.
Отговор в тема
Страница 2 от 11 ПървиПърви 123456 ... ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 268
    Мега фен
    наричайте нещата в вярата с актуалните им имена, истинският Бог е просто Онзи, Който наистина е Истинският, а правилната вяра е просто онази, която наистина е правилната, ето това е едно Добро начало, ако и продължението е винаги така Право, тогава няма да има отклонения, но това все пак зависи и от старанието на вярващия или на онзи, който вярва
    Последно редактирано от npp : 04-07-2012 на 21:48

Голям фен Аватара на ScarlettS
    Цитирай Първоначално написано от Исхак Виж мнението
    Просто искам да убедя човека, че има Бог, пък той по която религия иска да поеме Само и само да не е безбожник.
    Вярата не би трябвало да е избор. Аз и да искам не мога да се преструвам, че вярвам в нещо, в което най-малкото не виждам смисъл. И какво, ако е безбожник, как това практически ще му се отрази на живота?

Ми оправяйте се бре! Ще кажа само че,

„Няма принуждение в религията. Отличи се вече истината от заблудата. Който отхвърли сатаните* и повярва в Аллах, той се обвързва с най-здравата връзка, която не се къса. Аллах е всечуващ, всезнаещ.”
    [Коран 2:256].

Няма да карам никой насила да повярва в нещо. Всеки отговаря за себе си

*под сатани разбирайте хора, идоли и въобще всичко на което служиш вместо Аллах
    Последно редактирано от Исхак : 04-08-2012 на 16:56

Мега фен Аватара на Concussion
    Ми оправяйте се бре! Ще кажа само че,

„Няма принуждение в религията. Отличи се вече истината от заблудата. Който отхвърли сатаните* и повярва в Аллах, той се обвързва с най-здравата връзка, която не се къса. Аллах е всечуващ, всезнаещ.”
    [Коран 2:256].

Няма да карам никой насила да повярва в нещо. Всеки отговаря за себе си

*под сатани разбирайте хора, идоли и въобще всичко на което служиш вместо Аллах
    На аватара ти ли си?

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Защо аз трябва да служа на някои, Аллах или както му е там името ?! А той от къде идва ? Не съм ли аз част от него и не са ли другите хора част от него ? Той с каква величина се обозначава ? Изграден ли е от атоми ? Материален ли е ? Защо религиите си противоречат в принципите си, ритуалите си и прочие ? А Големият Взрив как ще ми го обясниш ?

Предполагам с другото си съгласна, че всичко в природата е по перфектен дизайн и че това не може да се образува от "случайността" както казват дарвинистите
    Между другото, точно филмът The Secret Life of Chaos, който Rebirthing препоръча в съседната тема по друг въпрос обаче, засяга и твоето твърдение. Показва как природата и изобщо всичко не се нуждае от създател, а може самостоятелно да се развива по-различни непредвидими начини. Наистина е интересен и има върху какво да се позамислиш.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Rebirthing Виж мнението
    А Големият Взрив как ще ми го обясниш ?
    Големия взрив по-скоро подкрепя твърдението за Бог като създател, а не обратното.
    Между другото както знаем всеки взрив има разрушаващи последици, а за разлика пък този Голям взрив е образувал живот и още множество добре замислени и отрегулирани физични закони. А и освен това големия взрив още доказва, че вселената и живота са произлезли от небитието т.е. от нещо извън материята и материалното.
    Последно редактирано от defender : 04-08-2012 на 21:09

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Големия взрив по-скоро подкрепя твърдението за Бог като създател, а не обратното.
    Между другото както знаем всеки взрив има разрушаващи последици, а за разлика пък този Голям взрив е образувал живот и още множество добре замислени и отрегулирани физични закони. А и освен това големия взрив още доказва, че вселената и живота са произлезли от небитието т.е. от нещо извън материята и материалното.
    Отново размити представи за реалност и материя.
    Коментирай способоността на атома да бъде едновременно вълна и частица, както и да бъде на две места едновременно. Идеята за паралелни светове и мултивселена как ти звучи ?

Теорията по определение на предполага нужда от създател.

