- Форум
- По малко от всичко
- Фън, фън и пак фън
- Тема за коли !!!
двигателя е с троен карб, всеки цилиндър с карборатор и спортен филтъв 10на 100 ама летии
смятай кви раоти...
аз от карбуратори не разбирам... наща няма ;d
аре аз отивам да спа... поздрави на трабито !
![]()
що бе... Civic-а е машинаV-TEC-a за 4 цилиндров двигател държи тунинг с няколкостотин коня. Но все пак къде е ходна къде е БМВ.
Сега искам нещо да напиша по въпроса за старите коли и тунинга. Човек е толкова голям колкото са големи мечтите му. Защо трябва да се задоволяваме с отпадъците на Европа, а после да харчим луди пари за да ги подобрим? Каквото и да направим това са коли на които отдавна е измъкната душицата.
През 2005-а когато се качих да тествам Grande Punto и аз карах едно разбито Tipo 1989-а и си казах "кога ли ще подкарам нова кола". През 2008-а се с сдобих с точно такова Grande Punto.
Е след 4 години каране се оказа, че колата си е типично италианска, но това е друга тема. Сега мечтая за тази, а когато човек мечтае той си гони мечтите.
![]()
Харесва ми твоето разсъждение по въпроса като цяло, но ще кажа и аз нещо по въпроса. Не е въпрос на дали човек може да си купи по-нова кола или не. Аз как ги виждам нещата е, че когато хората са били деца през 90-те години техните родители са коментирали тези коли и са обеснявали какви машини са. Това е била кола мечта за някой родител и дете-то е наследило тази картина. Сега когато това дете е порастнало може да си позволи тези коли от 90-те защото са стари бараки, но в техното съзнание са много велики и за това ги купуват.
От тука идва и тунинг манията. Те искат да ги направят още по-велики... Искат да докажат как тези коли от техното детство са по-добри от сегашните, което всички знаеме, че няма как да стане.
Не знам за Европа, но в Северна Америка хората взимат японските боклуци от 90-те години с десен волан защото за тях са много велики коли, докато правят услуга на Япония като им разчистват малко моргите. За мене е ненормално да караш кола, или дори да бъде позволено такава кола да бъде на пътя на която волана е от другата стана, но за тези тука е нищо, тъй като те могат да се возят в любимата им кола и това, че волана е от грешната страна не е проблем. Та тези "коли" като пристигнат тука младежите с по-малко интелект ги купуват и започват да ги "тунингоства" и после им искат луди пари. Искат им луди пари първо защото са дали луди пари за aftermarket части и второ защото "колата" е много велика в техните очи. Гледам съм как на RX-7 или R32 Skyline искат повече пари от на нова прилична колица.
И да, тези коли може да са били много велики преди 20 години, но в момента не са. Та това което се опитвам да кажа е, че не е въпрос на пари, а въпрос на психика каква кола ще караш и колко ще е стара. Мога да напиша още по-тази тема като давам други примери, но не пиша есе и за това няма да го направя.
Мойте поздравления, че искаш да караш нова кола! Самото усещане да си в нова кола и да я караш е невероятно. И си напълно прав, ако искаш нещо силно, то ще намериш начин да стане истина.
С този пост не се опитвам да обидя никого и не искам никой да се обижда!
Комбито не е ли функционално, пък и на ауди не му ходи да е комби
Последно редактирано от trabi_bs : 03-15-2012 на 07:39
Не че имам нещо против комбитата, имали сме и знам как тракат пластмасите в багажника.
е ако говорим за нови коли аз искам това
ама там е проблема... откъде да измъкна 200 000 евро за кола, на която смяната на маслото ще струва колкото E34 525i ;d
тва с малко фантазия и пари, може да се направи. гледал ли си бангладешеца от депо за разфасоване какви коли прави
да... chop shopфакт е, че тия новите БМВ-та са по-чупливи от старите, и не държат на почти нинакъв силов тунинг. Не е ли Е30-ка да и сложиш някой V12 от 750, да го турбинираш да стане 900 коня... новите ги правят само за пари. Както има една приказка на беемвемистите "Истинския фен на БМВ рано или късно си купува Е30."
![]()
откакто измислиха шибания SMG от M3 E46 насам, проблем след проблем. Да превключва за милисекунди, ама е толкова дефектна че направо... ;x
Последно редактирано от xXxAngerfisTxXx : 03-15-2012 на 07:50
взимай шлекса и да го почваме , брони ,хрила, вертикално излитане, пернишки номер.![]()
![]()
![]()
искаш ли по-нататък да вземем едно Е30 и да го правим звяр ;d ще си го сменяме![]()
http://fakti.bg/avto/33908-lada-s-32...odava-za-45000 , може с двг на мазерати
само 320 коня... по-добре от на M5 E60 - 507 ;d
такива хромирани джанти много много не ме кефят ;d