"Бях чела в някакво проучване, че от анкетирани мъже и жени (приятели) огромна част от тях споделят, че се усеща сексуално напрежение помежду им. И така си е. Има мъжко-женско приятелство, но ако е близко и истинско, и двамата са си лицеприятни един на друг, го има напрежението, има го и флирта."
"Много зависи от хората. Имам приятели, с които си имаме лек флирт от край време, като част от закачките и шегите в групата, но сме наясно, че нещата остават до там, че е по-скоро форма на забавление, отколкото проява за някаква заинтересованост. Границите са ни доста обширни, но и конкретни.
А има и хора, за които подобни отношения и заигравки не биха били приемливи и разбрани правилно. Трябва да усетиш каква личност имаш пред себе си и да коригираш поведението си съобразно."
мдам
* До къде се простират границите на приятелските отношения и кога ги преминаваме? -Според мен като се разцелуват и награбят - тогава границата вече е премината ;д
* Как да предотвратим задълбочаването на отношенията преди да е станало прекалено късно? - Някои хора го правят като се отдръпват... Не знам дали е добра идея или не, но според мен най-добрия вариант е и 2-мата да се усетят навреме и просто да не продължават т.н. да не прескачат границата