- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Липсата на морал в Библията и Кръвожадният Ийсус
наричайте нещата в вярата с актуалните им имена, истинският Бог е просто Онзи, Който наистина е Истинският, а правилната вяра е просто онази, която наистина е правилната, ето това е едно Добро начало, ако и продължението е винаги така Право, тогава няма да има отклонения, но това все пак зависи и от старанието на вярващия или на онзи, който вярва
Последно редактирано от npp : 04-07-2012 на 21:48
Ми оправяйте се бре! Ще кажа само че,
„Няма принуждение в религията. Отличи се вече истината от заблудата. Който отхвърли сатаните* и повярва в Аллах, той се обвързва с най-здравата връзка, която не се къса. Аллах е всечуващ, всезнаещ.”
[Коран 2:256].
Няма да карам никой насила да повярва в нещо. Всеки отговаря за себе си
*под сатани разбирайте хора, идоли и въобще всичко на което служиш вместо Аллах
Последно редактирано от Исхак : 04-08-2012 на 16:56
Защо аз трябва да служа на някои, Аллах или както му е там името ?! А той от къде идва ? Не съм ли аз част от него и не са ли другите хора част от него ? Той с каква величина се обозначава ? Изграден ли е от атоми ? Материален ли е ? Защо религиите си противоречат в принципите си, ритуалите си и прочие ? А Големият Взрив как ще ми го обясниш ?
Между другото, точно филмът The Secret Life of Chaos, който Rebirthing препоръча в съседната тема по друг въпрос обаче, засяга и твоето твърдение. Показва как природата и изобщо всичко не се нуждае от създател, а може самостоятелно да се развива по-различни непредвидими начини. Наистина е интересен и има върху какво да се позамислиш.
Големия взрив по-скоро подкрепя твърдението за Бог като създател, а не обратното.
Между другото както знаем всеки взрив има разрушаващи последици, а за разлика пък този Голям взрив е образувал живот и още множество добре замислени и отрегулирани физични закони. А и освен това големия взрив още доказва, че вселената и живота са произлезли от небитието т.е. от нещо извън материята и материалното.
Последно редактирано от defender : 04-08-2012 на 21:09
Concussion, да, аз съм
По темата:
Rebirthing:
"Защо аз трябва да служа на някои, Аллах или както му е там името ?! А той от къде идва ? Не съм ли аз част от него и не са ли другите хора част от него ? Той с каква величина се обозначава ? Изграден ли е от атоми ? Материален ли е ? Защо религиите си противоречат в принципите си, ритуалите си и прочие ? А Големият Взрив как ще ми го обясниш ?"
1. Защото трябва да си благодарен на този някой. В Корана се казва: “Не сътворих Аз джиновете (джин от арабски означава дух) и хората за нищо друго, а единствено за да Ми служат.”
(ал-Зарият: 56)
И секи чувства присъствието на върховна сила в съвестта си, особено щом се изправи пред някаква опасност или смъртта. Моли единствено Аллах и с езика, и със съвестта си, тъй като Той е вложил в съвестта ни момент, в който търсим помощ, и такъв, в който зовем за подкрепа. И двете състояния се разкриват, предимно когато няма видим, материален начин да се избегне опасността или затрудненията и това кара човек да се обръща за помощ единствено към Бога. На всеки му се е случвало да изпита това поне няколко пъти през живота си. Но повечето, щом се появи изход от ситуацията, започват да се държат сякаш не са преживели такова нещо.
2. Само с една дума на арабски се описва всичко това, а тя е "Ахад". Няма начало, няма край
3. Амиии тук ще изкажа моето мнение от ислямска гледна точка. Аллах не е като творението, така че Той не може да се разглежда от наша гледна точка. Той никога не яде и пие, нито се нуждае от каквото и да било, а храни, дава препитанието и се грижи за цялото творение. Като казваш, че си част от него, то ти му придаваш точно такива човешки качества които са недостойни за Него.
3. Както казах по-горе, не може да отричаш нещо само защото не го виждаш. Интелектът невинаги е достатъчен, за да бъдат осмислени вечните истини.
4. Естествено, че не е материален, но можеш да Го видиш във всяко едно нещо. Тук имам в предвид, че като гледаш примерно око, забелязваш, че то е перфектно изградено, което значи че има божия намеса
5. Не знам какво значи "противоречат в принципите и ритуалите си". Ако те инт. нещо конкретно, ще ти отговоря
6. За големия взрив е малко по-дълга тематаМога да пиша и по нея, но ще се оправдая, че не съм ислямски учен, а редови муслиманин и не съм толкоз акъллия
![]()
Последно редактирано от Исхак : 04-09-2012 на 07:58
^
Защо ти е нужно да вярваш в Аллах? Ако го нямаше, какво щеше да промени това в живота ти? Възпитан ли си като такъв или сам си си избрал исляма?
Това е чувство което аз лично не бих могъл да опиша. Просто потребност. Както ти явно нямаш такава, то аз имам. Не знам откъде идва и защо, но я имам. Питаш ме, ако го нямаше в живота ми какво би променило. Ами аз не съм от много религиозно семейство и именно това, че Го има в живота ми - промени всичко.
А защо точно Аллах, а не християнския бог например? Тоест кое в исляма считаш за по-добро от това при другите религии?
Да се разберем. И при християни и при муслимани Бог е един. Просто ние му казваме Аллах, а вие Исус (с което ние не сме съгласни. Ние смятаме Иса (а.с.) за пророк като Мухаммед (С.А.С.))
