.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 23 от общо 23
    Мега фен Аватара на NomNomNom

Честити ден на мама, или честит ден на жената?

У детската градина все правехме картички за мама - честит празник, мамо.
    Но ние нямахме празник, само майките имаха.

Първи въпрос - мама или жената днес има празник ?

Ако е жената - коя жена ? Момичетата на 3-4 жени ли са? Защо не ни даваха цветя, като бяхме малки?
    Като ни дойде цикъла ли ставаме жени, и можем да празнуваме? Като правим секс ли ставаме жени ? Или като минем определена възраст - 10, 20 и т.н.

Как вие възприемате този празник и на кого смятате да го посветите?
    И защо всички се скъсват да пожелават на момичетата до 18, те не празнуват ли още първи юни?

Бла бла, дано не ми се сърдите за раздела.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Нямам представа дали е на жената, или майката. Аз го празнувам като на жената. А цветя винаги баща ми ми е подарявал, дори когато бях на 3-4 годинки. Не ставаме жени - такива сме се родили, според мен.

Според някои култури, 1 момиче става жена, когато и дойде менструацията, да.

Повече от фен Аватара на Тарикатче
    Ами по принцип аз си го знам 8-ми март като ден на мама..... И винаги и подарявам цветя Обаче не е точно така според мен.. Ся примерно бачкам някъде и с некоя колежка си знаем лафа всеки ден.. И сме си приятелчета да речем.. Бих и честитил празника с 1 бугет и на нея макар, че не ми е майка.. И в крайна сметка излиза, че не е празник само на майката.. Пък и покрай мен хората подаряват цветя и честитят на разни жени....

Ама аз по съм за празник на майката.. Незнам.. Иначе пък на некоя 16-17 годишна някак си не отива да и подарявам цвете и да и честитя 8-ми март..... По скоро празник на по напредналите жени като години.. :Д

Супер фен Аватара на LeprikonA
    учат ни в детската градина, че е ден на мама, защото мама е единствената жена в живота ни тогава (като не броим лели,вуйни,стринки и всякакви подобия). по принцип е празник на жената и не можеш да неречеш детенце на 3-4 годинки жена. вече кога момичето става жена е много относително и като се замисля, нито с първия цикъл можеш да го определиш, нито със секс, защото и дечурлигите се проебават и пак са си дечурлиги. по-скоро е себеусещане, което се появява на някаква възраст, която е индивидуална.
    "Ако можех да изляза оттук, щях да си позволя да бъда луда,защото всички са луди, а най-лошите луди са онези, които не знаят, че са такива,защото само изпълняват нарежданията на другите."

Мега фен
    Град
    <3
    Това е деня на мама!
    Смешно ми е как момичета на около моята възраст (и под нея) си честитят.
    Аз все още не мога да кажа 'Горда съм, че съм жена'
    омг
    Аз съм дете.
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Мега фен Аватара на awerw
    Град
    у ТилиЛеЙската г0рА
    От малък го знам за ден на майката, но в уики пише, че е ден на жената.......
    sapphire5

lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?
    miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek

Мега фен Аватара на nIkEnCeTy_bE
    Град
    Варна
    Прието от край време като ден на майката, сега вече го смятат и ден на жената. Аз лично го празнувам, като като съм под 18, не съм жена ли? Според мен, който както се чувства. Не мисля, че трябва да има някакви критерии, за да си жена.
    "Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"

Мега фен Аватара на xoxi
    За мен си е ден на жената. Независимо дали ще е на 5, 15, 25, 55 или 95 години.
    Аз още когато не знаех да си напиша името баща ми подаряваше 1 цвете на мен и 1 на майка ми.
    В началните класове и нас ни учеха, че е ден на майката, че ние още не можем да празнуваме и т.н.., което аз смятам за пълна глупост.
    И спря да се върти за миг земята..

Мега фен Аватара на PullMeCloser
    Осми март си е точно ден на жената, какво е това "деня на мама"? Ден на мама е, защото мама е жена, а не специален ден само за нея.
    Everything changes, but beauty remains ...

anonymous708973
    Guest
    Денят на жената е, дори на странно написаното гугъл излиза така.
    Празнувам и 8. март, и 1. юни. Пък.

