- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Как да преодолея срама?
Здр.Аз съм момиче 8 клас.Проблемът ми е следният:когато видяв някое момче ( а за група момчета да не говорим
) и просто не знам какво ми става,зяпвам надолу в земята,забързвам крачката и гледам да мина по-бързо.Пък те като ме зяпнат ми става неудобно ( ако съм с приятелка няма проблеми,но аз много често се разхождам с баба си и тогава ме хваща срама и хуквам като ракета,чак баба едвам ме настига).Ако пък видя някой от нашия клас също така правя,не знам защо.Може би защото 7 години в класа ми ми подронваха самочувствието-ако отида с нещо ново,,не било хубаво",отида ли с прическа-,,не ми отивала" и т.н.А иначе смятам,че изглеждам добре,защото съм имала покани и когато си вървя по центара ми подсвиркват,МАКАР че това ИЗОБЩО не ми е приятно,струва ми се просташко.Или пък като тръгна с някоя дружка тя се наконтила и нацапотрила отвсякъде и пак ми става срамно,че аз не съм така.И как да не ме е срам толкова.Кажете,pls
Няма от какво да се притенсваш. А и всичко е въпрос на нагласа. Излизаш от вас с високо дигната глава (е, не много, де, все пак не искаш да те мислят за надута, нали) и си правиш кефа. Какво те интересува мнението на другите? Ако си харесваш новите дрехи - носи си ги, не можеш цял живот да се съобразяваш с мнението на другите. А относно грима - не е нужно от сега да започнеш да се мацаш - все пак си само 8 клас. Не гледай от приятелките си, които прекарват часове пред огледалото. Сама каза, че изглеждаш добре - в такъв случай не ти трябва грим. А пък като видиш, че някое готино момче те гледа - гледай го и ти! Не можеш вечно да се притесняваш!
Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.
оле кфо ти пука бе![]()
смисъл и аз имах същия проблем ,, експериментирах простто и аз флиртувам с тях ако са хуави ест кфо ти пука пр0бвай нали поиче няма да ги видиш
![]()
а ония шматки дето да ти казвали че тфа не ти е хуаво са ти завиждали искали са точно това да направят с теб може да си им била заплаха
![]()
пробвай бъди по свободна просто и .. не отлагай да опиташ че ще станеш мн голяма ..бз :P
.. Щe me вiжdaш v sъniщataта si,щe protqгaш rъцe da мe dokosneш,нo az щe izcheзvaм.Щ bъdа ednovreмeннo nai-krasiвiяt ti sъn i nai-uжasniяt ti koшмar!!!..
Vij sega...MinaLata goDina Moje da se kaje 4e Moqta bFf Be6e v s16tOTo PoloJeNie kaTo tvoetO..aZ i pomoGnah da se Ot1rve oT TOva i da zaBravi XorSkoO mnenie..Moqt s1vEt e po 4esTo da Se raZHojda6 ne s Baba si a S KompaNiq..6tOm PriqteLKite ti sa NagRimosaNi zna4i Bi trqBvalo da PoZnaVat Mom4eTa...OpitaI se da Ob6tUva6 I da B1de6 kaTo tqh..NqMa ni6tO sraMno v TOva Da PozdraVi6 mom4e da Govori6 s nego ili kaKvoTo i da e Bilo...OTPusni se de...JiVot1t e pRed tEb![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
не бива да се притесняваш глей се напред и акто видиш момче на пък забави крачката и почни ти да го зяпаш отгоре до долу![]()
Роден си от УДОВОЛСТВИЕ ... Живей за УДОВОЛСТВИЕ ...
Ауу аз как се дразня някой като ми подсвирква по улиците..Ма много са станали селяните в София и затова .. Мила,мисля че няма от какво да те е срам.Вместо да се срамуваш вдигни поглед напред и си вървиш ;дд или пък и ти го огледай отгоре до долу ии постепенно ще си свикнеш и ще ти мине срама.![]()
Аз съм така само като харесвам някой. Опитай се веднъж съзнателно като сведеш глава да погледнеш напред, после втори път и така ... предполагам ще помогне. И не бягай. Отначало ще ти е неудобно, но после ще свикнеш .... това е моя съвет.
