.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 14 от общо 14
    Повече от фен Аватара на TheMan9191

Кой език да избера?

Здравейте,
    в момента съм 8 клас и от другата година почваме да учим 2-ри език, но още се чудя кой да избера. В училище има 3 езика- Френски, Немски и Руски. За сега съм се спрял на Немския и Руския но все още се колебая. Повече клоня към Немския. Някакви предложения на кой език да се спра?

Супер фен Аватара на LeprikonA
    занимава ли ти се да учиш втори чужд език или просто гледаш да напишеш някакъв защото така го изискват?

ако искаш да ти е от полза и мислиш, че ще го учиш - немски.
    ако ще избутваш часовете отгоре-отгоре - руски. (защото е по-лесен)

"Ако можех да изляза оттук, щях да си позволя да бъда луда,защото всички са луди, а най-лошите луди са онези, които не знаят, че са такива,защото само изпълняват нарежданията на другите."

е то в нашто даскало така ни караха да си избираме и повечето бехме писали немска ама к*р руски...ама нема се косиш знаеш ли как е на руски кибрит ???

Мега фен Аватара на xoxi
    Цитирай Първоначално написано от LeprikonA Виж мнението

ако искаш да ти е от полза и мислиш, че ще го учиш - немски.
    ако ще избутваш часовете отгоре-отгоре - руски. (защото е по-лесен)

Много правилно.

Аз съм с първи немски и английският ми беше много по-лесен.
    Но тези, които записаха втори немски, а първи английски си сложиха таралеж в гащите. Малко са тези, които се справят.
    Ако искаш действително да знаеш и говориш немски, то тогава се приготви за много зубрене.

Руският е лесен, близко е до българския и се учи сравнително по-лесно.
    И спря да се върти за миг земята..

Повече от фен Аватара на Daisy11
    Град
    Wien
    Защо всички си мислят че немският е труден Оо ... Аз ти препоръчвам да се спреш на него. Френската граматика не е по-лесна или по-трудна, но произношението на френски е трудно, а руският кой знае кога ще ти потрябва ...
    [♪] L!f3 !s mus!c, play !t l0ud3r [♪] [sun]

Немски, защото по някои думи си прилича с английския или поне аз така го възпримем и ще ти е може би по-лесно.

Супер фен Аватара на Glamour92
    Немски-най-полезен ще ти бъде от изброените.
    The crowd is proud
    The crowd is loud
    The crowd says"No"!
    To friend and foe
    I stand between
    Of might and unseen
    What's right and wrong
    Debate sing song
    To push away
    A chance to stay
    An idea born
    To laugh or sorn
    Reject or see
    What will,shall be
    One"Yes"is spoken
    One voice has broken
    The silence still
    Pay up the bill
    One"Maybe",please
    The crowd appease...
    "Yes","No","Maybe"
    Undecided
    Crowd
    Divided...

Супер фен Аватара на пAteNцЕ
    да аз съм за немския пък и нали клониш към него

Супер фен Аватара на LeprikonA
    немският действително Е полезен, но ако го учиш като хората. ако ходиш на часове, защото ти трябва да си на часове по втори чужд език - тогава не е добър вариант. пример : при нас имаше същия избор, френски никой не написа, 2/3 от класа се набутаха с немски с големите амбиции да го учат. и когато учителката им ги тормози повече, от колко ни тормозят по профилиращ предмет, яко ги е яд, че не се записаха при нас на руски и да не правят нищо.
    в един момент, ако решиш, че не ти се занимава, ама ти се подава и подава все повече материал - закъсваш.
    "Ако можех да изляза оттук, щях да си позволя да бъда луда,защото всички са луди, а най-лошите луди са онези, които не знаят, че са такива,защото само изпълняват нарежданията на другите."

Аз лично бих избрала френския. Но щом си се спряла на немски и руски според мен е по-добре немският. Вярно, че е много труден и граматиката има много правила, но руският не е по-лесен, вярвай ми... повечето хора ще ти кажат, че е като българския, но според мен разликата е огромна. Вярно, че някои думи са като на български, това е плюсът, но естествено не всичко. Граматиката е супер сложна, особено падежите, които ще те мъчат докрай. И все пак, ако действително искаш да учиш втори език ти препоръчвам немския - търсят го за работа, а и ако решиш да работиш в Германия ще ти е от полза. Но ако си го записала ей така, защото трябва нещо да се напише - избери руския. Вторият ми език е руски, но питай ме знам ли нещо Дори като ми говорят нищо не разбирам, а уж е близък до българския. Преписвах, налучквах и завърших с 4. Но всичко е до волята. Според мен френският е най-добрият избор, но...

Аз също мисля че френският е по-добър избор. В немския единственото хубаво е че пишеш думите както ги чуваш,но нищо повече,а и граматиката си е трудничка. Пък не дай си боже да ти се падне учителка като моята дето си личи че е сбъркала професията,защото никой нищо не и разбира тогава вече наистина ще е кофти.

Ако наистина ще се захващаш с немски ... успех ) Не е от най-трудните, но ако си учила английски и имаш малко желание да учиш всичко ще е 6.

И трита езика не са лесни. Най-вероятно няма да научиш нито един, ако не си в езикова.
    Избери този, които ти допада най-много.
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Супер фен Аватара на slicky
    Руски. И не , не е лесен този език.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си