- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Струва ли си връзка с по-малък
Има незрели на по 14 има и на по 20. Не съм чела коментарите, защото съм сигурна, че някой ще ми бръкне в здравето
Не гледай по години, а просто подбирай хората, с който излизаш.. от приятели та до най важното - любимия, който освен сексуален партньор трябва да е и най, най - добрият ти приятел, който дори да не може да те разбира винаги ще се опитва да се поставя на твоето място. И на 14 години да е и на 20 никой не е перфектен..
![]()
Някой ден сърцето ми ще се превърне в камък. Откъснат от света ще тлея в своя замък и няма да крещя да вия до забрава, когато разбера че някой ме предава. Ще бъда властелин на самотата своя и може би дори ще избера покоя пред хаоса на любовта. Някой ден, но не сега..
Не, че нещо ама се чудя защо продължавате да и давате гледните си точки. Момичето си го е решила и ще си излиза с 20 годишни. Не мисля, че каквото и да кажеме оттук нататък ще промениме решението, което е взела.
Към авторката. Моят последен съвет е, че не бива да летиш в небесата колкото и да изглеждаш добре, както ти сама се изразяваш. Не си мисли, че 20 годишно момче ще зареже връстницата си, която му дава всичко от което има нужда и е добре изглеждащо момиче заради 14,15 или 16 годишна. Сега и на мене ми кажи, че съм "палячо" и просто ще докажеш, че не си порастнала, а точно обратното, че си си дете все още.
6у6а,
Човекът ме нарече "оФчица", не виждам какво ме спира да му кажа "палячо". Не летя в небесата, не си представям. От опит знам какво мога и как да го постигам. И да се опаря, съмнявам се да има жена, която не е, предпочитам да съм натрупала опит от някой по-голям, отколкото единственото нещо, което ми е останало от връзката да е сериозно познание за покемони и нарутота. Разбираш ли ми гледната точка? Всяка връзка с 14 годишна е застрахована от провал ли? Той на 14 не може да ме излъже? Не може да ме изчука и да ме зареже ли? Не може да разкаже на цялото училище под какъв ъгъл ми го е сложил? Поне с 20 годишния не сме в един клас, няма после кой да ме коментира. Обаче вие само знаете да си повтаряте едно и също и да се опитвате да гледате от високо. За това и после се ядосвате.
Защо мислиш, че 20 годишният няма да отиде и да разкаже абсолютно всичко на приятелите си и после да те използват и да целят да те минат всички? Не искаш с 14 годишни окей, хвани си 16, 17 годишен. Аз на твоята възраст си гледах уроците и ходех с момче 3 години по-голямо от мен и вместо той да ме учи аз учех него и издържахме 2 години. Не се хвърляй на пълнолетните, защото с тях не можеш да отидеш там където те могат, а в това ще се хабят само нерви и от твоя и от негова страна. Също така не си мисли, че и 20 годишният ще знае какво иска. Той пред теб може да е много влюбен, да ти сваля звезди, да потопява кораби, но в действителност просто да те използва. Мисля, че може да разбереш, че както жените така и мъжете могат да бъдат много подли и да играят доста добре като актьори. Сама си направи изводите аз на моите 20 години не се занимавам даже с 25 годишни, защото знам, че той след 2 години примерно ще иска деца, а аз няма да съм на този етап от живота ми. Разлика от 2 или 3 години може особено в твоето положение, но не забравяй, че има и момчета на твоята възраст, които са осъзнали, че искат сериозно да ходят с момичета.
Тая тема реална ли е, каква е.
Айде да се изкажа и аз. Момиче съм и няма да нервнича, съвсем спокойно ще си изкажа мнението, пък ако щеш го приемай.
Първо, личи ти че си остроумна, самоуверена, затапваш и т.н.; Но, моля те, не бъркай своята интелигентност/своя ум с емоционална зрялост. Да, ти си умна. Но не приемаш никакви критики и никакво странично мнение, дори то да е изказано с най-положителни чувства и по деликатен начин. Изглежда, че не приемаш нищо, което не ти харесва как звучи. Тогава защо пусна темата? Всяко мнение, което не ти изнася, ти го заклеймяваш и започваш да обиждаш. И то не просто обиди, ами доста грозни наредби и злобни подмятания. Това не е зряло поведение.
Когато един човек си е наумил едно нещо, и Господ да му се яви на пътя с поучения, човекът ще си знае своето. Така и ти. Уж искаш различни мнения, но не ги приемаш. Защо тогава изобщо питаш?
Хайде, по темата ти. Ти няма да приемеш мнението ми, защото, както казах, си предубедена. Решила си си нещо (че 14-годишните не струват), и каквото и да ти кажем ние, ти не щеш.
И все пак ще направя опит.
Да имаш връзка с по-малък не е толкова лошо. Имам предвид, ако е някое умно момче, да кажем, което спортува редовно, има дисциплина, също чете книги и т.н., няма да си изкарвате никак зле. Може дори да те боготвори и да се отнася с теб прекрасно, наивно, да те обича с цялото си сърце. Разбира се, на твоите години има и льольовци, но не всички са такива.
