- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Времето променя
Не е нормално. Но ако те устройва такова съществуване, никой нищо не може да ти каже. Все пак какво е "нормално" и какво не, са субективни понятия.
Кога преди? Преди какво? Ако успееш да си отговориш на този въпрос, ще ти е по- лесно да разбереш откъде е дошла промяната. Нещо е провокирало у теб това чувство на безпомощност. Ние не можем да ти кажем какво. И не мисля, че това е мацката от преди пет години.
Спрямо нея не изпитваш вина. Ти обвиняваш себе си, самоизмъчваш се и се наказваш. Себе си, не нея. Всичките тези емоции трябва да се превърнат в действия. Направи нещо. Иначе ще продължаваш да се измъчваш.
Тук има логика. Хубаво изказване. Но не си щастлив.
Страхът ти е неоправдан и нелогичен. Все едно да кажа - страх ме е да излизам, защото може да ме блъсне кола. Възможно е, но е лишено от смисъл. Едно клише - ако те е страх от нещо, направи го.
Темата за вината обаче е интересна. Не е присъщо на здравите хора да чувстват вина без причина. Усещането за вина не е вродено, винаги има причина. Помисли каква е в твоя случай.
Временно е това състояние. И да, променил си се. Но това не означава, че не можеш да продължаваш да се променяш. Щом искаш, направи всичко, което можеш, за да го постигнеш. Замисли се какво си искал винаги да направиш и все още не си и го направи. Пробвай нещо ново. Или нещо старо. Просто прави нещо.
Съвет: ако се чудиш за какво да мислиш, мисли за себе си. Не за някоя си стара любов, или нова любов, не за приятелите си, нито за средата. Влюбил си се, наранили са те, страдал си - това е животът. Не се обвинявай, че си сгрешил (?), а прави нови грешки.
П.С. Нямаше да пиша, но като видях, че си лъв, не се стърпях. Ей, момче, я не излагай зодията ни, а се стегни. Какви са тези работи? Млад, здрав, корав, а тръгнал да се жалва. Замисли се над мненията в темата и се вземи в ръце.
Съжалявам. Не преминавам през линия, която очертавам [!]