Никога досега не съм писал тук, но имам проблем...по-точно не аз, а най-добрата ми фр, с която сме заедно от детството (кажи речи 15 години).
Та...
Въпросното момиче (ще я нарека Йоана) си има гадже от 1 година. Всичко в началото си беше ок. Имаха нормална връзка. С времето обаче тази връзка взе да става все по-обсебваща. Гаджето и е пълен лиглъо, който отказа да следва след като завърши. Не работи. Съответно има един тон свободно време, което очаква тя да концентрира върху него. Не и дава да има фейсбук, защото всичките и съученици и приятели от мъжки пол щели да я свалят и да лъскат на нейни снимки. Да, това е доводът, колкото и да е абсурден. (Да, супер красива е, но това е друга тема). Не може да ходи на басейн или дискотека без него по същата причина. Не може да ходи на кафе с приятелки без него, защото вече я ревнува и от тях. Вдига луди скандали, блъскал я е (не я е удрял директно с ръка). Обвинява я за всичко, включително и неговите грешки (които са безброй). Не я пуска никъде сама. Задушава я...всеки момент, в който са заедно, той не я пуска просто. Като му каже, че иска да се разделят, той я заплашва, че щял да се самоубие и всякакви такива тъпотии, а на нея толкова и трябва и пак са заедно.
Лошото в цялата работа е, че Йоана започна да се променя. С мен се държи супер, приятели сме и ще сме си. Но стана една супер тъжна. Няма я оная усмивка на лицето и, няма ги дори онези весели изблици да направи някоя глупост. Няма го този позитивизъм, който излъчваше. От нерви след скандали с тоя лъохман съм я виждал и как повръща. Не спи, мъчи се. После той и драсне два реда с мелодраматични извинения, дойде под балкона и познайте к'во - старата песен на нов глас...
Искам да и помогна. Ние сме една компания от приятели (аз съм и най-близък). Всички и говорим да го зареже, но не и не. Уж се навие, после този тъпън пак и завърти главата и айде...вече си нямам идея какво да и кажа/направя.
На всички прочели темата - мерси.
На помогналите - двойно благодаря.