.
Отговор в тема
Страница 2 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 80
    Мега фен Аватара на xoxi
    Цитирай Първоначално написано от DSD Creations Виж мнението
    на нея са и давали да ходи където и когато си поиска
    И на мен са ми давали. И все още ми дават.
    Точно това ще е причината да се държа по-строго с моите деца.
    Аз бях дори по-малка от теб (много по-малка), когато започнах да излизам до късно вечер и да не се прибирам преди полунощ. Нашите не една или две нощи не са спали заради мен. По неприятен начин разбирах защо малките деца трябва да си стоят в домовете и да слушат родителите си. И да са благодарни !!!
    И спря да се върти за миг земята..

Цитирай Първоначално написано от likelikelike Виж мнението
    Ами можеш да ги помолиш да ти дават по 2,50 на ден обясни им че не ти стигат и предполагам ще те разберат ,а за вечерния час за зимата или за лятото става на въпрос ?
    (знам че съм допускала грешки,но не е нужно да ме нападате )

Ами лятото съм на село при баба ми, така че ми дават до 9, но зимата - докато се стъмни

Като бях на твоята възраст рядко ми даваха пари ей-така (ако за нещо ми трябват или им поискам - винаги, но иначе джобни почти не съм имал и пак не съм бил лишаван от нищо). Та 2 лева на ден са си нормални пари да си купиш нещо за хапване, няма да се наяждаш, но стигат.

За вечерния час съм нямал проблеми никога, но зависи от това как се държиш, поне при моите родители беше така. От 13 вече си обикалях някви заведения и никви проблеми, е... имам 2 глоби, ама те изтекоха

Абе на мен ми дават по 3кинта и не се оплаквам а на тоя му дават 2 и реве егати...аз когато бях на твойте години май 1 или 2лв ми даваха ама не съм се оплаквал

Цитирай Първоначално написано от DrunkLad Виж мнението
    Абе на мен ми дават по 3кинта и не се оплаквам а на тоя му дават 2 и реве егати...аз когато бях на твойте години май 1 или 2лв ми даваха ама не съм се оплаквал
    тогава са бяха други времената - една вафла колко струваше преди 5 години - 15 стотинки, а сега - 65
    заеби

Мега фен
    И например за около 1 лев се взимаше приличен хамбургер, а за около 1,50-2 лв. - хубав, голям дюнер. Вече нещата стоят по друг начин, прав е DSD.

Супер фен Аватара на GreenFairy
    Град
    В сърцето на слънцето
    Въобще не се оплаквай, ти си на 13 все пак! Не можеш да искаш прекалено много. На твойте години аз получавах 50ст и трябваше да се прибирам веднага след училище.
    На мен сега, дето съм на 20, вечерният ми час е 22,30 и джобните ми са 5 пари. И трябва да ти кажа,че ако не си купувах цигари и кафенца 2 лева щяха да ме устройват перфектно. Като порастнеш малко ще сапочнат да ти разрешават повече неща, сега още е рано и няма смисъл да се тръшкаш за глупости.

Мега фен
    Град
    Earth...
    тогава са бяха други времената - една вафла колко струваше преди 5 години - 15 стотинки, а сега - 65
    заеби
    А случайно така на майка ти и на баща ти заплатата да е 4 пъти повече от преди 5 години? Не!? Тогава какво дрънкаш? Вашите може да нямат толкова много пари и по някакъв начин да се опитват да отделят пари да има и за тебе, но детето им е неблагодарно... Щом цената на 1 вафла се е качила повече от 4 пъти значи и сметките ви са се качили...

Няма какво да мрънкаш! На 13 живота ти е безгрижен! Много ми хареса как реши да игнорираш първия ми пост само защото не видя това което искаше...