Memento moriendum esse!
омг тряя да свиква6 да те зяпат...хи4 не тряя ти пука 6тото 6те стане6 за подигравка..просто дори и не ги поглеждай мом4етата,остави ги да зяпат![]()
Милата...![]()
От написаното смея да кажа, че ти си наистина едно много скромно и земно девойче. От мнението на хората и какво мислят те за теб, не трябва да се вълнуваш ! Как си се облякла, с каква прическа си..харесваш се, нали? А какво те интересува какво ще каже СУЛЬО И ПУЛЬО??? Имай индивидуалността, която почти всяко момиче е загубило.
А по въпроса, че те оглеждат, че ти подсвиркват..та това може само да те радва! Не се сдухвай толкова много, главата горе и крачката не усилвай. Радвай се на момента =]![]()
♥ ♥ ♥
Подкрепям мнението на Vikitooo +1![]()
![]()
Трябва ти някое момче да те отрака.Това в кръга на шегата, де, въпреки, че е идея.
![]()
Иначе и аз бях така и все още до някъде съм така, но все пак хвърлям по един поглед на момчетата, с които се разминавам. Няма нищо лошо, това не е някаква грешна постъпка или нещо такова. Бъди самоуверена - това привлича интереса на момчетата.![]()
Научи се да не ти пука просто.Ако искаш и на ум си го повтаряй.
разхождаш се с баба си? не мислиш ли че това също до някаква степен ти подронва самочувствието? споко са ще отидеш в ново даскало и там ще си намериш компания и заедно ще се запознавате с новите хора и няма да се чувстваш толко срамежлива![]()
Първоначално написано от Riot
Според мен няма нищо лошо.И аз хода с баба си на театър и до сега никой нищо не ми е казал.Първоначално написано от soulja_girl4e
Лъв ю,бабо!![]()
а има вариант бабата да е мн секси и момчетата да заглеждат нея, а не авторкатаПървоначално написано от MartyParty
ах, заблуденото ми!
![]()
Първоначално написано от Riot
Ми то всичко ти казаха.Най-важното е да си себе си,да се чувстваш добре в собствената си кожа и да не се интересуваш от хорското мнение!И аз бях така но си казах КРАЙ и да ти кажа така вече ми е по-добре.Успехчета![]()
ХАх и на мен мн ме тъпчеха едни путки от моя клас... уж големите газарки, ама Like I careДа не ти пука... Въпрос на нагласа си е иии няма от какво толкова да се притесняваш.
be your self
ох да ти кажа и аз бях така преди време просто преди да излезна някъде се поглеждам в огледалото и гледам дали всичко ми харесва ако нещо не е наред го заменям и най-накрая преди да излезна си пращам една въздушна целувка в огледалото повярвай ми действа трябва само нагласа и излизаш с високо вдигната глава хич да не ти пука с кой се разминаваш,успех.
...It's my life and it's now or never,
I ain't gonna live forever....
тъпа лигла с гаден акаунт в аха.бгПървоначално написано от zelenooko_kote
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Vij sega na nikoi ne mu e priqtno da mu podsvirkvat ,no kvo da se prai ..ne vs na toq svqt e priqtno ..Shto se otnasq do samo4ustvieto ti si tiineidjyr normalno e da ne se haresvash ...vyprosa e da ne go pokazvashVyrvi s visoko vdignata glava ...tova e po priqtno i za teb i za okolnite ...a 6to se otnasq do srama...naloji si nqkoi pyt da poglednesh zadava6toto se mom4e v o4ite ,za da sviknesh da ne se smu6tavash...nedei da karash baba ti da byrza ...vyzrastna jena e ..umorqva se
NqMaM nUjDa oT Mn fR,StIgAt mI 2/3,AlA TaKiVa 4E KoGaTo GrYm UdArI i SvQt PoMrYkNe,dA zNaE6 4E NqKoI RoVi V gRObA tI dA Te iZmYkNe!Ne E Ne6TaStNo mOmi4eTo ZaGuBiLo lUbOvTa nA EdIn GlUpAk,A E nE6TaStEn gLuPaKa,zAgUbIl pOsLeDnIq 6aNs dA StAnE 4oVeK!!!
