Случвало ми се е много пъти.
Както казват хората "Втори шанс за първо впечатление няма".
И при мен е така. Грешно или правилно, остава си.
Имало е случаи, в които такива дребни неща са ме отказвали от запознанства с някой или продължаване на някаква приятелска връзка. Лошото ми на мен е, че съм много злопаметна и веднъж прецака ли се човек да се покаже в лошата си страна пред мен, малка е вероятността да го забравя.
Друг е въпроса, че сменям настроенията от време на време.
Имам и случаи, в които съм продължавала да поддържам връзка с хора, с които попринцип не бих, точно заради тези малки неща, които правят и които всъщност показват много за самия човек.
С една от най-близките ми приятелки се започна така. Първото ми впечатление беше лошо. Не исках да имам абсолютно никакви контакти с нея, но така се стекоха обстоятелствата, че година след това се наложи по-често да се засичаме и да прекарваме повече време заедно. Когато се познавахме толкова добре, че да можем да си кажем всичко в очите, аз й казах за първото си впечатление от нея. Не остана очарована, но пък се погрижи да оправи това, което създава лошото първо впечатление в нея. Не го направи заради мен, направи го заради себе си.