Ето ти отговор на въпроса струва ли си с някой на годините ти.
За 18+ годишните, искам само да кажа, че дори да си една красива, малка и умна лолита, нещата не винаги са красиви и розови с батковците. Не ти завиждам, дори отчасти се радвам, като виждам, че още от дете имаш самочувствие и някаква сила, с която покоряваш мъжете. Ама пак ти казвам, не бъркай това че си умна със емоционална зрялост. На твоите години 3 месеца ходих с 19 годишен. Ами да, аз също от дете съм по-пораснала от връстниците ми, дори сега техните глупости в 12 клас ми се струват отживелица и лапешка история (например да се напиват или да се държат арогантно с даскалите, все едно това е the big deal). Но на твоите години си бях дете. Да, с обща култура и интелигентност, но имах чисто детски потребности, не бях емоционално зряла. Колкото и да си уникална, едва ли си нещо по-различно. Да, по-развита си,ама това не те прави по-зряла за връзка с мъж. Това е нещо, което не може да се обясни с думи, но просто се чувства. И мнението ми е изцяло добронамерено.
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Това е единственото мнение по темата - какво има в 14 годишните. Благодаря ти, коментара ти е много хубав. Аз също съм мислила, че ще е хубаво да откривам изненадите в живота с някой, за който те също са новост. Проблемът ми е, че когато има подобно момче, за секунди успява да се промени пред приятелите си, за да не изглежда зле. А другата крайност е, когато аз стана център на света му. Да, обичам вниманието и доброто отношение, но когато няма никакви други интереси това ме задушава. А при по-големите е рядкост аз да съм единственото му занимание и така всеки има време за себе си.
Още веднъж - Благодаря ти за структурирания и неистеричен отговор ПО ТЕМАТА.
Абе, какво се занимавате всички, наш'то момиче нали ни го каза - ние сме тъпи и не разбираме, само тя знае, само тя разбира. Тя е най-най-най.Момчетата, писали тук, са бебета, момичетата - не разбираме и ни е страх... А вампито е мощнаааа
И френда й Едуард и той.
Мило 98. Моля те, не ми взимай 20-годишното гаджи ;(
То бива-бива тъпотия, ама баш пък толко.... Човек да не знае да се смее ли, да плаче ли... Колко заблудени хора има.
И Вампи-мампи, не ми отговаряй на това. Знам каква тирада би ми дръпнала. Успех с ебането с 20-годишни.
А, междудругото, в предишния ми коментар не съм те карала да ходиш с 14-годишни, както ти изтъкна след това. Мнението ми беше коренно различно, но ти явно си прочела нещо друго.
П.с. Да вземем да си основем фен клуб "Анимета и детски"? Ще се редуваме да гледаме Наруто, Блийч, Покемон, Том и Джери, Ю ги О и т.н.![]()
Трудно ми е да ти прочета текста от всичките тези емотикони. Нервна ли си нещо? Българският език е недостотъчно богат да ти помогне да си изразиш мнението без озъбени човечета?
Иначе, благодаря ти за пожеланието за успех, но не ми трябва. Имам всичко, за да мога да имам този, когото поискам. Сядай сега и гони покемона, без да се опитваш да говориш от високо, без това да си се отдава.
Аз тук не видях коментари от 14-годишни, но няма проблеми.
Welcome to the Jungle...
Ох,момиченце, момиченце...Ти СИ незряло лапе.
Защото си неспособна да възприемеш чуждо мнение, защото интелигентният човек се замисля върху чуждите думи, за да отсее смисъла им, защото подминаваш с детска глупост всичко прочетено, което не ти по акъла и вкуса, защото реагираш единствено първосигнално и вечно си ощипана госпожица, защото не можеш да видиш цялата картинка, а си се взряла в носа си. Половин форум, хора по-опитни и по-умни от тебе, се опитваха да ти обяснят нещо безкрайно просто, а наща не само, че си знае своето като 5-годишно, но и напада. Опита ли се по някакъв начин да обориш доводите на толкова хора? Не, подмина ги с "аз съм красива и скандална". Обясних ти с думи прости защо мненията за връзка с 18+ са неразривно свързани с темата. Ама нащо пиленце неее. Всяка тема е изчерпана, когато отсрещната страна си знае своето и си коментира избирателно. Тъкмо видя някакви напъни за ум и пак си проявяваш детинската вироглавост.
Е, досега бях со кротце, со благо. СЕГА е со малце кютек. Аз съм дотук с теб. Вдигам ръце от детинщината, както всеки нормален 18-20-годишен мъж би направил след като я нае...е.
Оф...що не се сбиете и да приключва спора?![]()
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
Ех, че си предсказуема - знаех си, че няма да ме подминеш.
