.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 7 от общо 7

Кандидатстване в Австрия/Германия

Следващата година ми предстои кандидатстване,и искам да е или в Германия или в Австрия. Тъй като дипломата ми ще е между 5:00-5:40 бих искал да попитам дали има смисъл или успехът ми е прекалено нисък? Благодаря предварително! Искам да кандидатсвам право в Университета във Виена.Има ли шанс да ме приемат ?

Мега фен
    Защо не! Пробвай се, нищо не губиш.

Повече от фен
    Ам разгледай сайта на университета и ако трябва им пиши бе.

Като цяло влизането не е проблем, ама за да завършиш ще се поозориш.

Фен Аватара на sunrisee6
    Град
    София
    Естествено, че има смисъл. Пробвай! Не ти е малка дипломата, пък и не е чак толкова трудно да влезеш. И аз мисля във Виена да кандидатствам и общо взето не се притеснявам дали ще вляза.(техническия във Виена) Не е трудно влизането, приемат почти всеки, трудното е завършването.
    Или преодоляваш страха си и излизаш на сцената, или цял живот оставаш зад кулисите!

-------
    Where did my cookie go? O.o

Благодаря за отговорите, но проблемът е че при кандидатстването с немски резултатите излизат късно,и ако не ме приемат ще се окаже така че 1 година ще бездействам

Град
    where butterflies never die *
    Аз ще кандидатствам сега през май/юни в Германия. Всеки ми разправя, че само който не е пробвал,него не са взели. Истината е, че както вече казаха да влезеш е лесно, но е трудно да завършиш. Но трябва разбира се да имаш и диплома по немски от държан изпит с ниво B2 или по-добрия вариант C1. Аз лично ще кандидатствам в около 5 университета в Германия и вероятно и тук някъде (още не съм напълно сигурна) , просто за да имам резервни варианти, ако не се получи точно с това, което искам. Имам много познати, които учат сега в Германия, и повярвай ми, силно се съмнявам всички от тях да са с дипломи над 5.50.

Голям фен Аватара на x7aZzy
    Както ти казаха в предните постове - лесно се влиза, трудно се излиза. Миналата година кандидатствах в пет университета - и в петте ме приеха. За успеха нищо не мога да кажа, аз бях с диплома 5.90 . Според мен трябва да се пробваш, нищо не губиш. Ако се притесняваш, че има вероятност да пропуснеш една година, винаги можеш да си кандидатстваш и в БГ като резервен вариант. Аз така направих - явих се на изпити в Софийски, едновременно с това си пратих документите и в университети в Германия. Мислeх си - все някъде ще стане. ;]

Съжалявам. Не преминавам през линия, която очертавам [!]

Етикети за тази тема

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си