А на втория ти въпрос - логиката...аз от 13 годишен започнах по активно да се интересувам от религията ми и до сега няма въпрос който да съм задал и да не получа отговор в които няма и капка съмнение. За Библията съм чувал, че има доста противоречия, нооо не знам.
А защо "пратеникът на Аллах" бил толкова сребролюбив и властолюбив и като се сдобил с толкова пари и власт, тогава вече нямало смисъл да симулира транс или припадък (явни бесовски явления), сякаш пак е обсебен от архангел Джибрил и говори под негова диктовка. Назначил си писари и когато се наложи, викал при себе
си някой от тях и започвал да му диктува поредната инструкция към жителите на града и войската, като "небесното слово на Аллах".
Къде е смирението, къде е покаянието.
Последно редактирано от defender : 04-09-2012 на 09:36
Религията е една огромна заблуда.Тя прави хората овце.Овце,подчинявайки се на измислени книги,Богове и събития.Тва е една огромна и чудовищна глупост хванала в ръцете си милиарди хора.Овце,смирени и подчинявайки се измислици.Нищо свещено няма нито в Библията-нито никъде.Да не говорим и как Библията е редактирана и манипулирана през вековете,така че не ми говорете,че вярвате на тези глупости.Хората за няколко години са манипулирали и фалшифицирали значими исторически събития в тяхна полза,а вие сте сигурни,че това,което четете е 100 % автентичният ръкопис,така както е бил преди хиляди години?
И още по-лошо е,че вярвате в това безумие.
За Бог.Кой е Бог ?
Откъде идва ?
Знам ви отговорчетата-От небесата хахаахах !
От коя галактика или планета идва ?
Очевидно не е от Земята, така че пак питам-от коя планета и галактика идва?
И щом е дошъл отнякъде другаде тук на тази планета,за да ни създаде ,значи всички сме извънземни.И плюс това щом идва от Космоса,с кво пътува из Вселената.Лети ли?Да не е Супермен!Явно пътува с някакви развити космически технологи.Обяснете ми го научно без духовности,небеса дрън дрън тъпотии.Дайте научно обяснение откъде идва на тази планета,как и с какво е дошъл ?
И не цитирайте религиозни дрънканици дрън дрън дрън.Научно погледнато какво мислите.
ЦЕНИ НА РАП ВИДЕОКЛИПОВЕ:
Mc Hammer-Too Legit To Quit
(5,5 милиона лв)
Puff Daddy-Victory
(5,2 милиона лв)
Puff Daddy-Come With Me
(4,9 милиона лв)
Jay Z-Heartbreaker
(4,8 милиона лв)
Busta Rhymes-What's It Gonna Be
(4,6 милиона лв)
Missy Elliot-She's A Bitch
(3,9 милиона лв)
САМО ТЕЗИ 6 ХИПХОП ВИДЕОКЛИПА СТРУВАТ КОЛКОТО ПРОДУКЦИЯТА НА ВСИЧКИ ПОПФОЛК ПЕВЦИ ВЗЕТИ ЗАЕДНО ЗА 100 ГОДИНИ НАПРЕД!
И СМЕШНИЦИТЕ ТРЪГНАЛИ ДА МИ СРАВНЯВАТ ХИПХОПА С ЧАЛГА! ВИЖТЕ СЕ КОЛКО СТРУВАТЕ СЪС СЕЛСКИТЕ СИ ВИДЕОКЛИПЧЕТА ЗА 1000 ЛВ,БЕ СМЕШНИЦИ !
По принцип не се смята, че бог е дошъл от друга планета, а че той е създателя на цялата Вселена (включваща галактиките и планетите), което съответно изключва пътуване с космически технологии до определена планета да създава живот.От научна гледна точка не очаквай да получиш отговор.
ЦЕНИ НА РАП ВИДЕОКЛИПОВЕ:
Mc Hammer-Too Legit To Quit
(5,5 милиона лв)
Puff Daddy-Victory
(5,2 милиона лв)
Puff Daddy-Come With Me
(4,9 милиона лв)
Jay Z-Heartbreaker
(4,8 милиона лв)
Busta Rhymes-What's It Gonna Be
(4,6 милиона лв)
Missy Elliot-She's A Bitch
(3,9 милиона лв)
САМО ТЕЗИ 6 ХИПХОП ВИДЕОКЛИПА СТРУВАТ КОЛКОТО ПРОДУКЦИЯТА НА ВСИЧКИ ПОПФОЛК ПЕВЦИ ВЗЕТИ ЗАЕДНО ЗА 100 ГОДИНИ НАПРЕД!
И СМЕШНИЦИТЕ ТРЪГНАЛИ ДА МИ СРАВНЯВАТ ХИПХОПА С ЧАЛГА! ВИЖТЕ СЕ КОЛКО СТРУВАТЕ СЪС СЕЛСКИТЕ СИ ВИДЕОКЛИПЧЕТА ЗА 1000 ЛВ,БЕ СМЕШНИЦИ !
Аее JungleJaguar, въпросите дето ги задаваш са супер изтъркани и задавани 1000 пъти САМО в тоя форум, аре стига вече.
defender, много са ти ограничени представите.
^ викайте ми "ограничения", звучи добре, като някой рап изпълнител.
Последно редактирано от defender : 04-09-2012 на 13:12
И на мен ще ми е интересно и между другото, defender, повечето хора които са луди на тема "Световна конспирация", илюминати, рептили и сатани са ИМЕННО християни, вече колко се държат като такива, няма да коментирам как са ме нареждали и псували в нета точно такива, при това ГОЛЕМИ ХРИСТИЯНИ.