- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Дали помага?
Здравейте. На 13 години съм и от 2 месеца ходя на фитнес. И така да дойдем на въпроса. Един мой познат също, който се занимава с фитнес ми каза, че ако всеки ден ям по 5-6 лъжички захар и малко сода бикарбонат за 4-5 седмици ще имам оформени коремни мускули без да правя нищо. При него има ефект т.е има плочки, но се съмнявам да е от тази "рецепта". Сода, защото премахвала мазнините и защото се използвала в изделията, като набухвател, демек тоя моя познат ми го препоръча точно заради това. А захарта, защото давала енергия. Незнам дали може да стане така. Не ми се вярва да стане, но все пак съм сигурен, че има доста по-разбиращи по тази тема хора тук.![]()
глупости...
"Не е важно другите да те мислят за идиот, важното е ти да се мислиш за идиот."
Хахах захарта единствено може да те умазни...Тя е бърз въглехидрат,за момента наистина дава енерггия,но нивата на инсулина после рязко падат,при което се наблюдава често хипогликемия (ниска кръвна захар)..Това е един от митовете,че сладко преди тренировка давало енергия...
Нисък инсулин и ниска кръвна захар едновременно?
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Bullshit е според мене, но може да го пробваш, нищо не губиш xD
Губи, губи![]()
ника хорааааааника е код от играта сан андрес, който ти дава пари, броня и ти увеличава здравето
![]()
sapphire5![]()
lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek
Пхахахахахахах, чак сега се заглеждам![]()
![]()
![]()
Не съм играл САН АНДЕАС..Явно тук тези под тийн възраста си казват думата..![]()
А това за захар и сода и да стоиш..Пробвай бе,сам ще се увериш(че нищо няма да стане)
ей сладур и ти не си много възрастен !
sapphire5![]()
lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek
За САН АНДЕАС времето отдавна ми е миналоGTA-ките на 8-9 ги цъках за няколко месеца..Защото е проста игра и ако си над 11-12 год и играеш все още,значи си доста изостанал
Ooo аз съм изостанал. На 13 я играх Сан Андреаската![]()
ТамънЗакъснял пубертет,кво да го правиш...
![]()
То аз и кат излезна я играх, ма са така повечеГлупав геймър съм аз ей !
![]()
Лъжа ви аз, че ходя на фитнес, ставам от компа само за да практикувам сране.
В момента се обмисля проекта да сложа кенеф вместо стол, така че и тва няма да е нужно скоро.
При въглехидратите с висок ГИ се наблюдава следния процес...рязко повишаване нивата на инсулина,вследствие на което спад на кръвната захар.Разликата между въглехидратите с нисак и висок ГИ,е при отделянето на инсулин,т.е че при въгл с нисък ГИ имат по-удължена секреция на инсулин,докато при въгл. с висок ГИ е обратното.Именно заради това при храненето с въгл. с висок ГИ малко след това пак изпитваме глад.
Последно редактирано от Todor_Markov : 03-09-2012 на 11:12
Да, но рязкото повишаване на инсулина и спада на кръвната захар не са ли свързани с усвояването на глюкозата от мускулите? Високата кръвна захар предизвиква секрецията на инсулин, но същевременно храни мускулните клетки, та въпроса ми е, ако се вземат въглехидрати с висок ГИ 15-20 минути преди тренировка, няма ли да издържи организма 1 час физическа дейност преди да удари ниските нива на кръвна захар и да се появи глада? Въглехидратите с нисък ГИ задоволяват ли нуждите на мускулните клетки или опира и до горене на мазнини поради бавно разграждане на захарите? Последен въпрос, за високо-интензивните интервални тренировки не е ли подходящ по-висок приток на въглехидрати към мускулите и в този случай може ли да се подберат бързи, вместо бавни въглехидрати?
