- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Как да я накарам да вярва в мен и да ми се отдаде изцяло ? ( КОНКРЕТЕН СЛУЧАЙ)
Доста трудно е да питаш нещо при положение че е ми е пълна каша в момента... Започвам да се чувствам странно с момичето с което съм - тя трудно се привързвала ,понеже била наранявана преди , а аз .. хм аз по скоро искам да задълбая в товя т.е. страхувам се че ако не я притискам малко а просто стоя и си гледам как "тя се мъчи да ми се отдаде" , ще я изгубя по много тъп начин..
Та за неразбралите въпросът ми е : Как да я накарам да вярва че аз съм точен чоевк който няма да я нарани и ще е до нея винаги когато иска.. (и забравете да ме саветвате с подобни неща: пиши и еди какво си .. всичко трябва да е с разговори просто не мога да се отпусна понеже не искам да я отблъсна ако я натисна прекалено ) ...
[img][/img]
Ами това става в конкретни ситуации - примерно каквото и да носи в ръцете си, предложи й да го носиш вместо нея, изпращай я до тях примерно, излушвай я, като цяло трябва да си много много мил с нея. Научи се да разбираш как се чуства по израза на лицето й и действията, така ще можеш да реагираш адекватно на дадената ситуация. Просто във всеки удобен случай й напомняй деликатно, че може да разчита на теб и ако това наистина е така, тя ще го усети. Успех.
Най-вече си зависи от човека. Тя, ако не се престраши, ако не избяга от този страх и от това съмнение, никога няма да допусне човек до себе си и да бъде щастлива. Бъди до нея, бори се, доказвай и, че си сериозен, просто действия.
"Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"
Наранявана преди.. бахти жертвата. Всеки е бил нараняван преди. Това не е оправдание. Просто не е достатъчно заинтересувана и се опитва, и както гледам успява да те прави на циркаджия. Излизайте си, дръж си се нормално, прави си всичко както трябва, а ако прекалено много се дърпа и прави на интересна, просто се отръпни и си намери нова.
Temet Nosce
벨야카
Има хора, които се доверяват по-трудно, ама точно тия, дето обясняват колко са били наранявани преди, го играят жертви. Айде нЕма нужда.
Дай й повече време,някои хора се доверяват и превързват по-бавно.Просто се дръж добре и те нещата ще си дойдат от само себе си.
Не можеш да накараш някого да вярва. Вярата идва по друг начин. От теб се иска да действаш така сякаш се грижиш за семе от непознато растение - търпение, грижи, внимание и надежда. Нямаш гаранция че ще поникне нито какво точно ще излезе.
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Като хлътне по теб ще ти се довери, не бой се! И то много повече, отколкото да й ходиш по гъза и да действаш според нейните очаквания. Любовната тръпка върви в комплект с едно хормонче окситоцин, което достатъчно пресъздава доверието, че да се метне някой по-безразсъден пред влак от любовна мъка. Не се ограничавай и прави крачки за да ви се развива връзката. Съвсем нормално е да очакваш от нея да започне да ти се доверява, топката не е само в твоята половина.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Да й го докажеш, може да й помагаш когато има нужда, да правиш разни неща за нея ако те помоли, дори да й поднасяш подаръчета без повод в знак на обич. Така тя определено ще ти се довери и ще я спечелиш.
Няма как да я накараш да ти вярва. Такъв бутон нЕма. Опитвай се да я разбираш, подканяй я да ти споделя, помогни й да почувста това, че може да ти има доверие, че няма да се присмееш на проблемите й или да ги отминеш. Трябва време. Доверието се гради или руши сред ежедневието, от малките постъпки и реакции. Тя, ако поиска, ще ти се довери. Ако не желае, всяко нещо може да изглежда подозрително.
Аз съм крайно недоверчива. И не понеже са ме наранявали и съм решила, че "всички мъже са еднакви" и род подобни простотии, а защото съм наясно, че човешката природа е твърде изменчива. Дори и след година и кусур(най-дългата ми връзка) не съм решавала, че "той никога не би ми изневерил или предал..." Това е висша форма на наивинитет. Пълно доверие не може да съществува.
Проява на доверие понякога е и да кажеш "не" на рационалността си.
Съгласен съм с Sanguine. Добре дошъл/дошла, пишеш интересно.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Мома съм, Chacho. Благодаря ти.
След 3 години активно следене на форума реших, че е крайна глупост да не се регистрирам вече.
Доверието винаги е нерационално по същност. Това е проблемът относно него.