Първоначално написано от
RedArmy
За да ти стане някой идол, се предполага, че трябва да си прочел, чул и изгледал, ако не всичко, то поне основните неща за живота и делата му, и то от няколко различни и противоречащи си източника, за да може най-добре да си формираш мнението за него. Трябва да можеш да отсяваш истината от лъжата и преувеличението от реалността. А сега е много често срещано, особено при по-малките, да прочетат нещо в нета или във вестника и веднага да му повярват, без да се замислят кой има интерес да очерни дадена личност. Мнозинството от младежите сега, не могат да анализират и да си вадят изводи. Не могат. Те могат само да повтарят прочетеното и чутото като папагали и да го приемат за чиста монета, без да се съмняват в него. Това е една от трагедиите на днешното общество. Така постепенно се изгражда нация от немислещи, неразсъждаващи роби, служещи покорно на капиталистите.
А колкото до тоя парцал, наречен книга - имам я и съм я чел, и знам много добре на какво мнение е авторът относно Сталин. Буквално всяка страница от тая книга е наклепана с лъжи и омраза към Сталин, но пак казвам, че за да се повярва на даден автор трябва да се види неговата биография. Та автора е украинец - Анатолий Рибаков, а украинците като цяло са мразели комунизма (по причини, които не ми се изреждат). Така че той е предубеден. Освен това по времето на Сталин е арестуван заради това, че по времето на Втората Световна е сътрудничел на германските фашисти и им е помагал, само за да бъде унищожен СССР. След като отново е на свобода прави опит да издаде една книга, но понеже книгата е била доста простовато написана, я отхвърлят. Книгата не знам коя е, но от "Децата на Арбат" си правя извода, че всеки би бил по-талантлив от тоя. И този нереализиран "писател" започва да се скита из страната безработен и си изкарва препитанието с кражби и дребни мошеничества. Е, ти ако смяташ, че на такива боклуци мястото им не е в затвора, не мога да ти помогна. В същото време изнася антисталинистки речи и като цяло води усилена пропаганда против комунизма и заради това го пращат в трудово-възпитателен лагер. Точно това е правилното наименование, а не "лагер на смъртта". Второто презрително название го измислят капиталистите, за да покажат, видиш ли, колко е жесток Сталин. Това са лагери за превъзпитание чрез принудителен тежък труд. Например да се копае в мина или да се разбиват ледове в Сибир. 90% от тези, които са били в такива лагери са излизали живи и здрави, когато им е изтичала присъдата, но повечето не са се превъзпитавали, а са продължавали с престъпническите си действия. Някои са лежали по 3-4 пъти в затворите и въпреки това не са ставали нормални и честни хора. Но заточените в лагери по официални данни са били около половин милион, 90% от които са си излизали на свобода, а не както се говори, че били 40-50 милиона. По това време населението на СССР е било около 100млн, как ти се вижда половината население да бъде изпратено по затворите и на никой да не му направи впечатление. Нещата са силно преувеличени, само за да бъде очернено името на Сталин. А всеки, който е бил изпратен в лагер си го е заслужавал, бъди сигурен. Заради такива хора и България затъва в момента. А колкото до това, че заради едното мамене с кантара, са вкарвали в лагер, това е пълна простотия. За такова нещо биха те вкарали в обикновен затвор евентуално, както и би трябвало да е.