Ето го и мнението ми по темата: не виждам никакъв смисъл да излизаш с по-малки от теб на този етап. Според мен момчетата на 14-17 не стават. И не го казвам, защото съм на 19. От както се помня излизам с по-големи от мен. За мен е важно да са зрели, самостоятелни и силни (става дума за характера). Но това не значи, че всички на 20+ са такива т.е. не възрастта е от значение. Моят опит обаче показва, че момчетата на 14-18 не са зрели. Просто не са това, което търся (респективно - което съм търсила като по-малка). Ще си позволя да се повторя: свестни момчета няма - има свестни мъже (и те са рядкост).
Само да вмъкна, не виждам нищо лошо да излизаш с по-малък от теб - например ти си на 25, той на 22 (съответно 35-30, 45-43 етц). Но ако мацката е на 15, момчето на 14, връзката ми се вижда безсмислена (да не кажа смешна). Невърмайнд, хора всякакви.
Към авторката - много ми харесва начина ти на изразяване и високата ти култура, впечатлена съм и от ораторските ти способности. Не спирай да пишеш в темата - до "Лека нощ, деца" има още доста време, трябва да се забавлявам с нещо.
Съжалявам. Не преминавам през линия, която очертавам [!]
Абе наистина ли само на мен ми се струва, че 7 страници разни хора си общуват с явен трол?...
Чудно ми е кой първи ще загуби интерес или ще се усети... Чудно ми е още авторката кога успя да прехвърли цялата "яка" литература, може би докато е "слушала, разбирала и подкрепяла" съответния батко, както никой друг не може...
А за да е съвсем по темата, в много, много редки случаи, да не кажа - изключения - някой може да узрее за истинска връзка на 13-14 години. То тогава човек не познава себе си и тялото си, камо ли да може да бъде нечия половинка...
Обаче... свят широк, хора всякакви... щом така ви е интересно...
Too much energy, too little time...
1 -Naruto и Pokemon се явяват като японско изкуство
2 -Мога само да кажа, че всичко опира до развитието
3 -Има и 20 годишни жени, които си остават ниски и плоски![]()
Хубаво, че си съгласна. Все пак вслушай се в думите на Sanguine - напълно е права. Евала й правя на мацката, че съумява да ти говори със спокоен тон. Аз едва ли бих могла, затова се въздържам.
П.С. Много добри книги изброи, дано наистина си ги прочела. Но оплеска цялостното впечатление с тоя "Здрач". Няма да коментирам, просто ми се вижда странно човек, който чете Достоевски, въобще да се докосне до бълвочите на Стефани Майър. Egal...
Aubergene, дано да си права, че темата е фейк. Защото ако авторката не е трол, не знам накъде отива нейното поколение. Но пък както казах - хора всякакви. Само да не ми обиждат аниметата без аргументация.
П.С. 2 Уж съм широкоскроена и отворена към чуждото мнение, но все още не разбирам какво може да предложи едно 14 годишно на един мъж (освен секс, разбира се).
А, да, да не забравя. Към всички аниме фенове, осъзнайте се! Изключително неприятно ми е да чета, как със зъби и нокти браните изкуството, което в български превод означава "Не сте достойни за анимето, нищо не разбирате." Преди около 10-на години аниме обществото в България беше много по-тясно и същевременно много по-мирно и спокойно. Тогава с кеф да обсъдиш последната излязла манга или серия на хитов сериал. Дори в animes-bg бяха едни готини и позитивни хорица. Сега всичко се изроди в такава посока, че всеки го смята за най-съкровената си част, до която никой друг не е достоен да се докосне и се изживяват като неразбрани, ако някой не им харесва детските. Гледам аниме и чета манга от повече време от повечето във форума, сега ще станат към 13-14 години откакто съм фен, и още преди 7-8 години се отказах въобще да търся други зарибени, по-гореизброените причини. Чел съм ви коментари в други теми и пишете много по-зряло от това тук. Оставете хората да не го харесват или да го виждат като детско, всеки има собствено мнение, не сте малки, че да се мъчите да налагате своето. Нали навън не се захващате на всяка отделна глупост на всеки отделен човек, че да му обяснявате колко е заблуден. Застанете над тези дреболии.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Заради на тая акъла и простотиите вече има 7 страници дали си струва връзка с по-малък от нея. Ехх, интересно е.![]()
Преди да са заключили темата
![]()
![]()
Някой ден сърцето ми ще се превърне в камък. Откъснат от света ще тлея в своя замък и няма да крещя да вия до забрава, когато разбера че някой ме предава. Ще бъда властелин на самотата своя и може би дори ще избера покоя пред хаоса на любовта. Някой ден, но не сега..
Анимето ми го дават в четвъртък и не се излъчва по български телевизии, колкото да проблема ти колкото има по-малки толкова са по-тъпи. Вече всеки психясва и децата на 10-11 години взимат пример от по-големите и правят същото като тях. Не бързай да си хващаш някой МНОГО по-голям пробвай с някой който е 1-2 години по-голям от теб.![]()
AncientVamp98, я обясни за анимето по БНТ, че нещо не съм в час. Интересно ми е да чуя за кое точно аниме говориш, те по БНТ се изтрепват анимета да пускат в последно време. Толкова са много, че половината ги изпускам.
То това стана ясно още в първите постове. Ама ми е кеф да гледам как се набира, чак си и вярва.