.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 32

2ра смяна.. голямата мъка ;(

МРАЗЯ втора смяна.. нямам никакво желание да уча, постоянно ми се спи.. като мине 16.00 ч. и само мисля кога ще стане 19.10 ч. да си тръгна..въобще..пълно безхаберие от моя страна..
    а като съм първа смяна..уча, вземам участие в час.. абе по интересно ми е.. а втора смяна си умирам от скука.. ;( Кажете някакви идеи как да се справя с това.. |||

Незнам как да помогна,на мен 2 смяна повече ми харесва.Може да се прибирам късно ама поне се наспивам добре и мога да вземам повече участие в час.А като стана в 6:00 сутринта цял ден само мисля как ще се прибера и ще легна да спя

Лягай си по-рано. Ако си лягаш след 12 часа и ставаш към 8-9 със сигурност съня няма да ти е достатъчен и следобед ще ти свършват запасите и ще заспиваш. И аз така като не ми е бил достатъчен съня и точно към 4 следобед почвам да се разсейвам, задремвам и да губя интерес към нещата, които правя. Пробвай някоя вечер да си легнеш към 11 да видиш на другия ден как ще е.

Лягам си в 10 ч. защото заспивам на бюрото докато играя на компютъра и сутрин ставам към 07.30 ч.
    Просто си нямам идея как ще трая тая втора смяна.. ужас..
    а първа смяна си лягам 12-1 ч. и нямам проблеми през деня и сутринта.. а сега ;(

бай да вей
    по ЗАКОН
    трябва часовете ви да са в рамките 7:00 - 19:00
    търсете си малко правата ;д
    ❝ Аз те моля, затвори очи,
    ти недей да плачеш, знам че те боли,
    от мойта стая бяла с безброй врати
    защо избяга?..❞

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    Цитирай Първоначално написано от BrainlessROCKBABY Виж мнението
    бай да вей
    по ЗАКОН
    като сте 2 гимназии в 1 сграда туй няма как да стане, ака няма как да си търсим правата
    авторе и аз съм същата, ама се надявам да мине скоро , че не знам.. :/
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

И аз само това чакам.. нямам търпение за първа смяна
    и да две гимназии в една сграда сме

Супер фен Аватара на lisi4ety
    Град
    Just touched down in London town
    Съвети никой не може да ти даде, трябва сам/а да си го направиш интересно ; )

Аз лично предпочитам втора смяна.. може би защото училището ми е на супер якото място и като свършвам в 20:00 и се наслаждавам на нощна София мммм ^^

Постоянно ти се спи - пий кафе. ;д

Моите часове започват в 7,ама к'ва файда? Като аз трябва да стана в 6 ..

Мега фен Аватара на nIkEnCeTy_bE
    Град
    Варна
    Аз се чудя тия, които са 1ва смяна цяла година. То не се издържа... Аз нямам проблеми със смените. Лошото е, че при втората ти се губи целият ден и много бавно минават часовете понякога.
    "Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"

Цитирай Първоначално написано от bloodyF Виж мнението
    като сте 2 гимназии в 1 сграда туй няма как да стане, ака няма как да си търсим правата
    авторе и аз съм същата, ама се надявам да мине скоро , че не знам.. :/
    е как да не може ;д нашите как успяват? и двете гимназии имат 1000+ ученика ;д
    ❝ Аз те моля, затвори очи,
    ти недей да плачеш, знам че те боли,
    от мойта стая бяла с безброй врати
    защо избяга?..❞

Супер фен Аватара на DesireToFire
    Цитирай Първоначално написано от BrainlessROCKBABY Виж мнението
    бай да вей
    по ЗАКОН
    То по закон може да има и само 6 или 7 часа, но това също никой не го спазва. За 10 минути какви права да търсят, ще им съкратят междучасията само, съвсем да не могат да се концентрират.
    Иначе и аз не мога да си представя да съм 2ра смяна. Добре че от 5ти клас съм в гимназия, където има само 1ва.
    Може би ако учиш вечерта и сутринта като се наспиш може да закусиш, да гледаш филм, да се разходиш, после само да преговориш набързо и така да отидеш на училище. Един вид да не се натоварваш допълнително. Защото и аз като се върна от училище веднага не мога да седна да уча, трябва ми малко почивка.
    If ya don’t give a shit ya getcha’ hellyeah
    Throwin’ fists in the pit ya getcha’ hellyeah
    Think you’re fuckin’ with this well hell no.
    Balls, volume, strength getcha come on