Аз докато не станах 8 клас джобните ми бяха 2лв Сега са 4. А вие спрете да го упреквате, че бил дете и т.н. Аз като бях на неговата възраст, че и по-малък вечерния ми час беше 10:30 часа, а ако бях някъде на рожден ден беше 11 часа и после се прибирам с такси. Така, че има пълното право да се сърди за вечерния час ;] Ако свършва в 18:30 училище има половин час да се прибере, което не е редно. Сега през делничните дни нашите искат да им се обаждам, ако ще оставам някъде и се прибирам към 9, защото си лягат рано, иначе си седя до 10. Кажи на майка си (какви ги прааавеше ;д), че всичките ти приятели седят до 9 часа и се забавляват, а ти единствен седиш до 7 и като се прибереш ти е много скучно да седиш пред компютъра сам. А само за информация вечерния час за малолетните (до 14 години) е 8 часа по закон. Като направи 14 става 10 часа (и като направи 18 е 8 часа сутринта ;д) говори със вашите или ги питай за какво не ти дават да седиш по до късно.

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    Здравейте, аз съм Давид, седми клас на 13 от Благоевград . Нямам сериозни проблеми с родителите или приятелите...засега .

първо, ти си на 13, аз на 13 (в 7ми клас) стоях до 7 навънка

Ами какво да кажа, дават ми да стоя навън до 19 часа . -и аз бях така и не съм се оплаквала
    Трябва да казвам с кой излизам (нашите познават компанията)-нормално е да казваш
    Но трялва и да казвам къда отивам - добре с това ще се примиря до следващата година, но приятелите ми излизат и до по-късно и правят каквото си искат и ходят където си искат, а на мен ми дават навън само до седем часа -да нормално е да им казваш и къде ходиш щото толкова ти мисли главата, че ако нещо ти се случи и не си казал няма как да те открият
    И то не за повече от два часа - само на билярд, но майка ми продължава да си мисли че там ходят наркомани .-ако ходиш при градската или в бакарди-нормално е, там ходят супер изпадналите типове :Д
    Не мога да я разбера. И колкото и да се моля не ми дават до по-късно !!!-СЕДМИ КЛАС СИ. ПРЕСТАНИ ДА МРЪНКАШ, КАТО ПОРАСНЕШ ЩЕ ИЗЛИЗАШ ДО ПО-КЪСНО

А и не ми дават достатъчно пари - 2 лева на ден . Не мога да живея така . Моля ви помогнете ми ! Пробвах всичко, вече взех да се отчайвам . Плийз хелп !!! Споделете ако и вие имате същия проблем .-и ако смея да запитам, 2 лева за какво по точно НЕ ти стигат? пиеш ли? пушиш ли?
    бахти отворените пишлемета
    аз съм 11 клас, пуша и си плащам сама цигарите и също ми дават за джобни 2 лева на ден, той е 7ми и се мисли за много голям...

момченце, седи си чети уроците и не се занимавай с глупости
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Цитирай Първоначално написано от GreenFairy Виж мнението
    Въобще не се оплаквай, ти си на 13 все пак! Не можеш да искаш прекалено много. На твойте години аз получавах 50ст и трябваше да се прибирам веднага след училище.
    На мен сега, дето съм на 20, вечерният ми час е 22,30 и джобните ми са 5 пари. И трябва да ти кажа,че ако не си купувах цигари и кафенца 2 лева щяха да ме устройват перфектно. Като порастнеш малко ще сапочнат да ти разрешават повече неща, сега още е рано и няма смисъл да се тръшкаш за глупости.
    Много кофти, че не правиш нищо по върпоса, но явно хората харесват мама и тати да ги гледат до последно.