Concussion, да, аз съм

По темата:

Rebirthing:
    "Защо аз трябва да служа на някои, Аллах или както му е там името ?! А той от къде идва ? Не съм ли аз част от него и не са ли другите хора част от него ? Той с каква величина се обозначава ? Изграден ли е от атоми ? Материален ли е ? Защо религиите си противоречат в принципите си, ритуалите си и прочие ? А Големият Взрив как ще ми го обясниш ?"

1. Защото трябва да си благодарен на този някой. В Корана се казва: “Не сътворих Аз джиновете (джин от арабски означава дух) и хората за нищо друго, а единствено за да Ми служат.”
    (ал-Зарият: 56)
    И секи чувства присъствието на върховна сила в съвестта си, особено щом се изправи пред някаква опасност или смъртта. Моли единствено Аллах и с езика, и със съвестта си, тъй като Той е вложил в съвестта ни момент, в който търсим помощ, и такъв, в който зовем за подкрепа. И двете състояния се разкриват, предимно когато няма видим, материален начин да се избегне опасността или затрудненията и това кара човек да се обръща за помощ единствено към Бога. На всеки му се е случвало да изпита това поне няколко пъти през живота си. Но повечето, щом се появи изход от ситуацията, започват да се държат сякаш не са преживели такова нещо.
    2. Само с една дума на арабски се описва всичко това, а тя е "Ахад". Няма начало, няма край
    3. Амиии тук ще изкажа моето мнение от ислямска гледна точка. Аллах не е като творението, така че Той не може да се разглежда от наша гледна точка. Той никога не яде и пие, нито се нуждае от каквото и да било, а храни, дава препитанието и се грижи за цялото творение. Като казваш, че си част от него, то ти му придаваш точно такива човешки качества които са недостойни за Него.
    3. Както казах по-горе, не може да отричаш нещо само защото не го виждаш. Интелектът невинаги е достатъчен, за да бъдат осмислени вечните истини.
    4. Естествено, че не е материален, но можеш да Го видиш във всяко едно нещо. Тук имам в предвид, че като гледаш примерно око, забелязваш, че то е перфектно изградено, което значи че има божия намеса
    5. Не знам какво значи "противоречат в принципите и ритуалите си". Ако те инт. нещо конкретно, ще ти отговоря
    6. За големия взрив е малко по-дълга темата Мога да пиша и по нея, но ще се оправдая, че не съм ислямски учен, а редови муслиманин и не съм толкоз акъллия
    Последно редактирано от Исхак : 04-09-2012 на 07:58

^
    Защо ти е нужно да вярваш в Аллах? Ако го нямаше, какво щеше да промени това в живота ти? Възпитан ли си като такъв или сам си си избрал исляма?

Това е чувство което аз лично не бих могъл да опиша. Просто потребност. Както ти явно нямаш такава, то аз имам. Не знам откъде идва и защо, но я имам. Питаш ме, ако го нямаше в живота ми какво би променило. Ами аз не съм от много религиозно семейство и именно това, че Го има в живота ми - промени всичко.

А защо точно Аллах, а не християнския бог например? Тоест кое в исляма считаш за по-добро от това при другите религии?

Да се разберем. И при християни и при муслимани Бог е един. Просто ние му казваме Аллах, а вие Исус (с което ние не сме съгласни. Ние смятаме Иса (а.с.) за пророк като Мухаммед (С.А.С.))

А на втория ти въпрос - логиката...аз от 13 годишен започнах по активно да се интересувам от религията ми и до сега няма въпрос който да съм задал и да не получа отговор в които няма и капка съмнение. За Библията съм чувал, че има доста противоречия, нооо не знам.

Мега фен Аватара на RagioL
    "...означава ли непременно, че твоят бог е истински ?"

Да, съвсем сериозно Би ли ми обяснила какво разбираш под "истински Бог" и как ще ме убедиш, че Аллах не е такъв? Хора, разберете, че ВЯРАТА ни е една. И мюсюлмани, християни и чифути имаме една и съща основа. Както казах, не искам да пропагандирам Исляма, но пиша за това което аз знам. Просто искам да убедя човека, че има Бог, пък той по която религия иска да поеме Само и само да не е безбожник. Предполагам с другото си съгласна, че всичко в природата е по перфектен дизайн и че това не може да се образува от "случайността" както казват дарвинистите
    Определено исляма и християнството имат една основа,
    ЮДАИЗМА.