Авторе, сори, че ти ползвам темата, но ме глождят въпросите![]()
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Това което съм чел и донякъде запомнил. 1.Инсулинът сваля повишеното ниво на стресхормона кортизол и му пречи да се повиши когато се вземат навреме бързи въглехидрати. 2. Инсулинът отваря транспортни канали в клетките,по-специално мускулните в нашия случай. Които иначе са непроницаеми за въглехидратите. 3. Когато нивото на инсулина се повиши веднъж, той вкарва в клетките не само въглехидратите,но и протеините,аминокиселинит .
Тоест 4. Инсулин=анаболен хормон в широкия смисъл на думата. Обаче 5. той води до натрупване на мазнини за разлика от някои други анаболни хормони като (доколкото добре си спомням) хормонът на растежа и тестостерона.
Последно редактирано от redbul2 : 03-09-2012 на 20:25
Има много въздействия, обвързан е с имунната система и съзнанието. Общо взето му стига, че е анаболен хормон. Интересно ми е колко бързо действа.
Това дали ще се стигне до хипогликемия зависи главно от количеството бързи въглехидрати,които са поети.И да,доста си зависи от инсулиновата чувствителност-ако тя е добра,панкреасът ще секретира по-малко количество инсулин,тъй като той ще действа по по-ефективен начин-следователно такива големи количества,каквито биха били необходими за индивид с лоша инсулинова чувствителност просто ще са излишни.А тялото по начало се стреми към икономии.
Това колко време организмът ще издържи,преди да паднат глюкозните нива,пак е индивидуално-при една не чак толкова фрапираща порция въглехидрати с висок ГИ,едва ли ще е чак такъв проблем-дори ако се съчетаят с "бавни",би се получила читава комбинация.От опит говоря.
Въглехидратите с нисък ГИ съвсем добра работа си вършат за обслужване на енергийните нужди на мускулите-по този начин инсулинът се освобождава стъпаловидно и ако са в достатъчно количество и не прекалиш с аеробната дейност,няма да се стигне до горене на мазнини,тъй като инсулинът през това време ще си циркулира из кръвта,за да разкарва глюкозата до където трябва-просто това ще се случва по-плавно.Инсулин има ли,разграждане на мазнини почти не се наблюдава.
За последния ти въпрос...Хм.Ако предпочетеш "бързи" въглехидрати и си си заредил гликогеновия запас от предния ден,да речем,ще получиш един летящ старт,а после ще си използваш материала от предния ден.Горене на мазнини няма да има(освен ако кардиото не е много продължително).Ако пък тия бързи въглехидрати ги внесеш на празен стомах,падане на кръвната захар ще има при всички случаи-пак си зависи от факторите,де(количество , чувствителност на рецепторите към инсулина...).
Избереш ли само бавен въглехидрат,в достатъчно количество-енергия ще си имаш за цялата тренировка.Но тъй като освобождаването на енергията ще стане с малко по-бавна скорост,началото може да е тегаво.
Та,най-добрият вариант според мен,при незаредени депа си остава комбинацията въглехидрат с нисък ГИ+малко количество такъв с висок ГИ за отскок.
Дано да съм го обяснила човешки...че пиша с едно око,заради тоя Сънчо xDD
Последно редактирано от Glamour92 : 03-09-2012 на 22:28
The crowd is proud
The crowd is loud
The crowd says"No"!
To friend and foe
I stand between
Of might and unseen
What's right and wrong
Debate sing song
To push away
A chance to stay
An idea born
To laugh or sorn
Reject or see
What will,shall be
One"Yes"is spoken
One voice has broken
The silence still
Pay up the bill
One"Maybe",please
The crowd appease...
"Yes","No","Maybe"
Undecided
Crowd
Divided...
Достатъчно разбираемо, мерси!
Eгати, накъде се обърна тая темаА за мене все едно говорите на друг език
![]()
Да,да..То така лесно се стига до хипогликемия..
Прав си, особено за здрав човек. Хипогликемията е сериозен здравен проблем, да кажем че тва нашето е ниско ниво на кръвна захар = глад.