- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Струва ли си връзка с по-малък
Целта не е да те ядосаме, или да ти стане криво. Целта е да ти покажем и другата гледна точка, но ти упорито си затваряш очите.
Бъди си щастлива, никой не е казал, че не трябва да си. Но имай и едно на ум.
И няма нищо за преживяване. Не съм аз заслепеното девойче, омаяно от вниманието на "големите".
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
Аз съм крисива, скадална и провокативна, имам връзки с по-големи и не се опарвам. Явно много ви боли от това, но не съм ви аз виновна. Стига ми писахте простотиите с това колко ще се опаря. Щом не съм се, явно знам какво правя. И много лесно разграничавам читави от нечитави, спокойно - няма да се хвана с някой палячо, който не може да си хване връстница. Хващам най-добрия, въпреки, че не съм му връстница. Иначе сте прави - има екземпляри, които никога не могат да си хванат момиче на годините - Нарутото е страхотен пример за това.
Виж сега, дори и да предполагах "Здрач", не вярвах, че си признаеш. Просто ми стана интересно дали под "яка" има предвид нещо стойностно. Викам си, може наистина да ме изненада- Достоевский, Бронте, Шели... Обещах, че няма да сипвам и какво да се прави, ще си го изпълня.
Лапеее, глупаво лапе. Не, не си по-различна.
Само ме е яд, че си твърде далеч, че да те видя как ще ми откраднеш мъж или какво представлява тоя твой "най-добър".
А аз не се възползвах. Това трябва да ти говори, че целта ми не е била тази.
На човек, харесващ стойностната литература, не му пречи да прочете книга като "Здрач", но му пречи да я оцени като нещо повече от подпалка.
И все пак, позволи ми да изразя леко недововерие към истинността на твърдението ти относно тези автори. А ако е истина, съветвам те (най-доброжелателно, по дяволите) да препрочетеш тези книги след 4-5 години. Както и след още 4-5. И всеки път ще откриваш още по- пълно посланията и знанието, заложени в тях. Това не са четива, от които можеш да извлечеш всичко с един прочит. Призмата на опита ще си казва всеки път думата. Прочетох "Престъпление и наказание" за първи път на 15, препрочетох я на 18 и ще я препрочета отново след няколко години. Глупаво е да смяташ, че знаеш всичко. Мога само да се надявам( и да се радвам, ако е така), че знаеш обяснението, което Сократ прави пред учениците си относно своето "Аз знам, че нищо не знам".
Всъщност това не е част от цитата. Прибавено е в последствие. Говорех ти за обяснението с окръжностите, за да илюстрирам, че колкото повече знаеш, толкова повече имаш да научаваш.
И постовете относно това защо връзките с толкова по- големи не са удачни ИМАТ връзка с темата ти. От една страна имаш връзките с връстници, от друга- тези с "батковци". Ние обяснявахме едната страна, която автоматично пояснява и другата, и тук- таме се наблегна на това, че много зависи от въпросния 14-годишен. Не знам какво подскочи все едно сте ти изяли кучето.
За мен литературата е като музиката. Не харесвам комерсиалната музика, но това не ми пречи понякога да се изкефя на нещо на Кейти Пери и да си го тананикам. Въпрос на вкус е. Ще ти дам пример с Джеймс Джойс. Умира беден и самотен, непризнат от никого. Сега е световна класика. НЕ КАЗВАМ, че "Здрач" ще бъде световна класика, просто смятам, че всеки си има право на мнение и не може да пращаш чуждите вкусове за подпалки.