.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 21 от общо 21

Тема: Фармация

Фармация

11 клас съм и преди исках да уча фармация, но нещо се отказах.. сега пак нещо ми се мотае на уча тва, ама май вече е късно.. щото нз дали ще мога да се подготвя за 12 месеца ;х вие как мислите? да почвам ли уроците, или няма шанс

Повече от фен
    Стягаш се и учиш. Но ако ти куца химията, абсурд.

Мега фен Аватара на nIkEnCeTy_bE
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от Ukhtar Виж мнението
    Стягаш се и учиш. Но ако ти куца химията, абсурд.
    Така е, да. Можеш да се подготвиш.
    "Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"

Ако си момиче 2 години за да си сигурна,че ще влезнеш :Д тъпо е,ама при вас конкуренцията е ужасна :Д,ама за фармация може и година нз,те намаляват кандидатите в която и да е специалност,но определено,трябва да те кефи химията,иначе няма да върви ученето .

Град
    Варна
    То не само да я/го кефи, но и да му върви, защото ако сега тепърва тръгва да я учи. Химията не е да я назубкаш, а трябва да я разбереш, за което се изисква време и постоянство. А не да се сетиш 2-3 месеца преди матурата, че искаш фармация, защото като цяло медицината е трудна.
    "Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"

Цитирай Първоначално написано от nIkEnCeTy_bE Виж мнението
    То не само да я/го кефи, но и да му върви, защото ако сега тепърва тръгва да я учи. Химията не е да я назубкаш, а трябва да я разбереш, за което се изисква време и постоянство. А не да се сетиш 2-3 месеца преди матурата, че искаш фармация, защото като цяло медицината е трудна.
    И аз мислих,че е трудна,но ще се убедиш,че реално не е нечовешкото да завършиш :Д реално всяка наука не може да я изучиш докрай и напълно,а да не говорим,че тази професия всяка грешка и искат да те вкарат в затвора,а другите все едно са безгрешни,искат да им е евтино и реално си нещо като роб :Д и ти трябва безкористно да лекуваш и да не искаш пари за това :Д

Мега фен Аватара на TheBeliever
    Напълно възможно е да се подготвиш за една година, но само при наистина сериозна и интензивна подготовка.

Имах съученичка, която успя да влезе фармация при по-малко от година подготовка, при все, че не беше от най-любознателните и дипломата й беше около 5. Но става въпрос за 3-5-7 часа частни уроци на ден, 6 дни в седмицата. Така че, не е невъзможно, но трябва наистина да го искаш.
    I'll forget the love letters you never fuckin' wrote

Супер фен Аватара на Cold_Tearsss
    От тази година, тоест миналата вече, при липса на кандидати фармацевти се приемат фармацевки посочили фармация като първо желание. Една приятелка влезе, тя се готви още от 11 клас. Биологията я взе с отличен, ама химият леко разочароващо като се имам предвид колко старание положи. То и математика се иска, във втори курс май висша се учеше.
    Иначе за мен е непонятно какъв е смисъл да го учиш, като завършиш ставаш магазинерка, опс обърках думата, аптекарка и продаваш лекарства на възрастни пенсионери като от тях трябва си изкарваш печалбата. Имам предвид мнозинството от фармацевтите. Химията стига да схванеш основата и да си много постоянна ще се оправиш. Яко писане, яко преговаряне и яко мислене се иска.

Мхм,учат до висша математика 2,ама взимат си пари,някои лекари и толкова не взимат,чакаш за специализации,плащаш си за тях даже:Д всичко е връзки,ама с тези хендсфрита,ще видите какви лекари идват,аз съм свидетел:Д от 100 човека 20-30 ползват :Д

Мега фен Аватара на TheBeliever
    Цитирай Първоначално написано от Merkantilniq Виж мнението
    Мхм,учат до висша математика 2,ама взимат си пари,някои лекари и толкова не взимат,чакаш за специализации,плащаш си за тях даже:Д всичко е връзки,ама с тези хендсфрита,ще видите какви лекари идват,аз съм свидетел:Д от 100 човека 20-30 ползват :Д
    Имаше една приказка "Като се знам какъв съм инженер, ме е страх да отида на доктор". За жалост вече не е само приказка.
    I'll forget the love letters you never fuckin' wrote

Цитирай Първоначално написано от Merkantilniq Виж мнението
    Фащаш си багажа и за Германия! Тука нека остават тези с връзки и мизерниците, какво ти пука. Нищо няма се оправи в България.

Merkantilniq, в Столичното МУ ли си? S

Цитирай Първоначално написано от Cold_Tearsss Виж мнението
    Merkantilniq, в Столичното МУ ли си? S
    Медицина 1ви курс,защо питаш?

Познат си ми. NVM, не ми се спами.
    Как ти е немския?

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от Cold_Tearsss Виж мнението
    Фащаш си багажа и за Германия! Тука нека остават тези с връзки и мизерниците, какво ти пука. Нищо няма се оправи в България.
    Германия, да. Макар, че и там малко трудно се изкарва бакалавър и магистър.

Цитирай Първоначално написано от nIkEnCeTy_bE Виж мнението
    Германия, да. Макар, че и там малко трудно се изкарва бакалавър и магистър.
    Аве, дипломираш се тук и чрез агенциите отиваш в Германия да специализираш. От випуск 2010 - 84% са избягали за чужбина, от випуск 2011 - 93%. Сама си направи заключенията. Не ми се влиза в подробности какво е положението тук, ако искаш да специализираш. В другия форум сама може да прочетеш за какво става въпрос.
    Последно редактирано от Cold_Tearsss : 03-20-2012 на 17:53

Град
    Варна
    Като завършиш тук, по-лесно е после да заминеш.

Трябва ти малко немски и си готов, даже там ти преподават докато специализираш, май и квартира ти предлагаха.

Град
    Варна
    Не знам, една съквартирантка на сестра ми е медицина в Германия и трудно изкарва, но си зависи от много неща.

Повече от фен Аватара на choparkopar
    Град
    София
    Дори да не те приемат фармация, пак ще имаш други възможности, с биология или химия се кандидатства за доста специалности, които не са чак толкова лоши.

Супер фен Аватара на Thrombocyte
    Ако си в женски род ще ти е зор, но не е невъзможно. Трябват ти оценки над 5.30 на изпитите за да си сигурна (при положение, че в дипломата имаш две 6-ци).

Био-то се учи за 2-3 месеца, с по 3-4 часа зубкане с разбиране на ден.
    Химията - темите се учат по подобен начин, но само с тема хващаш 2.80.

Трябва да си наясно къде искаш да кандидатстваш - в София се иска доста стабилен бал, докато Варна, Пловдив и Плевен са не толкова претенциозни за кадрите си.
    Respect my authoritah

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си