- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Ще полудея вече...
Имам сериозен проблем с бенките, особено по лицето. Много са, и постоянно ми излизат нови бенки под формата на петънца. Само на едната буза имам около 20-30 бенки+ 3 изпъкнали, а на другата под формата на петънца. Не са лунички, бенки са си, но непрекъснато ми излизат нови. Днес пак забелязвам 2-3нови.
Имам два въпроса към вас и се надявам да получа отговори на двата въпроса
1 въпрос: какъв слънцезащитен крем да си купя(за първи път ми е) като се взима в предвид, че кожата ми е много много мноого бяла.
и 2 въпрос: каква процеруда е подходяща за изчистване на лицето от бенки?
крем фактор 30 за пролетта, 50+ за лятото
зависи какви са, ако са малки се отстраняват с лазер (ако са проблемни), ако са по-голями и релефни се изрязват (с упойка) и те шият с конци, които махат след 5 дни
майка ми наскоро си маха (преди 1 месец) и вече почти не се личи къде и е било
маза после с контрактубекс и така
аз ще си махам една (която много ме дразни) април месец, обмислям за една друга, ама за другата май няма да стане..
Като си вземаш слънцезащитен крем гледай да е и на хубава марка, а не някои от евтините бокулци. Те са ок за кожа, която е мургава и няма по принцип проблеми със слънцето и човек може да си ги използва колкото да се залъгва, че върши нещо за предпазването на кожата си. Препоръчвам ти на Avene слънцезащитния крем, имат специално за лице, фактор 40+ или 50+, също съм чувала много добри отзиви за крема със същия фактор на Eucerin. Не знам дали носиш ФДТ/пудра, но ако да, хубаво е да използваш такива със защитен фактор, повечето са с 15/25, но пак е по-добре от нищо.
No man for any considerable period can wear one face to himself and another to the multitude, without finally getting bewildered as to which may be the true.
Да използвам фдт. Още утре ще си купя слънцезащитен крем, но не знам какъв....То каква му е ползата всъщност, ще предпази ли кожата ми от нови бенки и гадните пигментни петна от гримовете и слънцето? Мога ли да си мажа и тялото с него? Само да не лъщя все едно съм намазана с мас че...![]()
При положение, че постоянно ти излизат бенки е просто ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да ползваш слънцезащитен крем.Според мен, точно от слънцето ти излизат.И посети лекар,защото някои от тях може да са опасни!
http://media.framar.bg/%D0%BB%D1%8E%...BD%D0%BA%D0%B8
Здравейте пак! Абе...вчера ходих до магазина и поисках слънцезащитен крем с фактор 50+ и те ми се изсмяха... Вярно ли е, че 50+ означава възраст?!?! Щото ме питаха на колко съм години....имам много бенки по лицето и постоянно ми излизат и обясних, че искам слънцезащитен крем, а те ми дадоха някакъв на Eveline но май не е слънцезащитен ето го крема http://apteka.framar.bg/30024470/%D0...-%D0%BC%D0%BB- чудя се дали да го връщам или е хубав? Някой има ли го??? Изобщо ще ме предпази ли от слънцето или не???
^Това НЕ е слънцезащитен крем!!!Те са помислили сигурно,че искаш крем за лице,а те са за възрастни. ;d И са помислили,че искаш за над 50 години.Ако може го върни и си вземи някакъв от аптеката-Eucerin,Bioderma...тези марки са добри,там ще ти препоръчат.![]()
50+ е фактор бе, момиче. Отиваш и казваш "Добър ден, бихте ли ми препоръчали слънцезащитен крем с висок фактор" . Този на Евелин който са ти дали е дневен крем с UVA/UVB филтри, т.е има ниво на защита, но е твърде малко, за дневен крем е хубав, но няма да върши голяма работа на слънце. 30+ в случая е възрастта, затова трябва да уточниш, че искаш СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН КРЕМ с ФАКТОР.