При мен:

Първа смяна- Като цяло зле. Ранното стване не е проблемно, ако се свикне, но това не може да се случи, тъй като ни сменят на месец. Тъкмо съм свикнала да ставам рано и опа- обръщаме смените. Ок, казахме- ставането рано е супер гадно и досадно, осбено коагато няма нито един слънчев лъч, който да ти дава надежда за предстоящия ден. Цял ден си мисля как ми се спи и иксма да се прибера. Ок, прибирам се, супер изморена и жадуваща за сън. Има два варинта: а. лягам за следобедна "дрямка". Аз като легна за дрямка спя около 4-5 часа, но поне се наспивам. Ако си стана навреме, няма да е зле, ще имам времеда уча. Ама дори и да стана навреме съм супер сънлива и ми е много трудно да се концентрирам и следователно да уча. b. не лягам да спя, много съм изморена и уча уникално непълноценно.

Втора смяна- От физиологична гледна точка е по-добре. Наспивам се хубаво (е не да се излежавам до 10, ами ствам в 8 и сънят ми е достатъчен). След като стана там си правя квото имам и най-късно към 8 и 30 започвам да уча. Ученето върви супер, става бързо, защото съм наспана, бодра и напълно отпочинала. НО. Времето е ужасно малко. Имам 3 часа, които за някои от дните са напълно недостатъчни. Например петък- имам 3 разказвателни, 2 езика и математика. Даже за днес (петък) не успях да си напиша и половина, което имах за писане. Останалото го дописвах във автобуса и междучасията.

Втора смяна е супер готина. Спиш до 11, след това 1 час учиш и заминаваш на училище. Особено след април месец са ми толкова приятни вторите смени когато е светличко. Не си представям как може да ти се спи втората смяна.
    Друго си е да отидеш първа когато си спал 3-4 часа и да трябва да изкараш цял ден. xD
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Супер фен Аватара на Cold_Tearsss
    Втора смяна е най-яката!!! На училище от 13.00 до 18.00. Прибираш се, хапваш и веднага на дискотека и т.н. Прибираш се в 2 лягаш, ставаш в 12.30 и пак така! Номер едно!

Banned Супер фен
    Град
    Varna
    Аз съм бил само 8-ми клас 1-вият срок/2007/ втора смяна и беше супер гадно-инъче първа смяна си е много яко отиваш в 9-10 и се прибираш в 1-2 дори и по рано, особено тая година даскалите не пишат отсъствия влизаме само в по-важните часове като БЕЛ и Математика

Мега фен Аватара на xoxi
    На мен втората смяна в училище ми минава много тегаво.
    При първа смяна докато се разсъня и то часовете минат.
    При втора спя до обяд, на училище съм през останалото време, прибирам се и имам време колкото да ям и да си лягам. За жалост сега цял месец трябва да правя само това.
    Много по-добре ми е при първа, когато всичко ми е много по-организирано.
    И спря да се върти за миг земята..

Супер фен Аватара на ccdesigns
    Втората смяна ми беше перфектна на мене. Сега съм първа и нито знам кога да уча, нито нищо. Бях си направил повече от перфектно режимче. Стоя до 1-2, спя до 11, до 12 на компа и до 1 уча. До 18:30 на даскало и веднага след това фитнес. И цяла вечер на компа. Уикенда - life. A сега първа смяна има да свърши даскалото докато свикна... Даже няколко дни ставах в 6 без 10 да се оправя набързо и да науча квото мога, че съм си свикнал сутрин. Ама ранното лягане не ми се отдава нещо.
    "Не е важно другите да те мислят за идиот, важното е ти да се мислиш за идиот."

