Първоначално написано от
Chacho
Погрешно ни разбираш. За нас това е окей, ако е понякога, а не постоянно. И, ако се ограничиш до форума, наистина оставаш с това впечатление, но разговорите ни (било то във форума или навън) са една много малка опозиция на огромната пропаганда на медиите, киното и литературата, която всеки ден ти повтаря обратното. Когато в Cosmopolitan ти пишат ежедневно колко е нормално и добре да плачат мъжете, се случва точно това, което и тук - отиват в другата крайност. Ние се опитваме да балансираме нещата, да припомним алтернативата. Не ме разбирай погрешно, никога, никъде не съм говорил против чувствителността или характерното разнообразие, никого не желая да уеднаквявам и стандартизирам. Напротив, стараем се да предложим едно по-сантиментално и осезателно отношение към СМИСЛЕНИТЕ страни на живота. Да не си изливат хората романтиката в първите два дена; да не прехвалват любовта защото така са ги възпитали, а да я разберат по собствен начин; да не се втренчват нито прекалено много в другите, нито прекалено много в себе си; да се научат да вършат неща, които другия наистина ще оцени, а не които ти се заблуждаваш, че са значими и да чувстваш човека срещу теб длъжен и безчувствен; да не се предаваш пред проблемите; такива неща.
"Формулите" ни не работят, ако не разбереш замисъла зад тях и не приемеш светоусещането им. Да се правиш на недостъпен, защото е правилния подход, никога няма да се получи, ако не идва недостъпността ти от собствените ти виждания за живота. И тези, които пишем по този начин, не го правим, защото искаме да сме вървежни с жените. Ако не бях убеден, че това ми поведение ме прави по-добър човек (което мога дълго време да защитавам), нещо толкова повърхностно като лесни свалки никога не би ме мотивирало. А това е раздел "Любов", това се коментира, но мирогледът се простира много по-широко от едни взаимоотношения мъж-жена.
И ходим по барове, забиваме се, пием бира и сме цинични, защото ни харесва, а не защото е някакъв модел. Не си представяй човек, който ходи да прави мръсно на другите, за да си помпа самочувствието, напротив. Отпускаме си ограниченията и целим да се забавляваме - и ние, и останалите. Няма го самоцелното мачкане на хора, това не ни прави кеф, не сме агресивни зверове. Има много по-груб и агресивен имидж, който можеш да срещнеш сред хората. Той обикновено се поражда от това, че не знаеш кой си и къде се намираш, затова имаш нужда да се доказваш. Когато обаче имаш здрави принципи под краката си и знаеш къде стъпваш, нуждата изчезва. Ние тях се опитваме да споделим, тъй като малко или много по някакъв начин сме успели да надмогнем егото си.
Тоест, със всичките си приказки, ние не се стараем да потискаме нещо в хората. Те вече потискат онова, което е в тях и то много надъблоко. И това затаяване им избива в различни комплекси. По-добре е да разпознаеш същността си и да я приемеш. Разбирам, че те притеснява това, че не сме авторитети, а звучим като такива и казваме кое е правилно и кое не. Просто и ние преди време бяхме на тяхното място и откривахме топлата вода. Не сме намерили формулата, намерили сме ключ към вратата, която ти позволява да бъдеш себе си.
Разбирам те, че не е нападка и ми е благ тона ти, надявам се ти също да ме разбереш по този начин. Просто наистина нямахме възможност по темите да зачекнем въпроса и едва сега се откри възможност. Това е само едно споделяне, надявам се да ти е дало възможност да вникнеш повече в гледната ми точка и мотивите за останалите ми коментари.