- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Снимки Vol.46
За мен глупост е твоето мислене. Ако е така, давай да си дърпам ножа, явно живота нищо хубаво няма да ми предложи. Супер логика, няма що. И в думите ми има смисъл, това че ти не можеш/не искаш да го разбереш си е твой проблем.
Нищо лошо няма да ядеш сладолед на Хаваите, но това не е щастие, това е лукс. Ако щастието за теб се изчерпва в такива неща - съжалявам те....
Никъде не съм писала за държавата. Пълни глупости. Четеш нещо и виждаш това, което искаш. Аз говоря за живота. Виж колко ни се размиват тезите. Парите не са всичко. Те просто са средство. Обратната мисъл е грешната. Това много закопава. Погледът ми е глобален. Ранди Гейдж или Бил Гейтс са чудесни примери. Вътрешно удовлетворени хора, пораснали с времето и направили толкова много. Тръгнали са от нулата.
Пак го пиша. Около клишетата се върти светът. Щом моето е клише и твоето е. Парите, сексът, властта. Всичко това са клишета. Ама нали дърдоря глупости и това не ти харесва, защото се разминава с твоята действителност и дай да го оплюем.
Ама вече пишем едно и също с различни думи. Просто ми писна от другата страна да дават на заето.
сек...Криворазбраната цивилизация.
Относно това, какъв е човекът според едно изречение от цял чаршаф ми е любимата простотия. Ти си такъв и такъв.
Плащаш ли на майка си, че те обича?
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
аввв че сладко, някой ще ми каже ли в ДВЕ прости изречения защо спорите? ^_^
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
Спести си съжалението. Плиткия ти мозък не ти позволява да разбереш метафората.
Все тая. Някой ден ще разбереш за какво ти говоря.
Не съм, но майка ми нямаше да има възможност да ме обича, ако нямаше пари да ме отгледа, сещаш ли се?
Живота ни е пряко свързан с държавата ни, все пак живеем в нея.
Не съм казал, че парите са всичко. Но да си повтаряш колко маловажни са те и как най-хубавите неща не могат да се купят.. Ми да, някои не могат.. Но могат да се постигнат много по-бързо и в много по-големи размери ако има Съответната Сума. Незабравимите спомени могат да се направят и с 2 лева, но с тези два лева няма да стигнеш до места, за които само си мечтал, можеш да си купиш картинка на тях и до там.
Парите, секса и властта не са клишета, а много огромна реалност. Клише e да си повтаряш думички, които са написани от хора без възможности за лично успокоение или от заблудени души виждащи не по-далеч от носа си.
Можеш да направиш безброй неща с много пари и малко въображение. Задачата не е същата ако обърнем пропорциите.
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
Eclipsercho айде без да слагаме етикети, а? Как по-точно разбра, че мам плитък мозък? И не мисля, че някога ще възприемам живота по този начин или поне искрено се надявам да не стане така. Бтв ти откъде знаеш дали аз, примерно, нямам много пари и не ти говоря от първа ръка, че щастието не се купува? Това, което мен ме прави щастлива е да съм обичана и да обичам, и да живея нормално. Ако теб те прави щастлив притежанието на мазерати и вила за 1 милион, ок, но това не класифицира моето мнение като грешно. Просто сме различни хора.
Последно редактирано от ledenakrasota : 05-13-2012 на 21:24
то густо, то пусто
летяя със колаата, летяя със колаата, с колаата летя тарарадам тара раааам (мюзиц)![]()
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
Постъпи грешно... с правилното момиче.
По-добре да слушаме чалга.
Същевременно имаш интернет и компютър, от които да пишеш тук. Компютрите в България са по-евтини, отколкото в западна Европа, а интернетът е по-бърз. В Белгия все още са на трафик, а неограничения достъп започва от 75 евро на месец.
Компютърът ти бива захранван от електричество. Примерно в Нигерия често тока спира за 2-3 дни, затова трябва да си осигуриш генератор. Тоест трябва да се бориш за тока си.
