.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 22 от общо 22
    Мега фен Аватара на NomNomNom

Мда, имам нужда от изповед.

4:20 е. На 66та страница съм. От общо 340.
    Пих нескафе, конска доза за организма ми.
    Сега пия някакво уиски с мляко, за втори път пия уиски в живота си, предният път повръщах много лошо, а сега е много приятно на вкус.
    Имам чувството, че никога няма да разбера за какво става дума, колкото и да чета, колкото и неща да гледам.
    Чувствам се незнаеща.
    Това ме кара да се чувствам неприятно.
    Мамка му, защо това трябва да се разточи в 340 страници и защо трябва да ям толкова теория.
    А, да, защото не си намерих по-хубав вариант.
    А това е нещо основно, което трябва да знам, и изпускам още основни неща, но ми е втръснало от писане на рандом конфигурации напоследък.
    А трябва да ми е приятно и да го правя с кеф.
    Може би като се науча по-добре, ще ми е по-приятно.
    Или като се наспя.

Сега ми се подгати от уискито, нямам навици за твърд алкохол.
    Не пия и мляко.

На всичкото отгоре съм абсолютно неадекватна, опитах да си пиша с някакви хора и просто усещам как ги крийпвам накрая.
    Трябва да спра всякакви контакти, преди да съм отказала хората изобщо да комуникират с мен // което е забавно противоречие, ахахаххаа.

Чувствам се много неприятно в момента.
    И на всичкото отгоре, с всеки изминал ден ми става по-трудно да осъществявам адекватна и успешна комуникация.
    Изобщо съм загубила всякакъв усет, не мога да усетя какво иска да намекне човекът отсреща и т.н. , тъй като толкова варианти ми минават през главата, че накрая съм тми.

Не стига, че нищо не знам, ами и съм тотално асоциална.

Очаквам някой да се оплаче с подобни проблеми, за това пиша темата.
    Сигурна съм, че има, и ще го приема съпортив, ако спамне.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

трудно ще ми е да си представя някой от форума да си признае за свой проблем... забелязал съм, че говорят само за добрите неща
    ima edna duma koqto nikoga ne kazvam i tq e nemoga

Banned Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от NomNomNom Виж мнението
    4:20 е.

Значи е време за....Прегръдки.

Сега пия някакво уиски с мляко

Иллллллл, мляко! Илллл! Божественото уиски с мляко! Илллл!

На всичкото отгоре съм абсолютно неадекватна, опитах да си пиша с някакви хора и просто усещам как ги крийпвам накрая.
    Трябва да спра всякакви контакти, преди да съм отказала хората изобщо да комуникират с мен // което е забавно противоречие, ахахаххаа.

И на всичкото отгоре, с всеки изминал ден ми става по-трудно да осъществявам адекватна и успешна комуникация.
    Изобщо съм загубила всякакъв усет, не мога да усетя какво иска да намекне човекът отсреща и т.н. , тъй като толкова варианти ми минават през главата, че накрая съм тми.

В момента бих ти предложила брак! И сега ще ти пиша да видя дали лъжеш!
    10 букви - защото форумът е хитър.

а това със социалната неадекватност е временно състояние, доколкото знам - виждал съм го често при хора, които са принципно адекватни - не е нужно да се изяви в рамките на един ден, предполагам че е на основа на невротрансмитери (главно допамин, ако си по-запозната - с това се свързва също онова мъгляво състояние на ума, което ти пречи да се концентрираш) - принципно си даже над средното ниво в това, така че не се депресирай

Banned Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от StringTheoryPracticist Виж мнението
    а това със социалната неадекватност е временно състояние, доколкото знам - виждал съм го често при хора, които са принципно адекватни - не е нужно да се изяви в рамките на един ден, предполагам че е на основа на невротрансмитери (главно допамин, ако си по-запозната - с това се свързва също онова мъгляво състояние на ума, което ти пречи да се концентрираш) - принципно си даже над средното ниво в това, така че не се депресирай
    Не е нужно да е на физиологична психологическа основа.
    Нормално е хора, като нея - свръхсоциални и общителни, в даден момент да се изчерпат и да им трябва време да презаредят и да се съвземат, особено, както е под напрежение е много лесно обяснимо...

Често, подобни интуитивни обяснения съвпадат с по-техническите обяснения - т.е. възможно е това, което обясни, да предизвиква това, което обясних аз.

В конкретния случай не знам дали е така, де. А ти защо не ми отговаряш на въпроса по скайп! АВЕ ЕЙ!