Супер фен Аватара на NambyPamby
    Ден на жената - работеща и еманципирана - е. В общи линии. А де факто всеки си го префасонира, както си иска.
    Не е като да ме грее особено.
    Все си мисля обаче, че празникът е хубаво нещо като цяло, а меренето на пишки - никак, особено, ако го правят жени. Днес се нагледах на селски пръчки, които се състезаваха коя е получила повече цветя и гледаха особено злобно всяка, която има по-добре изглеждащи на вид или повече на брой букети. Явно това е единственият ден, в който могат да се почувстват женствени, красиви и желани, и букетите са мерилото за това. Не жестът, а хвърлените еди-колко-си лева за отрязан цвят. Тъжна картинка е тва.

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    ден на независима, работеща жена
    ден на мама

НЕ е ден на някви неосъзнати пиклички, мислещи се за жени
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Супер фен Аватара на пAteNцЕ
    аз и двата празника празнувам подарявам на майка си и приемам честитки и цветя нищо че съм малка...то тва да си жена не е толкова зависимо от физическото развитие а от това дали си зрял на акъл и мислене и който как се чувства все пак....

Супер фен Аватара на Irti
    Псевдо празници и псевдо идиоти. Същото, като Свети Валентин. Псевдо мъже, които са купили букет и от срам си гледат в краката.

Един път в годината да се сетите да вземете нещо на жената, която ви е родила. Един път в годината да подарите нещо на жената до вас. Един път в годината да "наградите" поредната безмозъчна кретения с която сте.

И това го казвам, като човек, който доста често се сеща за родителите си - нищо, че не живее с тях и като човек, който уважава жените, но не прекалено много (защото не е полезно).

Тъпанари (като цяло).

Мега фен Аватара на Biskfitka
    Ден на жената,но ЖЕНА.
    Момичето не става жена ,когато й дойде менструацията,по тая логика вече на 9-10 са жени повечето :О
    Нито пък ,когато прави секс.
    Аз не го празнувам тоя празник,но ми става мило като ми честити някой специален за мен човек
    Шофирай разумно - стигни жив!

Голям фен Аватара на sunman
    Град
    Гоце Делчев
    Като почнат разни 13 годишни момиченца със свалени гащи и вирнати носове да настояват че имат празник на 8-ми март ме напушва див смях!!
    Rock n Roll!!!!!!!!!

Честит Празник На Жената !!!

Повече от фен Аватара на raror
    Град
    Разлог
    На жената е, защото днес попаднах в уикипедия и там на картинката имаше едно цвете-аз от любопитство посочих и показа "Международен ден на жената" На втория въпрос не мога да ти отговоря

Мега фен Аватара на SHPAIdURmeN
    Това е денят на МАЙКАТА, а не на някакви си 14 15 16год и в прочие. ако ще и да си над 18 като не си майка нямаш празник, а кога то си родиш дете съвсем спокойно можеш да си празнуваш празника
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

Супер фен Аватара на djipsito
    "Международният ден на жената се празнува всяка година на 8 март. Това е ден за международно признание на икономическите, политическите и обществени постижения на жените."

Аз днес се смях на една 15 годишна във фейса за оплакването, че никой не й честитил празника днес..
    Баща ми и на мен подарява цветя на 8М. Въпреки че аз не се имам за празнуваща този празник. Не ми е времето още.
    Цитирай Първоначално написано от antifashionshit
    всеки може да придаде какъвто смисъл желае на живота си, за да направи по-поносимо това, че колкото повече мислиш, толкова по-малко смисъл и посока намираш.

Голям фен Аватара на heartlesandfreaky
    Град
    Plewen
    SHPAIdURmeN, по тази логика вчера, когато един съученик донесе цвете за всяко момиче от класа, ние трябваше да откажем да го вземем ли? Понеже още не сме майки?! ;д // Иначе не се чувствам като празнуваща.. Но това не ми пречи да приема цвете, нали?!
    "You fail to recognize that it matters not what someone is born, but what they grow to be."
    Albus Dumbledore.

Мега фен Аватара на SHPAIdURmeN
    не ти пречи разбира се щом ти поднася цвете трябва да уважиш жеста. Но аз обяснявам на автора.... та много добре знаеш отговора на въпроса ти , защо въобще го задаваш ?
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

Мега фен Аватара на iiordanova
    Според мен си е ден на мама,смисъл тя е жена. Мисля че една жена е жена,когато поне е минала 18. Не мога да се възприема като жена,макар и почти на 16. Аз съм си дете и си празнувам 1 юни! :Д

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си