- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- как да реагирам на комлименти
Така...съжалявам предварително ако темата ви се стори тъпа :х
и аз опрях до вашата помощ
Не съм срамежлива....нямам проблеми с общуването даже понякога трудно ми затварят устата :д
та тъпото е че почти през (не помня откога) цялото време откак се помня момчетата в училище тичат
след разните леки "красавици" и почти не съм се радвала на каквото и да е внимание камо ли някакъв
комплимент(не някакъв с цел подмазване или сваляне) ...Най-много да чуя нещо от сорта " браво колко си умна" и
свързани по-скоро с характера ми отколкото външния вид...
и така идва и проблема
напоследък доста момчета (имайте предвид че се преместих е онези момчета и изобщо и момичета които споменах горе ги няма а са други)взеха да ми правят комплименти за как съм била хубава и некви такива....дотук добре но аз не съм свикнала изобщо на такива комплименти и особено казани така искрено че направо ми става неудобно....дори не им вярвам -това е още по-тъпото....
всеки път ми става неудобно..не знам кво да кажа блокирам ....ако мина с едното мерси или благодаря се чувствам все едно минавам номера и се чувствам длъжна да върна жеста все пак...
не се имам за красавица и като ми го кажат не вярвам...може би е защото нямам самочувствие относно външния вид(не казвам че се имам за боклук но едва ли съм първа красота нали?) просто...не знам дайте съвет защото вече взима да ми прави проблем това особено при свалки и тн.....
Познато ми е това. Казваш благодаря и се усмихваш. Не си длъжна да върнеш жеста. Помисли си... хората са искрени, когато ти правят комплимент, няма причина да те лъжат. Дори ще си изненадана, когато ти направят комплимент за нещо, което ти не си харесваш, но явно е хубаво. Приятно е и ще те научи да се харесваш повече и да се възприемаш такава, каквато си![]()
Мда. И на мен ми е познато. Усмивка и мерси е достатъчно.
При мен ако някой почне да прекалява, му казвам да спре, че се притеснявам.
Първоначално написано от antifashionshit
Умното момиче може да направи разлика![]()
Благодариш възможно най-хладно, без да показваш,че ти е неудобно, даже може и леко отегчено, но без да връщаш жестът.
Ми благодариш и толкоз. Не си им длъжна, няма нужда да връщаш жеста. Not a big deal.
И друго - Ирти и пантерката - едно момиче не се сваля с комплименти. Или ако кълва на тях... значи си го заслужава. Не казвам че не помагат, напротив. Просто само те не са достатъчни.
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Просто благодари най-учтиво и това е...не се чувствай длъжна да отвръщаш и ти със същото постоянно.. не че е лошо,но....![]()
и на мен ми е познато....аз както съм срамежлива...
усмихваш се и благодариш
Заместител на любовта, има ли кажи ми сега?
Заместител на болката, която чувствам в мойта душа...
Заместител на любовта от който да не ме боли...
Заместител на болката....има ли кажи???
И на мен ми е познато![]()
Казваш благодаря и се усмихваш
Не си длъжна да връщаш жеста. Аз обикновено веднага сменям темата
![]()
![]()
Пускаш една широка усмивка и казваш "Мерси". Винаги работи и хората са щастливи и доволни![]()
Бях хиляди пъти Жулиета.
Само че накрая не умирах.
Милост ли?Проклятие е,Боже,
че след любовта оставаш жива
Готин аватар имаш.
А, сега как ще отговориш? Нека да видим научила ли си нещо.![]()
на семе кълве
Ако комплимента е от някой, който ти е симпатичен няма проблем да отвърнеш. Но иначе не е нужно винаги на всеки да отвръщаш. Мерси и това е![]()
te amo, mi amor !![]()
Да оценяваш чуждата добрина е също толкова важно, колкото да вършиш добро. А за да я оцениш правилно, трябва да я разпознаеш правилно.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.