А за момчето казах - родителите му го правят асоциално и обект на подигравки, като не го пускат до по-късно.
    Другите ще го гаврят и накрая няма да има нормални взаимоотношения с никого.
    Момичетата е нормално да не ги пускат много-много, но за момчетата - не.
    Последно редактирано от NomNomNom : 03-14-2012 на 12:45
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Супер фен Аватара на Your.Passion
    Ти се радвай че майка ти и баща ти въобще ги интересува за тебе .. Има някой родители които не знаят къде са децата им и не им пука .. А това че другите родители пускат МОМИЧЕТАТА до късно в заведенията е съвсем друг въпрос и не трябва да се притесняваш от това най-малко да се срамуваш .. ; ] За парите .. Това е нормално да ти дават 2 лева .. И без това всички имат финансови затруднения ,просто помогни на родителите си като не им правиш скандали за 2 лева ,ти се радвай че и толкова ти дават ..Гледай си учението и слушай родителите си . . . ;]]]

Цитирай Първоначално написано от Nakadah Виж мнението
    А случайно така на майка ти и на баща ти заплатата да е 4 пъти повече от преди 5 години? Не!? Тогава какво дрънкаш? Вашите може да нямат толкова много пари и по някакъв начин да се опитват да отделят пари да има и за тебе, но детето им е неблагодарно... Щом цената на 1 вафла се е качила повече от 4 пъти значи и сметките ви са се качили...

Няма какво да мрънкаш! На 13 живота ти е безгрижен! Много ми хареса как реши да игнорираш първия ми пост само защото не видя това което искаше...
    Nakadah, не съм игнорирал поста ти, даже се зарадвах че има и такова мнение
    Мерси за съвета .

Да бе не го отчайвайте..Аз сега механично по навик се обаждам и си казвам, че излизам примерно с хората Х У да караме bike примерно и така.. Пари 2-3 лева са ми достатъчни, и зависи..19 часа .. или 20:00 по това време на годината ми е добре, не че не се пазаря за повече понякога, ама съм си добре.. Направи така, че вашите да ти имат доверие. Мен от 4ти клас ме пускат, защото оттогава им звъня и казвам, номера е просто : Здравей, излизам с Петърчо на някъде, да знаеш ти се обаждам, ще си взема 2 лева, ще се прибера ( да речем ако 19ч ти е часа ) ти кажи 19,30 малко, да вдигнеш летвата ;Д След време ще стане 8, после 9.. и така.. ;Д Мен ваканцията преди 4 клас ме пускаха до 22,30-23ч, ама знаеха с кого излизам, бяхме компания от 10 човека минимум и нашите знаеха ги, защото се събирах с тях от 2 години някъде.. И сега лятото беше до 21,30 в квартала.. пък до 22-22,30 да съм пред блока.. ама то към края на това лято се изместихме и ;Д Квартала стана почти на центъра и часа ми е долу-горе 22ч. Колкото теб съм на години..на 14 без два месеца, ама да знаеш, имай мярка.Не може да им кажеш " ще се прибера в 5 часа на сутринта ". Трябва да им звъниш предварително и да НЕ питаш, а да съобщаваш. При мен така стана и сега съм перфектен, дори вече не звъня толкова често..

Цитирай Първоначално написано от sToyAncHo Виж мнението
    Аз докато не станах 8 клас джобните ми бяха 2лв Сега са 4. А вие спрете да го упреквате, че бил дете и т.н. Аз като бях на неговата възраст, че и по-малък вечерния ми час беше 10:30 часа, а ако бях някъде на рожден ден беше 11 часа и после се прибирам с такси. Така, че има пълното право да се сърди за вечерния час ;] Ако свършва в 18:30 училище има половин час да се прибере, което не е редно. Сега през делничните дни нашите искат да им се обаждам, ако ще оставам някъде и се прибирам към 9, защото си лягат рано, иначе си седя до 10. Кажи на майка си (какви ги прааавеше ;д), че всичките ти приятели седят до 9 часа и се забавляват, а ти единствен седиш до 7 и като се прибереш ти е много скучно да седиш пред компютъра сам. А само за информация вечерния час за малолетните (до 14 години) е 8 часа по закон. Като направи 14 става 10 часа (и като направи 18 е 8 часа сутринта ;д) говори със вашите или ги питай за какво не ти дават да седиш по до късно.
    Дам ;Д По закон е така.. Обясни им, че ти е по-интересно да си навън с приятели час, час и половина повече, отколкото да кибичиш пред компютъра ;Д

