- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Overclock на Видео Карта
Да ви попитам... с Palit GeforceGTX 550TI Sonic 1024MB DDR5 съм понеже пише че е Overclocking Версия и ми е чудно дали мога да си позволя да я клокна малко, понеже не съм го правил до сега и имам много леки познания за клокването на карта, ще се радвам да ми помогнете?! Благодаря!
Аз не никога не съм си падал по клокването. Обикновено води до греещи чипове.
Дърпаш си MSI Afterbrner и вдигаш дотолкова, че GPU-то ти на Idle в графата в дясно да е под 15-20%
повишавай честотите на ядрото, шейдъра и паметта с по 3-5% и тествай с frumark за стабилност и температури, вдигни малко и волтажа, ако даде artifacts тогава пробвай да намалиш всяка една от честотите поотделно за да се установи откъде произлизат артефактите
Последно редактирано от npp : 03-15-2012 на 11:33
Като цяло няма кой знае какъв резултат...
Дай му на лумпена злоба,
окъпи глупака във власт,
пусни го в тъмната доба,
да раздава правда за нас.
My Blog / Update 22.09.2011
Ами моето 9800ГТ, повишава с до 10 кадъра в игри от сорта на FEAR3
Don't hate the hacker,
hate the code!
препоръчително е волтажа да се вдига с до не повече от 25%
А как мога да вдигна волтажа на картата и как точно се казва... и със колко да опитам да го вдигна при положение че става нестабилна след 30 mhz
По-добре не пипай, тва 25% повече, акто си на волт и кусур
Ти идва волт и половина, а там вече е опасно!
Don't hate the hacker,
hate the code!
първо можеш да тестваш с MSI Afterburner (която wax е предложил в третият пост), но не вдигай волтажа повече от 1.2v, когато успееш да клокнеш видео картата до окончателните максимални стабилни стойности, тогава можеш да ги запишеш и да използваш nibitor за записване на стойностите в биос-а на картата