Мега фен
    Гадна е първата смяна.

Поне на мен повече ми харесва втората. Имаш повече време вечер за стоене до късно, съответно повече време за спане сутрин. За учене не остава много време, но това не е фатално - винаги можеш да легнеш по-рано, да станеш по-рано и да смогнеш. До обяд имаш достатъчно време за всичко необходимо, наспал си се и си в добра кондиция за работа. Да, факт е, че времето между 13:00 и 19:30 тече значително по-бавно спрямо от 07:00 до 14:00, но при първата смяна ранното ставане е изключително неприятно, поради което се чувстваш като "призрак" първите няколко часа, поради което и учебното време ти се струва, че тече по-бързо.

По-голям проблем според мен са ненормалните часове - в някой училища просто никой не се съобразява с пътуващите ученици или с разписанието на влакове/автобуси - слагат се изключително ненормални часове на започване и завършване на учебния ден, както за първа, така и за втора смяна, но по-често за втора. От РЗИ /ХЕИ/ пък въобще не обръщат внимание на натовареността на учебните програми, което на моменти също създава големи проблеми.

Мега фен Аватара на SuNsEt
    Град
    California,Los Angelis,Sofia,Amsterdam,Bern понякога и в New York :P
    Втората смяна започва да ме дразни...Ужасен мързел ме е налегнал от както вече не съм първа.Когато се прибера нямам желание да уча,а сутрин като стана към 8 и 30 докато се помотая малко,докато ям ,докато седна да уча и вече трябва да тръгвам.От друга страна пък е по-добре втора смяна,защото ако не те мързи да учиш след даскало като се прибереш у вас можеш да учиш до 01;00 примерно и сутринта да не трябва да ставаш супер рано и след тва да си продължиш ученето до обяд.Нещо нямам стимул...
    Вече,когато се стопли и дойдат месеците с малкото дни на училище,тогава е готино...иначе не . Прибираш се в 20;00 по тъмно у вас ,без никакво настроение и с куп домашни.

Оо, и аз мразя втората смяна. Сега тоя месец съм втора и не знам как ще издържам. Хубавото е, че поне се наспивам и вечер седя до по-късно, защото първа смяна ми е малко трудно да заспивам рано. Обаче сутринта като стана и някак много трудно е да се накарам да уча, а и не ми остава много време за учене, защото трябва и да ям и така. На първа смяна сутринта голям зор докато стана и цял ден в даскало ми се спи, но с нетърпение чакам да стане 13:00 и да се прибирам вкъщи, научавам за 1 час и после цял ден съм свободна. Та аз избирам първа смяна, заради свободното време.

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Cold_Tearsss Виж мнението
    Втора смяна е най-яката!!! На училище от 13.00 до 18.00. Прибираш се, хапваш и веднага на дискотека и т.н. Прибираш се в 2 лягаш, ставаш в 12.30 и пак така! Номер едно!
    100% така става...

Ненавиждам втора смяна. Непродуктивна съм следобед, мързи ме, огладнявам три пъти повече, скучно ми е... Пф.
    Два дни в седмицата съм на даскало от 11 до 18.50, а от утре ще стоя в даскало от 11 до 20 часа в понеделниците.

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    100% така става...
    При мен така беше през четирите години в гимназията, ти ако не си случила сега не упреквай мен. Кой както се уреди.

anonymous708973
    Guest
    В моята гимназия това няма никакъв шанс да се случи, ако искаш хубави оценки.

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    В моята гимназия това няма никакъв шанс да се случи, ако искаш хубави оценки.
    Рофл, ти в час вместо да спиш слушай, а в междучасието напиши някое малко домашно, за големите можеш да пропуснеш едно излизане. Така правех и завърших първи по успех от цялата гимназия, докато другите в час спяха - аз учех, а докато другите вкъщи учеха, си живях както си искам. Получих само една двойка и тя беше, защото отказах да реша по математика една проста задача, беше ми под нивото. Това не всеки го може де...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си