.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 5 от общо 5

Оскубах си мустака и имам пъпки сега, хелп...

Ужас. Онзи ден си махнах мустака с лентички, цял ден нищо ми нямаше, на другия ден (вчера) ми беше зачервено, а днес имам малки бели пъпчици. Всеки ден се мажа с крем Здраве, не знам какво да го правя вече. Изцедих ги, след 15 минути пак се появиха

Кажете какво да правя, че не знам как ще се покажа пред хора.

Здрасти, мацка, проблема ти ми е познат и бих те посъветвала следното-не знам точно какви лентички използваш, но когато си ги избираш гледай да не са целуфанени а от хартия, тъи като напъна който целуфанените оказват на кожата на лицето е много по-силен при издърпване, отколкото при хартиените оттам се стига и до това възпаление. Явно и на двете ни кожите ни са чувствителни, тъй като при мен също се получаваше така. Крем Здраве няма да ти помогне ,защото той изсушава кожата, а след лентичките и е нужна повече хидратация за да не се възпали. При мен даже и сърбеж се появяваше. Затова бих те посъветвала и още нещо, след като махнеш мустачето се намажи с крем който да намали дразненето, щото кожата в тая зона е податлива на раздразнение и й трябва нещо което да е противовъзпалително. Аз задължително ползвам крем, като прибавим към това, че изобщо кожата ми е суха.

Ами на Дева са - хартия е май
    А ти какъв крем ползваш? Аз се намазах с Нивея сега, защото нямам друг в момента.
    А искам да те попитам стават ли ти по-твърди или черни, като си ги махаш с лентички? Майка ми ме видя сега каква съм обрината и щеше да ми счупи каската, че съм си махнала мустака и каза, че щели да ми станат като на мъж.

Град
    София
    Мацка, не знам дали лентичките на Дева са стока. Аз ползвам на Вийт. Имат специално за чуствителна кожа. Супер доволна съм, държат по 3 седмици па и повече. Но е напълно нормално след като си си махнала мустака, да се появят ситни малки пъпчици. Но би трябвало до ден да изчезнат и също така трябва да знаеш, че не трябва веднага след това да се излагаш на слънце. Ако си ги махнала и веднага след това отидеш да се печеш, ще направиш голяма беля. Може и слънчева или алергична реакция да направиш. Също така не трябва и веднага да се къпеш. Мисля, че трябва да изчакаш 2-3 часа преди да се къпеш. Това ми го е казвала дерматоложка. А иначе след като си махна космите, независимо дали става дума за мустачки, мишници, крака, ръце или квото и да е, задължително се мажа с медицински крем за проблемна кожа. Ползвам крем Нахткерцен, който е медицински и е специално за чуствителна кожа, склонна към алергии, обриви, сърбежи. Освен кремчето за лице има и балсам за тяло. Без парфюми и оцветители е, но за сметка на това върши чудесна работа с кожата.

здравейте искам да ви попитам понеже и аз имам такива "мустачки" как да ги махна без да получа възспаление ? още не съм ходила на козметик и незнам дали да отида... моята кажа също е много нежна и нямам представа как да избегна инфекцията..а колко трае зачервяването, защото ако отида на косметик как ще си търна после ;д ? моля ви дайте ми съвет :ььь

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си