- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Дали помага?
Има неща с които съм съгласен,споменати от Glamour92.За ГИ могат да се напишат много нещата и ако тръгнем,темата ще стане много обширна..ГИ на даден въглехидрат в таблицата не може да се приема за чиста монета,т.е ако приемаме белтъчини те понижават ГИ,вследствие на отделеният глюкагон.Друг фактор са фибрите,т.е ако приемаме с дадения въглехидрат зеленчуци ГИ се понижава.3-ти Фактор..Ако приемаме даден въгл. с малко количество белтъчини...ГИ се повишава!Има и момент,в който ако не сме се хранили от порядъка на 6-7 часа и приемем даден въглехидрат,инсулиновата ни резистентност ни е по-голям,в този ред на мисли може да се каже,че ГИ ще е по-висок.Нещата както виждате са много.Не съм съгласен,че трябва да се приемат 2 вида въглехидрати...Горенето на мазнини зависи до колко е сведен гликогена в мускулите и естествено от аеробната тренировка.Категорично съм против бързите въглехидрати,особено преди тренировка..Отделя се прекалено много инсулин,който от своя страна вкарва прекалено много глюкоза в клетката,която в следствие на пренасищане се превръща в мазнини.След това инсулина рязко спада,получават се нестабилни инсулинови нива и ниска кръвна захар.
инсулинът е най-анаболният хормон и трябва да се спайква постоянно, за да качваш кат свиня. аз съм целогодишно в основен сезон и го спайквам постоянно и качвам кат животно. ей тай кат ми стане скучно ходя ям по 100грама шоколад и по 3-4 банана. пак за тва преди тренировка е много просто: ядеш много глюкоза - примерно мед - дига са нивото на инсулина до небето, нагнетява глюкозата у клетките и те имат енергия мега много. пример: аз ям почти и само бял хляб за въглехидрат, които е бая бърз въглехидрат. кръвната ми захар е падала много рядко и само тогава когато се е случило, че съм ял само месо, щот мъ е мързяло да одя за хляб до магазина.
^ Само това остава - наш Чачо да се юрне да "качва кат свиня" .
Todor_Markov,след 6-7 часово гладуване защо клетките проявяват резистентност,както казваш ? Не би ли трябвало те да бъдат по-чувствителни към инсулина?
The crowd is proud
The crowd is loud
The crowd says"No"!
To friend and foe
I stand between
Of might and unseen
What's right and wrong
Debate sing song
To push away
A chance to stay
An idea born
To laugh or sorn
Reject or see
What will,shall be
One"Yes"is spoken
One voice has broken
The silence still
Pay up the bill
One"Maybe",please
The crowd appease...
"Yes","No","Maybe"
Undecided
Crowd
Divided...
Оле наистина каква глупост съм написал,точно обратнотно е : ) ...Имах впредвид,че са по-чувсвителни
Този индекс е направен за диабетици за да контролират кръвната захар. Според мен няма никакъв смисъл да се гледа този индекс поради няколко причини(тук ще се позова на резултати от проучвания):няма доказано влияние на храните с различен ГИ върху тренировките; всеки ден реагираме по различен начин на храните(като промените могат да са до 43 процента) Така че аз разчитам на комбинации от храни, които чувствам, че ми дават сила и енергия
Как да няма...Наяж се с много сладко например преди тренировка и ще се убедиш...Просто трябва да сте наясно как да контролирате нивата на инсулина...Да си видял в някоя примерна НВД да има въгл. с висок ГИ ...
От друга страна, ако тренираш интензивно и захранваш с бавни въглехидрати се получава недостиг на притока на енергия към мускулите, високите инсулинови нива потискат разграждането на мазнините и като резултат се представяш по-лошо на тренировката от липсата на енергия. Второ, въглехидратите с по-висок ГИ се разграждат по-бързо и по този начин кръвта няма да се застои в централната част на тялото (предимно коремната област) и ще има отново по-добро захранване на мускулните клетки.
Колкото до глада от инсулина, докторчетата казват, че за хипогликемията няма нужда да се опасяваме, инсулина действа достатъчно бавно, за да не повлияе на тренировката и при здрав човек единствено ще балансира нивата, вместо да ги свали критично ниско; през цялата тренировка ще има нужното количество енергия; а след нея ще се възползваш от анаболните му качества и можеш да захранваш.
PS: Наш Чачо и той ще качва като свиня идващите месеци, че трябва да кърпи пропуски от последната година нетрениране.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Чачо надявам се до 2 месеца да станеш кат Лесуков е ..![]()
Чачо...прочети всички постове към темата и направи равмносметка каква глупост си написал![]()
Кое точно имаш предвид, че е глупост? Според мен поставяш инсулина на много преден план, сякаш трябва да съобразяваме тренировката с нивата на инсулина. Той си е естествен регулатор и ще се секретира повече само ако има по-висока кръвна захар, тоест по-голяма енергия за мускулите. Свободните въглехидрати обаче са приоритетния източник на енергия и преди да я натрупаме като мазнини в резерв, ще можем да я изразходим по време на тренировка. Инсулина не складира толкова бързо, че да огладнеем и омазним по време на тренировка. А алтернативата са бавните въглехидрати, които ще продължаваме да разграждаме по време на тренировка, изгарят се по-малки количества от мускулите (тоест може да са недостатъчни) + организма ни е зает да храносмила постоянно и това пречи на тренировката.
След тренировката, когато тръгне да настъпва глада, вече ще се нахраним и инсулиновите нива ще се променят съвсем (пак ще скочат). Поне мойта логика е такава. Кое имаш в предвид, че е в противоречие с написаното преди това?
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.