Мега фен Аватара на PainMonopoly
    Град
    Аахен
    Цитирай Първоначално написано от NomNomNom Виж мнението

Аз по принцип съм си социално неадекватен, но по принцип драмата е, че искам и търся социални контакти. От 2 месеца обаче желанията като цяло да контактувам са доста ограничени. Предпочитам като цяло да си вися вкъщи на компа и да мисля. Дори тази вечер излязох за пръв път откакто се прибрах от БГ.

Това е пряко свързано с късането с бившата след 3 годишна връзка. Не че тъгувам особено за нея, просто се получи домино ефект и всички проблеми свързани със следването ми и животът ми като цяло се стовариха върху мен, изисквайки незабавно решаване. И изведнъж като че ли спрях да виждам смисъл в 90% от контактите преди. Дали е защото са спрели нърдове, дали е защото изпитвам ужас от това да говоря на немски, дали е просто защото са слабо познати и това ме ужасява - винаги намирах извинение да не общувам.

Бил съм в такава фаза и знам, че ще отмине, но да.

/Искрено и лично.

Banned Супер фен
    Често, подобни интуитивни обяснения съвпадат с по-техническите обяснения - т.е. възможно е това, което обясни, да предизвиква това, което обясних аз.

В конкретния случай не знам дали е така, де. А ти защо не ми отговаряш на въпроса по скайп! АВЕ ЕЙ!
    Не са интуитивни, а елементарни и близко до ума. Не казвам, че си няма логично обяснение, просто не е нужно да е това, което ти описваш. Може, например, да се изчерпва и обясни само и с темперамента й.

Цитирай Първоначално написано от БожиятАгнец Виж мнението
    Не са интуитивни, а елементарни и близко до ума. Не казвам, че си няма логично обяснение, просто не е нужно да е това, което ти описваш. Може, например, да се изчерпва и обясни само и с темперамента й.
    НЕ Е ВЯРНО ЛЪЖЕШ МРАЗЯ ТЕ

НЕ Я СЛУШАЙТЕ, ЛЪЖЕ!

Banned Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от PainMonopoly Виж мнението
    Аз по принцип съм си социално неадекватен, но по принцип драмата е, че искам и търся социални контакти. От 2 месеца обаче желанията като цяло да контактувам са доста ограничени. Предпочитам като цяло да си вися вкъщи на компа и да мисля.
    Тогава си търси контакти по интернет. Парадоксално и асоциално, но по-лесно и неангажиращо. Поне, докато не ти дойде музата за други.

Иначе и аз се включвам в клубът. Само, дето напоследък имам огромно желание да общувам и го правя, но пак е много ограничено. Рядко намирам хора с които да си пасна, да можем да общуваме нормално и да имам желание за това.
    Поне мисля, че си изкорених темерутското отношение и навици, които пък често искам да си върна.

Град
    Аахен
    За нови контакти по Интернет също не изпитвам нужда и не виждам смисъл. По-скоро си поддържам активно старите. Да ама старите като са офлайн, ми става доста скучно. :Д

Banned Супер фен
    НЕ Е ВЯРНО ЛЪЖЕШ МРАЗЯ ТЕ

НЕ Я СЛУШАЙТЕ, ЛЪЖЕ!
    А МАЙКА ТИ ЛЪЖЕ БАБА ТИ! И БАБА ТИ ЛЪЖЕ МАЙКА ТИ! А ТИ ЛЪЖЕШ И ДВЕТЕ! И ПОСЛЕ ЯДЕТЕ ТОРТА, ЗАЩОТО СТЕ ЛЪЖЦИ И СЕ КЕФИТЕ! А ПОСЛЕ ИДВАШ И ЛЪЖЕШ ЗА МЕН!

Banned Супер фен
    За нови контакти по Интернет също не изпитвам нужда и не виждам смисъл. По-скоро си поддържам активно старите. Да ама старите като са офлайн, ми става доста скучно. :Д
    Тамън ми напомни, че ти имам скайпа иреших там да ти обясня какво имам предвид, а докато се сетя кой точно беше ти там.."Извън линия. Последно на 04.03.2012 г. 05:43:10". :С

Но въпросът е че имах предвид да завържеш виртуални контакти с хора с които после евентуално да поддържаш редовни реални взаимоотношения.

За нови контакти по Интернет също не изпитвам нужда и не виждам смисъл.
    А защо отдаваш значение на чувствата си (ако те разбрах правилно)? Знам, че почти всичко го правят, но ми е интересно как ще отговориш.

