.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 7 от общо 7

Тема: диабет

диабет

Здравеите аз съм момиче на 15 години и преди около месец откриха че имам диабет.Все още много се притеснявам какво и кога да ям но най - много се притеснявам дали мога да пуша защото просто не мога да спра цигарите и какви са последствията от тях и също така какво да направя за да мога да пия и в какви количества защото последния път когато пих цяла вечер ми беше лошо и кръвната ми захар беше много ниска.Надявам се някой със същия проблем или който е компетентен на тази тема да отговори на въпросите ми благодаря ви предварително

Голям фен Аватара на besso
    Как да неможеш да спреш цигарите на 15 години, кви ги говориш ти?! Хората ги спират след 30 години сериозно пушене! А ако здравето ти е по-маловажно от това да смърдиш на пепелник и да харчиш парите, които родителите ти изкарват с труд на вятъра - тогава ок, пуши си, ма поне не занимавай хората във форума с инфантилните си глупости, на които отговора е ясен. А и това е последното място, на което можеш да намериш достоверна информация. Има си лекари, брошури, учебници, информация в интернет.. ама защо да търсиш, като можеш да питаш пуберите тук, те сигурно знаят повече а и ще ти спестят усилието да се поинтересуваш сама за собсвеното си здраве и оттам Живот!

Бесо, защо така се нахвърляш. Тя е пушач, аз също. Пушенето е лукс, който не всеки си позволява, а има едно нещо, което може би някои знаят, а други не, че мозъкът ни се нуждае от никотин. Когато пропушим ставаме зависими от него, поради простата причина, че мозъкът има нужда от него. От край време се е ширил тютюна. Въпроса е, че момичето се страхува, добре прав си нека да потърси в интернет, по лекари и така нататък, но за какво е този форум, след като да не се занимават хора тук, защото тя можела да потърси? Ето това сме Българите, не виждаме (съжалявам за изразът) своя посран задник, а казваме на другия да се забърше! А ти мойто момиче, не се притеснявай, баба ми има диабет от доста години насам, яж си от всичко но в граници. Да не ти се покачи кръвната захар. Поздрави!

Повече от фен
    Най-добре спри цигарите. За цигарите няма възраст, те са вредни независимо дали си млад или стар. Инсулинов диабет или с медикаменти се поддържаш? Поискай си от ендокринолога или личния лекар информация за хранителния режим, преди около година по кабинетите имаше едни брошурки за диабета и за храненето при диабет. Дали беше кампания или личната ми лекарка беше ходила на симпозиум на тази тема..не помня, но попитай, поне да имаш информация.

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Всичко, което поглъщаш, преизчисляваш в хлебни единици! Забравяш рафинирани захари и изкуствени натурални сокове. Белият хляб не ти е препоръчителен.
    На инсулин ли си или на диета+хапчета заради нарушен толеранс?

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Голям фен Аватара на besso
    Цитирай Първоначално написано от los4o Виж мнението
    има едно нещо, което може би някои знаят, а други не, че мозъкът ни се нуждае от никотин. Когато пропушим ставаме зависими от него, поради простата причина, че мозъкът има нужда от него. От край време се е ширил тютюна. Въпроса е, че момичето се страхува, добре прав си нека да потърси в интернет, по лекари и така нататък, но за какво е този форум, след като да не се занимават хора тук, защото тя можела да потърси?
    Точно затова написах отговора си малко по-остро, защото познанията на тинейджърите тук се опират на слухове, които чуват в училище (като този за никотина), а да се дават съвети за здравето от такива източници е безотговорно. Не става дума за дрехи или гаджета - става дума за едно наистина важно нещо. А в случая не е пъпка на лицето, която момичето да се чуди как по-бързо да излекува, а за сериозно състояние.
    Това, че никотина действа релаксиращо на нервната система незначи, че мозъка има нужда от него. Има безброй много здравословни начини за релаксация - дори няколко обикновени дълбоки вдишвания имат същия, дори по-силен и дълготраен ефект от 5-минутния при изпушването на една цигара. Аз съм бивш пушач, с което се гордея, защото виждам многото положителни страни на този ми избор. А това, че открай време се шири нещо не го прави правилно. То и войни има от край време, ама това прави ли правилно избиването на милиони невинни хора заради едни измислени очертания по картата?!

Град
    София
    Не се безпокой че имаш ДИАБЕТ ! Хубаво че са го открили на време относно цигарите никой не може да ти каже спри ги ако ти самата не пожелаеш.. Алкохола има влияние върху кръвната захар в повечето СЛУЧАЙ тя е ниска ! За това може да пиеш но в нормални количества . За ядене може да ядеш от всичко без да се лишаваш от нищо но в по малки количества. Не смятай че като имаш ДИАБЕТ си по различна от някой от другите . Не си зависима от нищо друго освен от това че си Слагаш Инсулин предполагам . И аз съм МОМЧЕ на 22 години а съм с Диабет от 18 години вече пък от нищо не се лишавам Всичко си има граници вместите в тях и всичко ще е Окей .
    Never stop doing your best, just because someone
    does n`t give you CREDIT

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си