- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Снимки Vol.46
Последно редактирано от ledenakrasota : 05-13-2012 на 20:02
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
Последно редактирано от ledenakrasota : 05-13-2012 на 20:13
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
I believe that time destroys everything. You can take one beautiful apple, red. After a while, it becomes shrivelled and full of worms, just like what happens to us.
-M.B.
Глупак.
Излез навън, виж бедните бабички и дядовци, ходи дори на шибаната Плиска и виж една бяла, нормална баба как се е облякла в най-хубавите си дрехи и културно пита за стотинки.. Какво остава за хилядите клошари, 50% от които дори не са цигани.
Това, че мама и тате ти кихат парички и са ти оправили живота съвсем не значи, че държавата ни е прекрасна, а наоколо летят еднорози с дъги, излизащи от гъзовете им.
хеъ ббъ хедйкнфм'дфд
Последно редактирано от KumchoValcho : 05-13-2012 на 20:21
На готово е много лесно.Блъскай си главата в стената. Хората, който искат нещо, действат по въпроса, а не мрънкат колко е несправедлив животът.
Примери много. Въпросът е, че не си информиран и ти звучат някакви безумия неща, които са всеизвестни, но ти просто си глух за тях.
![]()
Дрън-дрън, че пляс.
Ти излез от розовата пещеричка преди да е късно, че след 5-6 години ще си изключително разочарована и ще пускаш крокодилски сълзи, може и до вените/моста да стигнеш.
Няма за какво да си блъскам главата, тъпите ти разсъждения са ми пределно ясни. Глупавото е, че ти си като магаре, което се е запънало и не иска да приеме фактите.
Нищо де, живота е най-добрия учител.
Успех.
Когато те мързи да се напънеш, всичко ти е тъпо. Имам щастието да живея в реалността и да се оправям сама. Не мрънкам колко е жесток животът, а приемам фактите и продължавам напред. Животът е един много хубав учител. Успява този, който действа, а не този, който мрънка.![]()
Аве я спрете да ревете! Живота е такъв какъвто си го направиш. Нито по-добър, нито по-лош. Ако имаш цел, която преследваш с всяко свое действие, всеки ден, дали няма да успееш?! На въпреки с всички и всичко, което ти показва, че няма шанс. Има много примери за такива хора. Държавата, че е лайняна, лайняна е. Но има много хора, които са успели, макар това. Не е проблем и да живееш в Бг, но да правиш бизнес извън страната. Какво, като излезеш от страната автоматично си успял, така ли? Никой не ти гарантира, че ако отидеш навънка няма да ровиш в кофата за боклук. И да парите няма да ти купят щастие. Те трябва да са достатъчно за да водиш приличен стандарт на живот - да имаш къде да живееш, какво да ядеш, да можеш да изучиш децата си. Това ти стига за да си спокоен => да работиш и над това да си щастлив. Всичко над тези пари е просто лукс, към който разбира се всеки се стреми, но не може да казвате, че лукса е задължтелно и единствено условие за постигане на щастие и хармония в живота.
Добре е, друга работа нямате ли си, та да проверявате чуждия правопис?
Мне.
Мислиш ли, че като се "оправяш сама" си 110% велика и светът е щастлив.
Точно такива като теб рухват супер бързо и лесно при първия голям проблем.
Въпроса не е, че мрънкаме, а че е глупаво да твърдиш, че държавата ни е много хубава и да се правиш на интересен, повтаряйки клишета от сорта на "любов не се купува".
Предполага се, че надживяваш тези неща като станеш зрял човек.. Проблема е, че не всеки става такъв, де..![]()
Докато тя/той излиза и опознава живота в България, може би ти трябва да отскочиш до Казахстан и да опознаеш него, за когото твърдиш, че е по-добре? Или Китай, където хората работят като роби за нищожни пари и авторитарен режим? Или в Афганистан, който е разкъсван от войни в последните 34 години?
След това да минеш през Белгия в така прехвалената западна Европа, рая на Земята, където мирише на пикня, хвърчат торби по покритите с дупки улици, докато от дърветата падат гадини?
И след това сравниш всичко това с Родината си и осъзнаеш колко много неща приемаш за даденост и не оценяваш?
Много думи, а толкова малко смисъл.
Има примери за всякакъв вид хора. Следвайки твоята логика, по кофите ходят супер много образовани хора, други пък колкото и да се мъчат не намират работа.. И какво?
Парите ще ти купят щастие и още как. Ако имаш пари можеш да имаш всичко, което би поискал.
Яде ти се сладолед на Хаваите? Няма проблем. Искаш да покараш болид като тези от Формула 1 в Дубай? Възможно.
Стига да знаеш как да ги харчиш, парите са източник на ОГРОМНО щастие.
А липсата им е един от най-големите проблеми на света.
Престани с глупостите, сериозно.
Какво има да оценя? Безработицата, глада, мизерията, труповете, които се намират непрекъснато, убийствата, изнасилванията, грабежите и самоубийствата ли?
Това, че зимата пенсионерите се возят в градския, защото някои рейсове са по-топли от мизерните им жилища? Или това, че докато домовете за сираци хранят децата с продукти с годност изтекъл преди 2-3 години, политиците на твоята велика и обичана родина се чудят в кое БМВ или Мерцедес да се качат и дали да ядат скариди или калмари?
The fuck.
Обичам страната си, не държавата си.
Открий разликите.