- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Софийски университет
Така,след дълго мислене стигнах до извода,че искам да уча право в СУ.Тук обаче идва и проблемът-понеже като цяло съм изключително сериозна личност(тежка форма на сарказъм) и чак сега,2ри срок на 11 клас,се усетих,че ще е добре да се позагрижа за успеха си и оценките като цяло...Та въпросът ми е дали там приемат с матура или с успех от училище и ако са важни оценките от гимназията,дали още има възможност в 12 клас да държа изпити и да си пооправя старите оценки.
When I get sad, I stop being sad and be awesome instead
Ти абсолютно сериозно не знаеш как се кандидатства право?
Щастливец.
...добре,определено не се чувствам по-спокоен
Сериозно,ако имаш някаква информация,сподели
За правото в СУ искат оценките от 2 изпита,доколкото знам-история и БЕЛ.И по двата предмета ще пишеш теми.
http://www.uni-sofia.bg/index.php/bu...fakultet/pravo
Още отсега да ти кажа-доста учене те чака...
The crowd is proud
The crowd is loud
The crowd says"No"!
To friend and foe
I stand between
Of might and unseen
What's right and wrong
Debate sing song
To push away
A chance to stay
An idea born
To laugh or sorn
Reject or see
What will,shall be
One"Yes"is spoken
One voice has broken
The silence still
Pay up the bill
One"Maybe",please
The crowd appease...
"Yes","No","Maybe"
Undecided
Crowd
Divided...
Ученето ми е ясно,въпросът ми е дали ще ме прецака фактът,че съм идиот,не учих 2 години и ще съм с ниска диплома,или ги интересуват само оценките.То че ще си скъсам .... от наваксване е ясно при всички случаи...
Едит:Сега погледнах линка,обаче не мога да разбера-това "Оценки от дипломата за средно образование (държавен зрелостен изпит или от задължителната подготовка)*
" означава,че гледат или матура,ИЛИ диплома,нали?
Последно редактирано от someonerandom : 03-05-2012 на 18:13
То се води изпит за промяна на оценката...трябва да си убеден в знанията си,за да се явиш на такъв.
Мен ако питаш,по-лесно ще ти е да избереш матура по история-тя се води приоритетна в сравнение с оценката от дипломата.
The crowd is proud
The crowd is loud
The crowd says"No"!
To friend and foe
I stand between
Of might and unseen
What's right and wrong
Debate sing song
To push away
A chance to stay
An idea born
To laugh or sorn
Reject or see
What will,shall be
One"Yes"is spoken
One voice has broken
The silence still
Pay up the bill
One"Maybe",please
The crowd appease...
"Yes","No","Maybe"
Undecided
Crowd
Divided...
Точно това исках да попитам-дали матурата замества дипломата.Благодаря много за помощта![]()
ако караш матури-история, бел се взима оценката от матура история, вместо от дипломата
имаш трети отделен изпит по история и четвърти отделен по бел
в 12 клас може да се държат приравнителни изпити, с които да си вдигнеш оценката, но както може да я вдигнеш, така може и да я смъкнеш
има 20тина теми (те са повече за учене, но са обединени на изпита) по българска история до 1944 година, може да ги видиш на сайта им
има и теми за изпита по литература
по история, ако си купиш темите и си ги зубкаш сам/а е окей, но по литература ако нямаш дар слово, не мисля че може да минеш без уроци
ако има нещо питай
Взима ти се средноаритметичната оценка по БЕЛ от 9 до 12 клас и същата такава по История. Отделно трябва да се запишеш за предварителни и официални приемни изпити, като темата по БЕЛ е да развиваш тема по литература, а по история е да развиваш тема по история на България. Ако искаш да влезеш, трябва да започваш в най-скоро време частни уроци и да зубриш наизуст теми дълги около 10тина страници парчето. Темите се около 30 на предмет. Конкретно за тази специалност, мъжете влизат малко по-лесно, но за да ти е сигурно мястото трябва да изкараш много висока оценка на изпита по история, защото тя е най-важната и в най-лошия случай 4-ка по БЕЛ. За да видиш как се образува балът, влез в сайта. Всичко е обяснено като за малоумни, стига да знаеш къде да търсиш.
Temet Nosce
벨야카