Имаш образование, грамотен си, научил си се да пишеш. Това ти го е осигурила държавата. Има държави, в които голяма част от населението не може да пише.
Пишеш на азбука, която е създадена за твоя език и отговаря почти на 100% на звуците в него. Половината свят пише на латиница, която е подходяща само за езиците, произлизащи от латинския.
Също така си на предполагаема възраст от поне 15-16. В някои държави е постижение да доживееш до толкова. Тоест си живял в хигиенични условия, имаш осигурена течаща вода. И си получавал медицинска помощ когато си имал нужда от нея.
Едва ли пишеш тук от улицата или от колиба в отдалечено село. Имаш покрив над главата. Другаде този покрив можеше да бъде взривен от умна бомба.
Имаш свободата да си избереш момиче, което ти харесва. Другаде други хора щяха да изберат момиче за теб.
Возиш се на влакове, където можеш да седнеш на седалка. В Индия щеше да се возиш на покрива.
Мога да продължавам така до утре. Това, от което не си доволен, може да се поправи. Не живееш в страна от третия свят, живееш в Европа. Ще се чувстваш по-добре относно себе си и живота си в момента, в който го осъзнаеш.
лол добре че съм се отказал да водя дебати в Кофата, че нивото на ретардщина често надвишава измеримото с всеки съвременен ретард-о-метър
ima edna duma koqto nikoga ne kazvam i tq e nemoga
Всичко, което изреди са верни, но в случая ненужни неща. Винаги има по-зле, но винаги има и по-добре.
Това, че страната ми не бива бомбандирана непрекъснато и че имам ток не значи, че трябва да целувам земята, 'щото съм Българин.
Сериозно. Не, нещата, от които съм недоволен не могат да се поправят. Освен ако не се сформира малка армия, която да избива политици, убийци и изверги. Освен ако държавата ни изведнъж се води от честен човек, а не мазни боклуци, които се чудят как да лапнат още някой милион и които ми говорят колко добро било българското образование, а децата им са пратени да учат в чужбина.
Спирам с тъпото спорене, живейте си с главите в задниците и бъдете доволни за коричката хляб, която ви е подхвърлена, 'щото, разбираш ли, в еди-коя си държава и това нямало. Бахти.
Това е често срещана грешна интерпретация.
Аз съм БЛАГОДАРЕН за тази коричка. Не съм ДОВОЛЕН от нея. Разликата се изразява в това как възприемаш това какъв си ти и с какво разполагаш. Ако имаш държава с вече изградена система за образование, здравеопазване, инфраструктура, е много по-лесно да градиш върху тази основа и да се развиваш, отколкото ако я нямаш. Пътят, който имаме да извървим е много по-къс, отколкото някои държави. Разбира се е и по-дълъг от този на други, но не сме избрали да се родим тук и нямаме какво друго да направим по въпроса.
Също така, мислене като твоето създава цялостен негативизъм и малоценност и на лично ниво. Ако постоянно си повтаряш колко ти е гаден живота защото живееш в България, ще бъдеш доста ограничен във възможностите си да постигнеш нещо. Ако преодолееш този комплекс обаче, има си съвсем легални начини да си осигуриш задоволителен и достоен живот дори и никога да не си напускал страната, аз самия познавам редица примери за това, както познавам и хора ощетени от несправедливостите в България.
Вярно е, автобусите ни са стари, университетите ни са зле оборудвани, заплатите ни са ниски, улиците ни са продънени. Това са всеизвестни факти. Просто ги преодолейте и продължете с живота си.
Повече мат'рял по-малко спам!
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net...80042313_n.jpg
"Всичко отдалечено от морето е провинция." Ъ. Хемингуей
Може и да плува, може и да лети, но не го прави защото го мързи!
Мишинка
BrainDamage
А къде отиде моята нова любов? :3
ima edna duma koqto nikoga ne kazvam i tq e nemoga