.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 366

Hybrid View

Мега фен Аватара на valdesbg
    Град
    В мислите на хората
    Авторите - с каква цел беше проведен експеримента? Според мен беше доста успешен, бихте ли споделили малко background инфо?

"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

За всички, които цитираха Сократ, аз също имам един негов цитат за вас!

"Младежта обича днес лукса. Тя има лоши обноски, пренебрегва авторитетите, няма уважение към старите хора и говори тогава, когато трябва да работи. Младите вече не стават на крака, когато в стаята влезе по-възрастен човек; те бърборят в обществото, на масата си избират най-хубавото, кръстосват крак върху крак и тиранизират своите учители."

Платон:
    "Какво се случва с младите? Те не уважават възрастните, не се подчиняват на родителите, не спазват закона. Бунтуват се по улиците, подбуждани от диви идеи. Моралът им запада. Какво ще излезе от тях?"

Хезиод:
    "Не виждам надежда за бъдещето на народа ни, ако то зависи от днешната разюздана младеж, тъй като всички младежи са неописуемо безразсъдни... когато аз бях млад, ни учеха на дискретност и уважение към възрастните, но днешните младежи са невъзпитани и невъздържани."

Пиер Отшелника:
    "Нашият свят преживява тежки времена. Днешните млади хора мислят само за себе си. Не изпитват уважение към родителите си и към възрастните въобще. Те са нетърпеливи и невъздържани. Говорят, сякаш знаят всичко, и това, което за нас е мъдрост, за тях е глупост. Колкото до девойките, те са нахални, нескромни и невъзпитани в говора, държанието и облеклото си."

2500 години, възмущението от младежта остава.

Цитирай Първоначално написано от valdesbg Виж мнението
    Авторите - с каква цел беше проведен експеримента? Според мен беше доста успешен, бихте ли споделили малко background инфо?
    Няма да казвам много, но е свързано с цитатите.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си