Град
    Аахен
    Цитирай Първоначално написано от БожиятАгнец Виж мнението
    Тамън ми напомни, че ти имам скайпа иреших там да ти обясня какво имам предвид, а докато се сетя кой точно беше ти там.."Извън линия. Последно на 04.03.2012 г. 05:43:10". :С

Но въпросът е че имах предвид да завържеш виртуални контакти с хора с които после евентуално да поддържаш редовни реални взаимоотношения.
    Разбрах въпроса, но и към това изпитвам апатия.

Град
    Аахен
    А защо отдаваш значение на чувствата си (ако те разбрах правилно)? Знам, че почти всичко го правят, но ми е интересно как ще отговориш.
    1. Защото чувствата са прекалено силни този път и примерно водят до такива състояния като паника.

2. Защото умишлено се стремя. Почти винаги съм отдавал по-голямо значение на разумът си, но осъзнавам, че прекалявам и няма нищо разумно в това да обмисляш всичко. Сигурно ще ми е трудно, но искам да отдавам по-голямо значение на емоциите си.

Мега фен Аватара на Blab
    след 56347960349763406 образования, игри и глупости, ми се занимава само с музика.
    точка точка точка

2. Защото умишлено се стремя. Почти винаги съм отдавал по-голямо значение на разумът си, но осъзнавам, че прекалявам и няма нищо разумно в това да обмисляш всичко. Сигурно ще ми е трудно, но искам да отдавам по-голямо значение на емоциите си.
    Интересно. Защо отдаваш значение на емоциите си? Не казвам, че трябва да сме беземоционални и да ги игнорираме, но има две неща.
    Първо: не мислиш ли, че разума винаги води до по-ефективни решения (в такъв смисъл, че накрая постигаш резултат, който те задоволява емоционално повече, ако слушаш разума)?
    Второ: не смяташ ли, че няма значение дали изпитаме дадена емоция днес, или утре, или след 10 години - и следователно в почти всички случаи е емоционално неефективно да правим неща, които директно ни задоволяват емоциите (тъй като ако вместо това инвестираме времето в нещо, което ни подобрява, в течение на времето инвестицията ни ще се върне с обилен кредит)?

Не казвам, че горните два аргумента са задължително верни и неопровержими. Просто ти забелязвам постовете напоследък и си изградих едно предположение, затова реших да го тествам. Не споря с теб, само ми е любопитно как ще отговориш на това.
    Последно редактирано от StringTheoryPracticist : 03-04-2012 на 12:48

Град
    Аахен
    Защото ако комбинираш вслушване в емоциите с разум, се достига до решение най-бързо, докато ако разчиташ само на разум често губиш прекалено много време и ставаш колеблив.

Освен това решенията, взети чрез разум, зависят от това дали имаш достатъчно информация и дали я интерпретираш правилно, което почти никога не се случва. Например, западната цивилизация е изключително екстровертна култура, в която се счита за мега куул да партиш и да дрънкаш с хора по цяла вечер. Това разбира се е куул само за екстровертите и е ънкуул за интровертите. Тъй като екстровертите са по-нагли, техните идеали добиват повече гласност в обществото. Накрая интроверта решава, че и той трябва да е като тях. Ако е рационализиращ тип започва да използва разума си за да стигне до това, а всъщност целта му е грешна в самата си основа, тоест е изгубил часове в мислене и месеци и години опитвайки се да преследва нещо, което не е за него.

Емоциите ти идват от фундаменталните ти характеристики като личност. Може някои от тези характеристики да са нездравословно психологическо състояние и емоциите да не водят до нищо добро. Дори и тогава трябва да им се обърне внимание, за да се изолира самият проблем и да се реши. Когато обаче няма налице отклонение, емоциите идват от характеристиките, които формират нашата идентичност, а ако игнорираме идентичността си, можем само да страдаме.

И оттам клишето "бъди себе си". А за да бъдеш себе си, трябва да слушаш себе си.

Ееее поне да го беше написала по интересно, 3 пъти го зачитам и ми писва преди края...
    Дай му на лумпена злоба,
    окъпи глупака във власт,
    пусни го в тъмната доба,
    да раздава правда за нас.

My Blog / Update 22.09.2011

Задоволи ми любопитството. Не мога да се съглася с някои неща, но ако тръгна да пиша ще отидат няколко часа във форума, а крайните ми срокове наближават. :с

Град
    Аахен
    Пропуснах да добавя, че вероятно въпросът ти е продиктуван от това защо се изолирам заради емоциите си, а не изляза да се правя на социален, защото разумът ми казва, че трябва.

Отговорът е, че "защото трябва" никога не е достатъчна мотивация, особено когато цялото ти същество се съпротивлява.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си