аз имам пинчер ,който е на 1год и 1 месец.Ние сме петчленно семейство и почти по всяко време има човек с него и не ни върши бели единственото,което прави е да се качи на диванчето в кухнята и да яде от масата,но го прави наистина много рядко.По въпроса дали вечер са игриви лично моят рядко се заиграва,ако аз не му хвърля топка,защото може да прави всичко до 9 часа вечерта,но стане ли точно 9 ляга и заспива.Още от малък преди да започнеш да го разхождаш му слагай нагръдник или каишка и го разхождай вкъщи,за да свикне защото са доста своенравни.Моят първо се дърпаше ама накрая свикна.Много лесно го научихме да пишка навън,а не вкъщи защото след всякo хранене го извеждахме-сутрин,обед и вечер,докато не почнахме да го храним по два пъти на ден.През първата една седмица,докато се хранеше по два пъти продължавахме да го извеждаме по три пъти на ден и след това почнахме да го извеждаме само сутрин и вечер и откакто почнахме да го извеждаме не ни е правил беля вкъщи,а когато му се доходи на тоалетна почва да драска на входната врата и да скимти не смее вкъщи.Всеки ден го разхождаме.Не ни е дращил мебелите и не ни е ял обувките,но като малък го сърбяха зъбите и решаваше да си ги почеше на някоя маса ,но когато му кажем не веднага спира.За ваксините не съм много компетентна,защото сестра ми се занимава с тях кога се слагат,но не са много скъпи.Като разход изобщо не е голям,възможно най-малкия разход даваме за него,но зависи каква храна му даваш ние му купуваме от хруските,консервите и пастета на Кауфланд и ни излиза към 10-15 лева месечно храната Надявам се да съм ти помогнала,а ако има нещо пиши http://prikachi.com/images/51/4509051N.jpg Това е една негова снимка,като бебе