.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 2 от общо 2

Question Първа лична карта

Здравейте! Скоро навърших 14 и исках да разбера какви документи искат за изваждането на лична, дали искат родител да е с мен и какви документи искат от родителя, понеже моите родители не са в страната ще ме придружи баба ми, но какви документи искат от родителите?

Мега фен Аватара на TheBeliever
    "Необходими документи за издаване и подмяна на лична карта
    Личните карти се издават и подменят от органите на МВР. Необходимите за издаването документи се подават в съответния орган на МВР по постоянния адрес на заявителя:

в звено "Документи за самоличност" при РПУ, ако искането е за издаване в срок от 30 дни;
    в Столичната (СДВР) или в съответната дирекция на вътрешните работи (РДВР, ако искането е експресно (8 работни часа) или бързо (3 работни дни).
    1. Заявление по образец – попълва се на машина или четливо с ръкописен текст. Имената се изписват на български и подписа се полага лично, в присъствието на упълномощено длъжностно лице, а не предврително. Този подпис се пренася в документа за самоличност, по дигитален път и се полага чрез тънкописец предоставен от длъжностното лице.

2. Удостоверение за раждане, и други официални документи потвърждаващи данните от заявлението(документ по гражданско състояние).

3. Снимки по образец (отговарящи на изискванията)

4. Документ за платена държавна такса"

Източник: http://econ.bg/%D0%98%D0%B7%D0%B4%D0..._i.126377.html

Мисля, че в "други официални документи потвърждаващи данните от заявлението" влиза и адресна регистрация (попълва се в общината на населеното място по местоживеене), поне преди беше така.
    I'll forget the love letters you never fuckin' wrote

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си