Цитирай Първоначално написано от [Icceto] Виж мнението
    Да бе не го отчайвайте..Аз сега механично по навик се обаждам и си казвам, че излизам примерно с хората Х У да караме bike примерно и така.. Пари 2-3 лева са ми достатъчни, и зависи..19 часа .. или 20:00 по това време на годината ми е добре, не че не се пазаря за повече понякога, ама съм си добре.. Направи така, че вашите да ти имат доверие. Мен от 4ти клас ме пускат, защото оттогава им звъня и казвам, номера е просто : Здравей, излизам с Петърчо на някъде, да знаеш ти се обаждам, ще си взема 2 лева, ще се прибера ( да речем ако 19ч ти е часа ) ти кажи 19,30 малко, да вдигнеш летвата ;Д След време ще стане 8, после 9.. и така.. ;Д Мен ваканцията преди 4 клас ме пускаха до 22,30-23ч, ама знаеха с кого излизам, бяхме компания от 10 човека минимум и нашите знаеха ги, защото се събирах с тях от 2 години някъде.. И сега лятото беше до 21,30 в квартала.. пък до 22-22,30 да съм пред блока.. ама то към края на това лято се изместихме и ;Д Квартала стана почти на центъра и часа ми е долу-горе 22ч. Колкото теб съм на години..на 14 без два месеца, ама да знаеш, имай мярка.Не може да им кажеш " ще се прибера в 5 часа на сутринта ". Трябва да им звъниш предварително и да НЕ питаш, а да съобщаваш. При мен така стана и сега съм перфектен, дори вече не звъня толкова често..
    EEE МЕРСИ !!! Най-доброто от всички мнения. Наистина ми помогна !!!

* Като влизам в тея теми и всеки път съм *facedesk*
    Абсолютно неориентирани сте! Аз като бях на 13, което не беше чак толкова отдавна не съм си и помисляла да се прибера след 8 вечерта.... Много ви се дразня на такива, което не знаете какво е да нямате и да мрънкате, че не ви стигали джобните.
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Мега фен Аватара на SmilezZz
    Град
    Русе
    Всичко си е до родителите. Пък и като се замислиш , са прави. Няма какво да ти кажа , тъй като аз също съм била на твоето място и е гадно , наистина. Но просто се притесняват за тебе, особено когато знаят какви опасности крият улиците на града и то вечерно време. ;dd
    Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
    но само ти избираш кой да остане ♥

Мега фен Аватара на PullMeCloser
    Не знам, аз когато бях на 13, това май беше нормално. Не помня много вече. Обаче сега брат ми е на 12 и му позволяват много повече неща, от колкото на мен, когато бях на толкова. :Д Чувствам се прецакана.
    Последно редактирано от PullMeCloser : 03-15-2012 на 14:32
    Everything changes, but beauty remains ...

Ъъъх. И какво ще правиш навън след 19? Ще висиш по задимените кафета, ще слушаш чалгички и ще забиваш мацки?
    И аз съм на 13. И веднага след училище се прибирам вкъщи. Най-много да се заседим с една приятелка пред входа да си говорим, но към 18:30 съм си у нас. (Това когато съм втора смяна, когато съм първа съм на уроци по пиано, китара, това онова, но най-късно към 18:30 се прибирам.) И единствените хора от випуска, които не се прибират вкъщи след училище не само че не се доближават до определението ми за "свестни хора", ами стремглаво вървят в противоположната посока.
    Сега имам съученици, които се събират пред блока в техния квартал, но не смятам, че родителите ти не биха те пуснали пред блока. (ако живееш в блок ;д)
    ПП. Лятото е друга работа, тогава и аз излизам на площада(една градинка, където се събираме от "околността" ;D) и седя до към 20-21, но не забравяй, че в края на 7 клас има изпити, от които зависят следващите 5 години от живота ти!
    А колкото до джобните - попринцип джобните ми са 12 лева (на седмица, не за ден), но рядко ми ги дават. За сметка на това когато им поискам пари ми дават, а и благодарение на тях се научих да спестявам. Даже вече като ги моля за пари ми става гузно, дори и да е за уроците по китара или рисуване, а дори и за по-скъпи неща. И благодарение на тях ще си доставя удоволствието да си купя електрическа китара сама!
    Бледа кукла си ти,
    която студено ме гледа с очи.

