- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Искам си стаята!
Родена съм във Варна, а когато бях на 6 се преместих в София с майка ми. Заживяхме при роднини, но след 2 години майка ми изтегли заем от банката и си купихме апартамент (2 стаи, хол, кухненски бокс и килер). Обзаведохме го, изпипаха го майстори, всичко като си трябва. Да, обаче баба ми (майката на моята майка), която има 4 години по-голям от мен син и дотогава живееше в Габрово, се разведе със съпруга си неочаквано и нямаше къде да живее, затова дойде при нас. Майка ми в едната стая, аз и вуйчо ми в другата, а баба ми - на разтегаем диван в хола. В началото тя обещаваше, че е само за кратко и скоро ще си наеме апартамент, но минаха 5-6 години и това още не се е случило... Разбира се, вмомента не спя в една стая с вуйчо ми, той е на 17 и си има нужда от собствена стая, но и аз вече порастнах, не мога да спя в една стая с майка ми... Тя също вижда, че никак не ми е добре така, но не може да каже на собствената си майка да се изнесе все пак.. Единствено баба ми трябва да се сети, обаче тоя момент го чакам вече 5 години и още не се е случило. Аз съм и намеквала, обаче на нея не и пука, много ясно, по-лесно е така, отколкото да плаща наем. Не знам вече, какво да правя?
Последно редактирано от ViVi Smile : 03-11-2012 на 16:08
Кофти ситуация... мног кофти, но наистина не може майка ти да изгони майка си просто ей така... Често казано не се сещам за някакво решение...
На колко си ??
Ако си 14-16 напомни на баба си, не да седнеш да си разговаряш като голям човек, а се дръж лигаво и надменно. Когато майка ти я няма просто мини покрай нея й и кажи "Даде ли парите на мама ? " или нещо от сорта, после тя ще те пита кви пари ти ще й кажеш, че сте фалирали и вече ще искате наем...
^ Тва е мега тъпо, честно![]()
Аз пък те съветвам да говориш с баба ти и да ѝ обясниш, че не ти е приятно да си в една стая с майка си.
Другият вариант е да говориш с вуйчо си. Той е на близка до твоята възраст и сигурно по-добре ще те разбере.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
С баба ми не мога да говоря по-простата причина, че с нея не се търпим. Никога не сме се разбирали особено добре... Дори сега, когато живея с нея сме само на: "Купи ли хляб?", "Изчисти ли стаята?" и т.н. С вуйчо ми още по-зле, защото с него никога не сме били кой знае какви приятели и не ми е никак близък. Пък и той какво може да направи? И все пак ще се опитам да говоря с баба ми.![]()
И аз така нямам стая от няколко месеца, измазах си мазето и там си живея ебати кефа е
Кое от това което съм писал не е вярно за това момче? Ти пила ли си от този елексир? НЕ? Защо ме обиждаш тогава?
Отвара за намаляне на ръст бих ти препоръчал, варена черупка от яйце, + 1 капка мас, разбъркваш обилно, след това пиеш, 1 чаша 200мл, препорачително е сутрин на гладно.
А колкото до нокиата, кое точно те интересува?
Задължително ще я пробвам! От години търсех нещо такова, надявам се да помогне, това е последната ми надежда!
А за Нокиата, има ли вариант скоро да и се намали цената, че много скъпичка ми се вижда?
Ама айде стоп спам. :P
Баба ти плаща ли някои сметки? Смяташ ли, че е редно майка ти да изгони майка си? Макар на мене да ми е смешна обстановката в която си ти и да я определям като не нормална, няма какво да се направи... Питай майка ти дали не иска да продадете вашия апартамент и да купите някой с повече стаи стака че да ви е по-удобно на всички...
ПС: Как подяволите живееш с някой 5 години и въобще не се разбираш с него?
Баба ми плаща половината от сметките. Не, не смятам, че е редно майка ми да изгони майка си, но поне да седне и да поговори с нея като нормален човек, пък дано да вземе да се освести баба ми... Майка ми няма как да продаде апартамента, защото на практика той не е нейн. По-горе писах, че майка ми когато го купи тоя апартамент го взе с доста голям заем от банката, който и вмомента го изплаща и то всеки месец, това ще продължи още 20 години. Амии няколко месеца след като се нанесохме в апартамента, майка ми много жестоко се скара с баба ми (те никога не са се разбирали) и майка ми си събра половината багаж и изчезна нанякъде. Аз бях малка и бях доста уплашена, защото си мислех, че майка ми ме е изоставила или нещо такова, но после майка ми се върна, стегнахме си всичкия багаж и се изнесохме на квартира под наем. След това сме се местили 4-5 пъти, даже по едно време живеехме с едно гадже на майка ми и затова се нанесохме в по-голяма апартамент. Но след това майка ми се раздели с момчето и ми каза, че няма смисъл да живеем в толкова голям апартамент и да плащаме наем, затова по-добре да се преместим в нашия си апартамент. Това стана в началото на тази учебна година. Така че не съм живяла дълго време с баба ми, може би около 2-3 години.
Тоест, майка ти, която е купила апартамент и ще си го изплаща чинно 20 години , го е оставила на баба ти да си прави квот си иска, щото са се скарали, и вместо да изгони майка си, тя сама си търгва?! о_0...майка ти или е тъпа, или майка й я държи с нещо, за което ти не знаеш, и поради тази причина още живее у вас...
Aut odit, aut amat mulier, nihil est tertium
^ Напълно съм съгласна, най-добре проучи нещата. Може би един разговор с майка ти ще е от полза.
На колко години са майка ти и баба ти ?
Това, че майка ти е "купила" апартамента със заем от банката не означава, че не може да го продаде. Когато го продаде тя е длъжна първо да изплати заема на банката с парите които е взема от продажбата а после може да изтегли по-голям кредит за по-голям апартамент. Лихвата няма да я коментирам в момента, тъй като говоря на теория какво би могло да стане. Т.е, тя може да закупи по-голям апартамент ако продаде този в който в момента живеете стига да иска...
Макар и тази ситуация да не е нормална, не можеш да изгониш фамилията си на улицата... Ако баба ти по някакъв начин допринася за сметките във вашия апартамент, то аз не виждам проблем да се преместите в по-голям...
ПС: Странно ми е, че баба ти се е развела с дядо ти на стара възраст. Какво точно се е случило?
Еми да, обаче майка ми едва ли ще иска, а пък и аз не съм много съгласна. Баба ми няма да живее 10 години у нас, все някога ще трябва да се премести, затова не мисля, че има смисъл. Аз съм сигурна, че ще се изнесе, но въпроса е това да се случи по-скоро, вече не издържам, няма къде да си каня гостите, нямам си лично пространство. А сега се сетих за един друг вариант - баба ми е много близка с майка си (прабаба ми), говорят си по телефона всеки ден. Та си мисля, че ако помоля прабаба ми да поговори с баба ми може и да се вразуми. Въпроса е, че тоя разговор е много сериозен за по телефон, а прабаба ми живее във Варна и ще трябва да стане чак когато баба ми замине за там, което май ще стане през лятото, но се надявам да е по-скоро.
А относно това с развода, то не беше точно развод, защото нямаше брак, просто така го казах. Дълги семейни истории...
Нищо лично, ама имаш адски fucked up семейство...
"Everything kills you, you're dying everyday. You're either dying everyday, or you're living everyday, and I'm living everyday."- Christofer Drew
"Imagine all the people
Living life in peace"- John Lennon