- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Не толкова сериозна връзка...
Според мен просто не искаш да поемаш ангажимент. Не искаш да си отговорна за него.
И си си в правото, бтв... По принцип хубавите връзки не се основават две тъжни същества да се съберат, или и двамата да са неустойчиви.
Аз от текста ти разбирам, че и двамата си имате сериозни проблеми, но тъй като ти не си решила своите, те е страх да се хващаш с него, понеже ще стане зависим от теб, и ще трябва да си отговорна за него, да му съчувстваш, да го дюндюркаш. Надявам се това да не звучи толкова гадно, но пък е нормално да не искаш да се ангажираш. Да си с него означава да си му опора, а ти най-вероятно не си готова за това. Голям ангажимент е. Трябва да прегърнеш човека, целия му свят, да го защитаваш и подкрепяш. Поне така звучи. А ти не си готова за това. Явно и не си чак толкова влюбена, че да можеш да му предложиш отдадеността, която предполагаемо той иска. Плаши те мисълта, че е зависим от теб, че ти отдава много надежди, че ти споделя и може би иска не просто разбиране, а активна подкрепа и прегръдка, а пък ти... ти също си объркана, също имаш проблеми, не се чувстваш чак толкова силен човек, за да му дадеш това, от което има нужда и това те плаши. Според мен си съвестно и добро момиче и просто не искаш да излъжеш очакванията му.
Имам чувството, че ти можеш и искаш да си му съпричастна, но не искаш той да те боготвори и да запълва липси с теб, и все едно ти виси като камък на врата. Никой не иска да се обвързва с такива хора и това не винаги е егоизъм, нито трябва да се критикува твърде остро. Просто всеки си живее живота и преценява колко може да "носи". Има хора такива алтруисти, не изпитват проблем да ти застанат плътно зад гърба и да те пазят, но има хора, които още не са решили собствените си проблеми, не са укрепнали, че да играят тази роля.
Според мен с тази тема показваш, че си отговорна за момчето - не искаш да го нараниш и да се изпокарате. Знай, че понякога е даже по-голяма отговорност да НЕ се обвържеш с наранен човек, за да не излъжеш очакванията му, че ще си винаги до него, ще се грижиш за него и т.н.
Според мен на теб просто не ти се дава. Не искаш да даваш на тоя момент. Или ако искаш, то е съвсем ограничено. Същевременно не искаш да получаваш твърде много, понеже ти е съвестно. Точно затова не искаш всепоглъщаща връзка, където взаимно да зависите един от друг.
Аз така си тълкувам поведението ти и желанието ти за "не толкова сериозна връзка".
пп. Препрочитайки темата ти, все повече се обърквам и виждам, че май не съм дала най-точния анализ. Но пък едно е сигурно - имаш твърде висок гард, много нисък праг на доверие. Няма как да осъществиш връзка, ако не се разкриеш поне малко. Иначе ще сте непознати, които просто безцелно се целувате (???). Няма да има никакво съдържание връзката ви. Разбира се, ако не си готова, не се впускай в нищо. Говори лично и откровено с този човек за ВСИЧКО, което те притеснява. Кажи му, че не искаш да се разкриаш, че не ти се споделя, че го харесваш, че мислиш, че той е по-мек и ще го нараниш, че смяташ, че ти ще го скъсаш първа и изобщо всичко, което те притеснява. Според мен това ще помогне. Искрените разговори рулз. А и нали и двамата се харесвате. Ако искате да сте заедно, след такъв разговор ще измислите все някакво решение как да изгладите нещата.
Последно редактирано от jghgh : 03-27-2012 на 08:43
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride