.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 15 от общо 15

Тема: Варицела

Варицела

Значи, разболях се от сестра си, която е на 5г. Започнаха да ми излизат пъпки и страшно много ме сърбят. Майка ми ми купи ментолов спирт да се мажа, горе-долу помага. Искам да питам дали нормално да ми излизат пъпки по пе*иса (по-скоро по главичката)? И също, пречи ли ако ги пукам без да ги чеша (тези, които са по тялото)? БЕЗ ОБИДИ!!!

П.С. на 14 години съм!

Голям фен
    естествено че е нормално, това е вид шарка: пъпки и в носа отвътре ще ти излезнат..;дд
    но не ги пукай..мажи ги с нещо. или като те сърбят ги минавай с напоена с топла вода кърпа..проблем е, ще ти останат белези!!

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Остават белези, ако ги чоплиш и чешеш.

Аз ги мажа със спирта (долу) обаче мнооого пари и... не знам, да продължавам ли със спирт или...

Голям фен
    мажеш ги защото те сърби ли? :О

По-скоро боли, но може да се каже.

Е добре де, някое момче не може ли да се изкаже?! ;д
    Последно редактирано от martito2121 : 03-08-2012 на 13:44

Голям фен
    това че сме момичета притеснява ли те? ;д
    писах защото оспорвайки теорията че варицела се кара само веднъж, аз съм карала 2 пъти...спокойно, зареди се с легенче с вряла вода, и кърпа и като те засърби, кърпата във водата и слагаш върху сърбежа...

Благодаря! Не, не ме притеснява, че сте момичета просто е друго като си го изпитал на собствената си "глава"!

Голям фен
    хъмм...за последното си прав, но дали ще е на глава или на друго, все е варицела..:Р

И между другото майка ми ми каза че не трябва изобщо да ги мокря с кърпа, особено с топла вода... Последно...

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Недей със спирт! По-скоро накарай майка ти да ти купи антисептична пудра. Зарежи спирта, това е живо мъчение.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

А горе-долу колко струва тази пудра? Повече ли помага?

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Поне няма да ти щипе и ще те предпази от вторична инфекция, ако си спукал везикулите по някаква причина. За цената не мога да ти кажа нищо конкретно.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Голям фен
    И мойта майка говори разни неща, но по-добре вярвай на това което ти каже доктора..

Абе да ама... тя говорила с докторката преди, когато сестра ми беше болна и направо със спирта! За ник'ви пудри и спрейове не е споменавала. Апък и то има още няколко дена така, че мисля че вече няма нужда от други покупки

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си