- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Любов!?...
Привързаност,идеализиране, хормони,точния момент,подкрепата,самотата ,страха,тя ще е принцесата,той ще е принца ....... Влюбваме се 10000 пъти и пак и пак,причините може да са различни,но всичко има край и минаваме на следващата връзка,следващия човек,ще го обичаме ден,месец,година,чувствата ще изчезнат,за да се появят към нов обект,няма вечни неща,всичко е преходно,една илюзия,но се влюбваме в изгрева,знаейки за залеза,виждали сме го и знаем,че ще дойде.Може хората да са по-духовни от животните,но връзката е останала,харесваш някой,независимо дали има някой до теб,да продължиш рода,да го направиш с колкото се може повече партнъори,по-голям шанс за продължаването,казваш не,аз обичам,поглеждаш къщичката от карти,аз я направих,ето я,но пак е само къщичка от карти и вече не е любов, поставена граница,която не искаш да прескочиш,заради вълшебното,а реалното те кара да бъдеш с друг.Бягаме от същността си заради приказката,с измислените герои.Не може да обичаш някой цял живот,но аз го сънувах,беше реално,събуждаш се и така докато не заспиш пак и не почне поредния сън.Каквото и да правим,оставаме малките човечета с големите сърца,който са обречени да станат пепел някой ден,но ако ще горя да е от любов.Точния човек за семейство-да,точния човек за да отгледаш децата си с него-да,може би това е замисъла на приказката, така е по-извисена,а не простото възпроизводство,любовта е приемливото оправдание.
Последно редактирано от Merkantilniq : 03-30-2012 на 21:13
Привързаността,многото общи неща които ви свързват,децата ви,приятелството,подкрепат а,сигурността.....,любовта е просто приказката за големи деца,която вече си прочел!
И накрая,моля се да не е така....,моля се да не се събуждам!
Последно редактирано от Merkantilniq : 03-30-2012 на 22:27
Брех! Реализъм гарниран с метафори и вкусни думи. Доста казваш, хареса ми!
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Авторе, това минава ли пред кифлите?
Welcome to the Jungle...
Браво брат,евала за темата.Хубаво е че сме останали още идеалистите,макар и да сме малко.
Ех, това уиски съсипва човека.
Много точно и хубаво си го написал.
Извън рамките на любовта, въпросът за преходността, както и за смисъла може да се пренесе цялостно върху битието. Димитър Камбуров, преподавател по литературна теория, наскоро публикува разказ в книгата "Проект смърт", който хвърля много интересен поглед върху това, което чоплиш, авторе. Може да ти е интересен.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Чачо, доста интересно предложение ни направи. Тъкмо прегледах няколко сайта с информация за книгата и определено ще я прочета.
Като сме на вълна екзистенциални въпроси, няма как да не предложа един уникален филм. Заглавието му е Rubber.
Линка с трейлара - http://www.youtube.com/watch?v=6G5pyFhmAqE
Ако някой реши да го изгледа, нека първо се настрой на философска вълна. Филма не е за широката аудитория.
Непременно. Отдавна си търся такъв филм. Последно гледах "Peaceful warrior"
Chacho мерси за оценката,иначе за книгата '' Проект смърт " сигурно ще е яка,но може би ще е нещо крайно от типа смъртни сме,точка,удивителен :Д и автора предлага да стоим и да чакаме да умрем :Д Според мен грешката е,че живеем живота си,все едно сме безсмъртни,градим кариери,вписваме се в някакви норми,подтискаме себе си,желанията си и като станем на 70 примерно,изведнъж осъзнаваш,че всъщност ще умреш,аз наистина ще умра :Д после идват въпросите,защо не направих това,защо ме беше срам,от какво ме беше срам,исках всички да ме харесат,живели сме живот,изпълнен с маски и ограничения,а просто е трябвало да слушаме вътрешния ни глас,хей това ми се прави,а не ако го направя,какво ли ще си помисли този или онзи,какво ли ще стане,единственото което ще стане е,че си хванал момента и си го изживял,почуствал си свободата,вдишал си въздуха и си усетил неговата стойност
DarkTemplar просто ми дойде музата снощи и исках да напиша нещо,винаги има хора на които ще се хареса и на такива на които няма да се хареса,това е красотата на света,че е шарен :Д ,но идеята е да бъдем себе си,това си бяха мои мисли,нищо друго
Cold_Tearsss мерси,оценявам оценката ти![]()
Последно редактирано от Merkantilniq : 03-31-2012 на 11:54
Туй ще мине за пред кифлите.
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House