В класа ти са те набелязали за мишена и точно за това си мислиш че не си хубава.
Дигни си главата и напред ! Може би те е срам че не си се гримирала и не си сложила сутиена с подплънки като онези чалга звезди, а не бива да е така! До сега не съм видяла свястно момче което да харесва курви. Всички обичат естественото, защото то е най най от всичко ! Не обръщай гръб на тези момчета, а им се усмихни определено ще е в твоя полза ...![]()
Kaname senpai <3
Kpop & Kdrama![Jrock,J-pop,Cpop,Mandopop,Cantopop] <3
Първоначално написано от FapFapINC
Хуху и мен са ме тъпчели така от класа (стария) ама ся са пълни убитаци всичките.Що се отнася от 2 г съм в др клас (след кандидатстване) и ако някой ми каже нещо го затапвам брутално.Не бива да се срамуваш заради това което си,от личен опит ти го казвам.Аз като седна в автобуса ,може целия да е пълен ама никой не сядам до мен,предполагам защото нося само черно и приличам на погребален агент.Аз си харесвам стила и не ми пука кво мислят другите.Така и на теб не трябва да ти пука ,че приятелката ти се гримирвала ,а ти не. Моята приятелка слага 48393825785 тона грим а аз само един черен молив ама пак бия на очи повече.Неможе да си сигорна дали хората харесват в нея тоновете грим.Буди естесвена и останалото ще си дойде от самосебе си.А що се отнася до срама от момчетата, това е защото си несигурна.Имай повече самочувствие!
На мен редовно ми подвикват по улицата "ей метал" аз им тегля един среден пръстама недей го пробва тва щото не се знае кой ще се върне и ще те запали....
Целия шибан стил е едно копие !!!
Първоначално написано от soulja_girl4e
Е кво като се разхожда с баба си?Аз с моята на кафе ходя![]()
А иначе е нормално на твоите години да се притесняваш от тези неща.След време ще свикнеш и ще спре да ти пука.Така че горе главата,циците напред и няма да обръщташ внимание.![]()
![]()
Здравей.![]()
Преди да започнеш да правиш каквито и да е било промени по себе си, трябва да можиш да отговориш на няколко привидно простички въпроса, свързани си с истинското ти-Аз или по-точно:
-Коя съм аз?
-Харесвам ли истинската си същност?
-Защо се нуждая от промяна-заради другите или заради мен самата?
-Трябва ли постоянно да се съобразявам с мнението на околните и до колко то ми повлиява...?
Потърси отговорите на тези въпроси и съм повече от сигурна, че ще почувстваш по-добре, защото е лесно човек да усети, че е време за промяна, но е трудно да прецени какво точно да промени.
Относно срама-Явно не си достатъчно сигурна в себе си и постоянно се грижиш за това да си добре приета от обкръжението ти, пък дори и от непознати минувачи/момчета/ ...
П.С-Наконтените ти приятелки не са нещо повече от теб /визуално/, само защото са гримирани и нагласени, не се комплексирай заради такива дребни нещица, а направи така, че да се чувстваш комфортно в кожата си.
Успех! ((:
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
ЗдравейМоят съвет към теб е да се държиш на ниво и когато пак някоя надута фльорца започне да ти се прави на "дръж ми шапката" да отвърнеш на удара с достойнство и смело да й дадеш да разбере, че не може да се е**ва с теб. Помни, че никой не може да те обиди без твоето съгласие! Още повече някви глупачки дето не виждат по- далеч от носа си
![]()
За срама ти от момчетата, не се притеснявай това си е нормално. Ще го преодолееш. Може би, когато си намериш приятел, който държи на теб нещата ще се променят![]()