер фен Аватара на katericArofl
    Въпросът със скобите не стои така, както повечето го описват и си го представят. Те оправят опреден набор от зъбни дефекти, не тежки челюстни аномалии. Ако човек има 1 крив зъб или разстояние между зъбите - ще помогнат, в противен случай само брекетите ще свършат работа. Не си казала кой е кривият зъб, но предполагам, че е кучешкият!? Аз те съветвам да сложиш брекети, по-скъпо и по-ефективно.. Избирай газарията или хубавата усмивка.

Град
    България
    Цитирай Първоначално написано от FuCKkK13 Виж мнението
    amnessia не съм съгласна ... познавам момиче,което носеше брекити,а аз съм носила скоби като малка и при двете ни зъбите се оправиха.. пускала съм снимка във форума усмихната (ако някой я е видял) и не мога да кажа че зъбите са ми както преди скобите,нито че са криви..
    Както казах много зависи от ортодонта как работи И при всеки проблема е индивидуален.Радвам се че сте си оправили зъбите , но явно има и такива ортодонти които слабо ги интересува състоянието на клиентите им.
    БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Banned Мега фен
    ^ съгласна съм.. има и такива които не си разбират от работата и точно поради тази причина казах на авторката да посети и друг зъболекар..

сложиха ми брекети в 8клас,зъбите ми не бяха трагични,просто кучешките бяха малко по штръкнали(живееше се с това) ама аз си навих на пръста,че имам грозна усмивка и нашите дадоха доооста пари за брекети и след това за едно апаратче,което трябваше да помогне на зъбите да не се върнат пак напред,което носих само докато спя.И факт след 7-8 месеца кучешките зъби отново са леко напред,не колкото преди но все пак. сигурно ще кажете,че зъболекарката е накадърна и не знам си какво, но просто срещу природата не може да се направи нищо.Можеш да промениш нещата в своя посока,ама няма да е перфектно

Супер фен Аватара на katericArofl
    Еми също така има и много хора, на които зъбите не са мръднали, има много, които при махане на брекетите имат 120 кариеса.. всеки случай си е индивидуален. Смятай щом след брекети и скоби са ти се върнали частично какво ще е, ако носи мижавите скоби.
    Дано моите не се върнат.

първо от 3 до 4 клас носех шини вечер,но по едно време ми писна от тях защото когато се будех на сутринта устата ми миришеше ужасно и спрях да ги слагам вечер , а и не харесвах ортодонтката ръцете и бяха груби и грапави , а аз си мислех,че са мръсни,но както и да е имах 2 криви зъба,които не се бяха изправили и 2 неизрастнали кучешки зъба,които ги чаках от 2 години.Един ден майка ми ме заведе на ортодонт там й казаха , че трябва да слагам брекети ,много ми е лоша захапката и т.н.Ето,че ми сложиха брекети вече 1 година ги нося зъбите ми се оправиха подредиха се,израстнаха ми кучешките,но трябва да имаш много търпение,защото аз след всяко затягане,което беше всеки месец имах болки по 5 дена и бях само на супички,но сега изобщо не съжалявам,имам перфектни зъби,повдигната захапка и очаквам в най-скоро време(3-4 месеца)да ги сваля

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си