Трябва да са ти малко по-малък диоптер,отколкото този на очилата ти,да ги почистваш редовно с дезинфектиращ разтвор и да си възможно по-кратко време с тях..смисъл не е добре на компа да си с лещи,да гледаш телевизия или да четеш с тях. Аз веднага като се прибера ми е навик да си ги махна и ако се наложи слагам пак. Защо искаш да си взимаш цветни лещи? Определено не мисля,че е по-добрия вариант,плюс тва абсолютно всеки цвят на очите е красив сам по себе си,но ти си решаваш Иначе трябва да си много внимателна като цяло,падат често и почти не се виждат по пода..слепват се и ако се изнервиш може да ги скъсаш без да искаш,така че само с разтвор ги отлепяй. Ако диоптрите на очите са ти различни,внимавай да не размениш лещите И винаги ги слагай под формата на паничка/купичка към окото,другата форма е като чинийка,но така драска и дразни...ако си купиш и ги разгледаш ше разбереш за какво ти говоря Аз съм с лещи от миналия юни и съм почти на 18 ...колкото по-късно сложиш лещи,толкова по-добре според мен...като че ли станах по-сляпа или просто прекалено много свикнах с тях,но много добре те разбирам с очила е ужасно (нямам периферно зрение ) и имам навика да се пипам рязко по лицето или нещо от сорта и си ги забивам понякога.. а с лещи виждам целия свят повече от перфектно. Дано не ти се увеличава диоптера с времето,ако сложиш,но така или иначе очите ни вече са увредени..
Последно редактирано от Sickness94 : 03-07-2012 на 18:37