- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Кисти/ секс
Аз имам поликистозни яйчници. И на мен ми изписаха дуфастон, каза ми да ги пия 4 месеца и като ги спра, ако се нормализира, добре. Пих и някви хормони, отделно ми изписаха и вагинални капсули..
Спрях ги, почна да ми идва нормално няколко месеца и сега пак се ебава с мен. Или само ми цапа или никъв го няма. Меструацията докато не си свършила хапчета не е "менструация". Предизвикана е изкуствено, така да го кажем. Общо взето като при противозачатъчните. Резултата от цитонамазката ми излезе съмнителен - Папаниколау 3та степен. Казаха ми, че съм за биопсия. Така и не ми я направиха.
Общо взето си дойдох тук и реших да тръгвам по лекари, които не правят нищо, освен да ме размотават и от края на ноември чакам да ми се обадят за резултати от 2ра цитонамазка, за да знам ще има ли нужда от биопсия или въобще от нещо друго, преди да ми лепнат диагноза рак или стерилитет.
Секс не съм правила от миналия юни и въобще даже не си и помислям да правя.
Не искам да те плаша, ама доколкото съм чела в други форуми (бг мама най-вече), има много жени с поликистозни яйчници, доколкото разбрах ефикасно лечение, което да отстрани проблема, няма. Т.е, всички тези регулиращи хапчета са само да замажат положението, не и да лекуват. Въпреки че води до стерилитет, има много случаи, в които жени са зачевали. Трудно, ама пак..
Не знам кво да те посъветвам точно. Тези проблеми идват от нередовно хранене и подобни неща, за тва гледай да се храниш добре, да си засилваш имунната система и гледай да не си набиваш филми и да умираш от притеснения. Едва ли точно аз мога да го кажа тва, след като по цели нощи не съм спала от притеснения, ама успявам да се успокоявам сама и да мисля позитивно.
За всеки случай иди да те прегледа друг гинеколог, щото има много овчари, дето ти лепват нещо и те тъпчат с хапчета, а после се оказва, че ти няма нищо.
Първоначално написано от antifashionshit