Цитирай Първоначално написано от BloodyDreamer Виж мнението
    Ъъъх. И какво ще правиш навън след 19? Ще висиш по задимените кафета, ще слушаш чалгички и ще забиваш мацки?
    И аз съм на 13. И веднага след училище се прибирам вкъщи. Най-много да се заседим с една приятелка пред входа да си говорим, но към 18:30 съм си у нас. (Това когато съм втора смяна, когато съм първа съм на уроци по пиано, китара, това онова, но най-късно към 18:30 се прибирам.) И единствените хора от випуска, които не се прибират вкъщи след училище не само че не се доближават до определението ми за "свестни хора", ами стремглаво вървят в противоположната посока.
    Сега имам съученици, които се събират пред блока в техния квартал, но не смятам, че родителите ти не биха те пуснали пред блока. (ако живееш в блок ;д)
    ПП. Лятото е друга работа, тогава и аз излизам на площада(една градинка, където се събираме от "околността" ;D) и седя до към 20-21, но не забравяй, че в края на 7 клас има изпити, от които зависят следващите 5 години от живота ти!
    А колкото до джобните - попринцип джобните ми са 12 лева (на седмица, не за ден), но рядко ми ги дават. За сметка на това когато им поискам пари ми дават, а и благодарение на тях се научих да спестявам. Даже вече като ги моля за пари ми става гузно, дори и да е за уроците по китара или рисуване, а дори и за по-скъпи неща. И благодарение на тях ще си доставя удоволствието да си купя електрическа китара сама!
    Абе хора, днес нещо много ме накарахте да се замисля btw моите интереси са същите - пиано и китара съвпадение. Извинявай, от кой град си ? ИИИ АЗ НЕ СЛУШАМ ЧАЛГА МРАЗЯ Я ДОРИ ПОВЕЧЕ ОТ КИФЛИТЕЕЕ !!!

Повече от фен Аватара на broken-barbiee
    Цитирай Първоначално написано от BloodyDreamer Виж мнението
    Що пък да не виси момчето ако му харесва? Нападате го сякаш не сте били на 13 и не сте искали да стоите до по-късно и сякаш никога не сте гледали как другите ги пускат до по-късно от вас и сте се дразнили.. Всички преминават през това дали било то на 13 или 15. Просто кажи на родителите ти, че искаш да те пускат до по-късно и бъди директен /за парите нищо не мога да ти кажа, защото това е до възможностите им, така че те си знаят най-добре относно това/.

Мега фен
    Твойти родители за изрУди ..Кажи им да ходят на психиатър.На 13 години трябваше да ти дават минимум по 130 лева на ден и отделно да ти купуват тревичка,защото сега ти е времето да се научиш на нещо полезно.

Повече от фен Аватара на raror
    Град
    Разлог
    Аз съм на 12 и съм бил цар

По темата-за часа не можеш да спориш, за пари-емм.. ддз-тафи от джоба на баща ти

Цитирай Първоначално написано от raror Виж мнението
    Аз съм на 12 и съм бил цар

По темата-за часа не можеш да спориш, за пари-емм.. ддз-тафи от джоба на баща ти
    Хаха мерси rofl

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си