Мега фен
    ...
    А защо "пратеникът на Аллах" бил толкова сребролюбив и властолюбив и като се сдобил с толкова пари и власт, тогава вече нямало смисъл да симулира транс или припадък (явни бесовски явления), сякаш пак е обсебен от архангел Джибрил и говори под негова диктовка. Назначил си писари и когато се наложи, викал при себе
    си някой от тях и започвал да му диктува поредната инструкция към жителите на града и войската, като "небесното слово на Аллах".
    Къде е смирението, къде е покаянието.
    Последно редактирано от defender : 04-09-2012 на 09:36

Повече от фен Аватара на JungleJaguar
    Град
    София
    Да се разберем. И при християни и при муслимани Бог е един. Просто ние му казваме Аллах, а вие Исус (с което ние не сме съгласни. Ние смятаме Иса (а.с.) за пророк като Мухаммед (С.А.С.))

А на втория ти въпрос - логиката...аз от 13 годишен започнах по активно да се интересувам от религията ми и до сега няма въпрос който да съм задал и да не получа отговор в които няма и капка съмнение. За Библията съм чувал, че има доста противоречия, нооо не знам.
    Религията е една огромна заблуда.Тя прави хората овце.Овце,подчинявайки се на измислени книги,Богове и събития.Тва е една огромна и чудовищна глупост хванала в ръцете си милиарди хора.Овце,смирени и подчинявайки се измислици.Нищо свещено няма нито в Библията-нито никъде.Да не говорим и как Библията е редактирана и манипулирана през вековете,така че не ми говорете,че вярвате на тези глупости.Хората за няколко години са манипулирали и фалшифицирали значими исторически събития в тяхна полза,а вие сте сигурни,че това,което четете е 100 % автентичният ръкопис,така както е бил преди хиляди години?
    И още по-лошо е,че вярвате в това безумие.

За Бог.Кой е Бог ?
    Откъде идва ?
    Знам ви отговорчетата-От небесата хахаахах !
    От коя галактика или планета идва ?
    Очевидно не е от Земята, така че пак питам-от коя планета и галактика идва?

И щом е дошъл отнякъде другаде тук на тази планета,за да ни създаде ,значи всички сме извънземни.И плюс това щом идва от Космоса,с кво пътува из Вселената.Лети ли?Да не е Супермен!Явно пътува с някакви развити космически технологи.Обяснете ми го научно без духовности,небеса дрън дрън тъпотии.Дайте научно обяснение откъде идва на тази планета,как и с какво е дошъл ?

И не цитирайте религиозни дрънканици дрън дрън дрън.Научно погледнато какво мислите.
    ЦЕНИ НА РАП ВИДЕОКЛИПОВЕ:
    Mc Hammer-Too Legit To Quit
    (5,5 милиона лв)

Puff Daddy-Victory
    (5,2 милиона лв)

Puff Daddy-Come With Me
    (4,9 милиона лв)

Jay Z-Heartbreaker
    (4,8 милиона лв)

Busta Rhymes-What's It Gonna Be
    (4,6 милиона лв)

Missy Elliot-She's A Bitch
    (3,9 милиона лв)

САМО ТЕЗИ 6 ХИПХОП ВИДЕОКЛИПА СТРУВАТ КОЛКОТО ПРОДУКЦИЯТА НА ВСИЧКИ ПОПФОЛК ПЕВЦИ ВЗЕТИ ЗАЕДНО ЗА 100 ГОДИНИ НАПРЕД!
    И СМЕШНИЦИТЕ ТРЪГНАЛИ ДА МИ СРАВНЯВАТ ХИПХОПА С ЧАЛГА! ВИЖТЕ СЕ КОЛКО СТРУВАТЕ СЪС СЕЛСКИТЕ СИ ВИДЕОКЛИПЧЕТА ЗА 1000 ЛВ,БЕ СМЕШНИЦИ !

Цитирай Първоначално написано от JungleJaguar Виж мнението
    За Бог.Кой е Бог ?
    Откъде идва ?
    Знам ви отговорчетата-От небесата хахаахах !
    От коя галактика или планета идва ?
    Очевидно не е от Земята, така че пак питам-от коя планета и галактика идва?

