.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 11 от общо 11

Умението и силата да го направим.

От доста време съм пред дилема как да се извиня на един специален човек. Скарахме се по вина на трима човека, но някак си знам, че най-голяма вина е моя. Как да се научим да изречем тези думички и как по точно да ги предоставим на човека. Знам, че има хиляди начини, но вие знаете как един човек като се притеснява започва да заеква и не знае какво да прави. То в такива случаи как да се научим да владеем това изкуство?

anonymous708973
    Guest
    Аз пиша. Съвсем сериозна съм. Напиши си една реч.

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Аз пиша. Съвсем сериозна съм. Напиши си една реч.
    Съгласна съм. Може да ти е странно и половината от тук да мислят, че това е базик, но ако се подготвиш с това ще ти е по-лесно след това да го изречеш на глас/или ако си толкова притеснителна да го напишеш на смс и така/.

Повече от фен Аватара на broken-barbiee
    ахах доста странно заглавие на темата, но както и да е. Значи според мен няма какво да му мислиш, казваш каквото ти е на сърце и каквото - такова. Чак да пишеш речи и някакви такива не виждам смисъла. Поне аз не бих отделила толкова време за някой си там дето и той е виновен, пък и тука вече започвам да се насочвам към една тема за принципите ми, за това спирам и ти казвам Ако му кажеш каквото мислиш на момента ще се справиш много по-добре отколкото да мислиш извинения дни наред.

Начинът, по който се извинявам, винаги зависи от това къде съм сбъркала и какъв е човекът отсреща. Понякога само една дума, искрена и изпълнена с чувство, прави онова, което хиляди обяснения и оправдания не могат. Ако трябва да обясня мотивите си, и аз предпочитам да ги напиша.

Последното ми извинение беше към добър приятел. Позвъних на вратата му с бира и млечна салата. И както бяхме готови да си издерем гърлата един по друг до вчера, седнахме да гледаме мача. С две усмивки, без думи, без обяснения. Просто бирата и преглътната гордост му размекват сърчицето.

Супер фен Аватара на djipsito
    Ако е от мъжки пол мисля, че едно "Съжалявам, сбърках" или "Извинявай, не бях права" е достатъчно. Аз по принцип съм обяснителна като разказвам нещо, ама стане ли въпрос за изразяване на чувства или извинения, съм пестелива на думи. Най-мразя да се обеснявам и да ми дават обяснения. И на мен ми стигат две думи, за да разбера. Като се почнат тирадите, обясненията и оправданията се вбесявам още повече.
    Цитирай Първоначално написано от antifashionshit
    всеки може да придаде какъвто смисъл желае на живота си, за да направи по-поносимо това, че колкото повече мислиш, толкова по-малко смисъл и посока намираш.

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от broken-barbiee Виж мнението
    Ако му кажеш каквото мислиш на момента ще се справиш много по-добре отколкото да мислиш извинения дни наред.
    Не е така. Мислите й ще са объркани, а казаното няма да е структурирано.

Мега фен Аватара на valdesbg
    Град
    В мислите на хората
    Стреляш директно без много увъртания и мислене какво и как да кажеш. Най-искрено е спонтанното извинение. Може и да попелтечиш малко, ама няма да се плашиш. Нищо срамно няма. За мен този тип извинения са с най-голяма стойност.

"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

^ Напълно съгласна.

Някой, ако ми се извини на смс отговора ще е: майната ти!

Някой ден сърцето ми ще се превърне в камък. Откъснат от света ще тлея в своя замък и няма да крещя да вия до забрава, когато разбера че някой ме предава. Ще бъда властелин на самотата своя и може би дори ще избера покоя пред хаоса на любовта. Някой ден, но не сега..

аз също си пиша речи.
    не много наскоро пратих едно такова писмо, извинително и изповедно, понеже тоя човек не е от моя град и трудно бих му го казала в очите, чисто технически.

но за реални случаи, също си нахвърлям какво да кажа. понякога разчитам на спонтанното извинение.
    направи така, както мислиш, че ще се почувстваш най-добре и ще се справиш най-добре.
    ако нямаш куража да се изложиш и да емоционалничиш, напиши си речта. ако мислиш обаче, че и на теб самата би ти харесало да се извиниш по най-истеричния начин, постъпи така.

то няма една формула, всичко зависи и от извинението, и от човека, и от ситуацията, и от теб.

бтв нз как се приема от мъжете, но аз ВИНАГИ се обяснявам страшно много :/ пиша или изговарям километрични извинения.
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

Супер фен Аватара на ivcheto0o
    Град
    Варна
    Понеже не си падам много по писането ( а и някои хора ги дразни подобен тип извинение) намирам начин да се изясним с човека очи в очи.Предварително си обмисли нещата които искаш да му кажеш.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си