.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 27 от общо 27

Тема: Лещи

Hybrid View

Повече от фен
    Здравейте Не успях да прочета всички мнения, но сега ще ви попитам. Значи нося очила от 1 година и половина някъде. Късогледа съм , диоптер на лявото око -1,25 а на дясното -0,50 .. Първоначално не носех очилата и доптера съответно се увеличи , след което лекарката ми забрани да ги свалям. Сега искам,не искам ги нося постоянно. Миналата година зимата бях на преглед след постоянното носене и тя ми каза , че диоптера не се е променил , което е добър знак ( а ги носех от лятото до сега и продължавам ) , аз започнах да настоявам за лещи, тя ме попита кога е рождения ми ден, а аз и отговорих , че е на 28 юни и тя Слава Богу, накара майка ми да ми ги купят за рождения ден. Според вас ще ми е удобно ли с лещи ( с този диоптер, недай си Боже да съм го увеличила) . Много искам лещи наистина, дано да са удобни. Има ли възможност, ако ги нося цял ден очите ми да се увредят или да ослепея?? ( сори за тъприя върпос , но някъде прочетох и това) и другия въпрос - Възможно ли е ако спазвам всичко стриктно, пак диоптера да ми се увеличи и пак да се наложи очила? Ако има значение на 14 съм сега , на 28 юни правя - 15
    Спирам да пиша , че много дълго стана , надявам се някой да ми отговори точно и се извинявам, ако има грешки. хохо!

С лещите всичко е строго индивидуално. Също не е гарантирано, че от първият път ще уцелиш твоята марка лещи, които да са ти удобни и да не усещаш.
    Да вдигането на диоптъра, възможно е да си го вдигнеш и без да ходиш с лещи. Както казах, диоптърът до 20 години се стабилизира, но дотогава може да се променя.
    От лещите шансът да ослепееш е почти равен на този да си бръкнеш в окото с нож и да си го извадиш. (: Но, ако не спазваш необходимата хигиена е възможно да си докараш инфекция.

Моят диоптър в момента е 1.25 и 1.50 като до преди година ми беше почти същия като твоя. Просто като ми се вдигна и го открихме колко точно е си смених и очилата и лещите. И, да възможно е дори ако поддържаш необходимата хигиена да ти се вдигне диоптърът, но това няма да е от лещите. Всъщност дори и да не си носиш очилата не е гаранция, че веднага ще ти се вдигне диоптърът. Аз три години след като ми го откриха (и поне от още една преди да ми го открият) може да се каже, че изобщо не си носех очилата и не ми се беше променял диоптърът.

Надявам се да съм помогнала.
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си