И щом е дошъл отнякъде другаде тук на тази планета,за да ни създаде ,значи всички сме извънземни.И плюс това щом идва от Космоса,с кво пътува из Вселената.Лети ли?Да не е Супермен!Явно пътува с някакви развити космически технологи.Обяснете ми го научно без духовности,небеса дрън дрън тъпотии.Дайте научно обяснение откъде идва на тази планета,как и с какво е дошъл ?

И не цитирайте религиозни дрънканици дрън дрън дрън.Научно погледнато какво мислите.
    По принцип не се смята, че бог е дошъл от друга планета, а че той е създателя на цялата Вселена (включваща галактиките и планетите), което съответно изключва пътуване с космически технологии до определена планета да създава живот. От научна гледна точка не очаквай да получиш отговор.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от JungleJaguar Виж мнението
    Религията е една огромна заблуда.Тя прави хората овце.Овце,подчинявайки се на измислени книги,Богове и събития.
    Напротив нерелигиозните са овце и са изключително податливи на въздействие, внушения и зависимост, най - вече от бог "телевизор", бог "списания и медии", бог "световна конспирация" и още хиляди съвременни богове. - правил съм си експерименти, така е.

Повече от фен Аватара на JungleJaguar
    Град
    София

Цитирай Първоначално написано от ScarlettS Виж мнението
    По принцип не се смята, че бог е дошъл от друга планета, а че той е създателя на цялата Вселена (включваща галактиките и планетите), което съответно изключва пътуване с космически технологии до определена планета да създава живот. От научна гледна точка не очаквай да получиш отговор.
    Добре,той е създал Вселената,а кой е създал самият Бог ?
    Дори кой е създал създателите на създателя Бог ?
    ЦЕНИ НА РАП ВИДЕОКЛИПОВЕ:
    Mc Hammer-Too Legit To Quit
    (5,5 милиона лв)

Puff Daddy-Victory
    (5,2 милиона лв)

Puff Daddy-Come With Me
    (4,9 милиона лв)

Jay Z-Heartbreaker
    (4,8 милиона лв)

Busta Rhymes-What's It Gonna Be
    (4,6 милиона лв)

Missy Elliot-She's A Bitch
    (3,9 милиона лв)

САМО ТЕЗИ 6 ХИПХОП ВИДЕОКЛИПА СТРУВАТ КОЛКОТО ПРОДУКЦИЯТА НА ВСИЧКИ ПОПФОЛК ПЕВЦИ ВЗЕТИ ЗАЕДНО ЗА 100 ГОДИНИ НАПРЕД!
    И СМЕШНИЦИТЕ ТРЪГНАЛИ ДА МИ СРАВНЯВАТ ХИПХОПА С ЧАЛГА! ВИЖТЕ СЕ КОЛКО СТРУВАТЕ СЪС СЕЛСКИТЕ СИ ВИДЕОКЛИПЧЕТА ЗА 1000 ЛВ,БЕ СМЕШНИЦИ !

Аее JungleJaguar, въпросите дето ги задаваш са супер изтъркани и задавани 1000 пъти САМО в тоя форум, аре стига вече.
    defender, много са ти ограничени представите.

Мега фен
    ^ викайте ми "ограничения", звучи добре, като някой рап изпълнител.
    Последно редактирано от defender : 04-09-2012 на 13:12

^ викайте ми "ограничения", звучи добре, като някой рап изпълнител.
    Не казвам че ТИ си ограничен, а представите ти, и това се дължи до голяма степен на религията ти. Светът е твърде шарен просто. Твърде шарен.

Напротив нерелигиозните са овце и са изключително податливи на въздействие, внушения и зависимост, най - вече от бог "телевизор", бог "списания и медии", бог "световна конспирация" и още хиляди съвременни богове. - правил съм си експерименти, така е.

Може ли да споделиш с нас своите изключително точни и логически издържани експерименти върху поведението на нерелигиозните индивиди?

Цитирай Първоначално написано от ScarlettS Виж мнението

Може ли да споделиш с нас своите изключително точни и логически издържани експерименти върху поведението на нерелигиозните индивиди?
    И на мен ще ми е интересно и между другото, defender, повечето хора които са луди на тема "Световна конспирация", илюминати, рептили и сатани са ИМЕННО християни, вече колко се държат като такива, няма да коментирам как са ме нареждали и псували в нета точно такива, при това ГОЛЕМИ ХРИСТИЯНИ.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си