.
Отговор в тема
Страница 3 от 11 ПървиПърви 1234567 ... ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 268
    Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от ScarlettS Виж мнението
    ....
    Цитирай Първоначално написано от Concussion Виж мнението
    ...
    амиии, аз таковааа.......ъъъъъ..........., като говаряяяяяя с красиви момичета и такооовааааа, амииииии ..... много се притеснявам, нали знаете как е.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от JungleJaguar Виж мнението
    Добре,той е създал Вселената,а кой е създал самият Бог ?
    Дори кой е създал създателите на създателя Бог ?
    има един единствен Бог, Който е сътворил вселената, и Той е абсолютно Добър и никога зъл, Него никой не Го сътворява, Той е самороден, ражда се от своето собствено Семе

"В началото бе Словото(т.е. Бог в своята най-изначална форма на семе); и Словото беше у Бога(т.е. и То(-й) растеше); и Словото бе Бог(т.е. и порастна до своята зряла форма). То в начало беше у Бога(т.е. така Бог се самороди в самото начало на вечността)." Йоан 1: 1-2,

"При това каза: На какво да оприличим Божието царство? или с каква притча да го представим? То прилича на синапово зърно, което, когато се посее в земята, е по-малко от всичките семена, които са на земята; но когато се посее, расте, и става по-голямо от всичките злакове, и пуска големи клони, така че под сянката му могат да се подслонят небесните птици(т.е. Св. Ангели)." Марк 4: 30-32,

"И Бог видя всичко, което създаде; и, ето, беше твърде(т.е. абсолютно) добро." Битие 1: 31

Мега фен Аватара на Concussion
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    и Той е абсолютно Добър и никога зъл,
    Това показват и цитатите в началото на тази тема.

Мега фен
    Това показват и цитатите в началото на тази тема.
    в по-горни отговори вече обяснихме че лошите заповеди в Писанието а и въобще злините като цяло са от "тъмнината" и никога не са били от истинският Господ Бог, просто основните същества са две: Бог и "тъмнината"

"В начало Бог създаде небето и земята. А земята беше пуста и неустроена; и тъмнина покриваше бездната; и Божият Дух се носеше над водата. И Бог каза: Да бъде светлина. И стана светлина. И Бог видя, че светлината беше добро; и Бог раздели светлината от тъмнината. И Бог нарече светлината Ден, а тъмнината нарече Нощ. И стана вечер, и стана утро, ден първи." Битие 1: 1-5

в старозаветните времена дявола е имал вътрешна власт, с която е могъл да се представя за самият Йехова

Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    в по-горни отговори вече обяснихме че лошите заповеди в Писанието а и въобще злините като цяло са от "тъмнината" и никога не са били от истинският Господ Бог, просто основните същества са две: Бог и "тъмнината"

"В начало Бог създаде небето и земята. А земята беше пуста и неустроена; и тъмнина покриваше бездната; и Божият Дух се носеше над водата. И Бог каза: Да бъде светлина. И стана светлина. И Бог видя, че светлината беше добро; и Бог раздели светлината от тъмнината. И Бог нарече светлината Ден, а тъмнината нарече Нощ. И стана вечер, и стана утро, ден първи." Битие 1: 1-5

в старозаветните времена дявола е имал вътрешна власт, с която е могъл да се представя за самият Йехова
    Аааа, по-горе не сме обяснявали подобно нещо, ти го обясни така, като си извърташ нещата както на тебе ти се иска да са.

Мега фен
    Аааа, по-горе не сме обяснявали подобно нещо, ти го обясни така, като си извърташ нещата както на тебе ти се иска да са.
    ако си чела всички отговори от моите post-ове от началото до краят на темата щеше да видиш че са подкрепени с цитати от Библията, с които си пасват напълно, така че, нищо не съм изопачавал, Словото, което свидетелствувам не си го изкарвам от себе си, но идва от самият Господ Бог

Повече от фен Аватара на JungleJaguar
    Град
    София
    Не разбирам много,но как ще обясните,че Бог първо ни е създал като енергия,а Сатаната ни създава после с материялни тела?
    Значи ние сме чада на Дявола аахахааха
    ЦЕНИ НА РАП ВИДЕОКЛИПОВЕ:
    Mc Hammer-Too Legit To Quit
    (5,5 милиона лв)

Puff Daddy-Victory
    (5,2 милиона лв)

Puff Daddy-Come With Me
    (4,9 милиона лв)

Jay Z-Heartbreaker
    (4,8 милиона лв)

Busta Rhymes-What's It Gonna Be
    (4,6 милиона лв)

Missy Elliot-She's A Bitch
    (3,9 милиона лв)

САМО ТЕЗИ 6 ХИПХОП ВИДЕОКЛИПА СТРУВАТ КОЛКОТО ПРОДУКЦИЯТА НА ВСИЧКИ ПОПФОЛК ПЕВЦИ ВЗЕТИ ЗАЕДНО ЗА 100 ГОДИНИ НАПРЕД!
    И СМЕШНИЦИТЕ ТРЪГНАЛИ ДА МИ СРАВНЯВАТ ХИПХОПА С ЧАЛГА! ВИЖТЕ СЕ КОЛКО СТРУВАТЕ СЪС СЕЛСКИТЕ СИ ВИДЕОКЛИПЧЕТА ЗА 1000 ЛВ,БЕ СМЕШНИЦИ !

Цитирай Първоначално написано от JungleJaguar Виж мнението
    Не разбирам много,но как ще обясните,че Бог първо ни е създал като енергия,а Сатаната ни създава после с материялни тела?
    Значи ние сме чада на Дявола аахахааха
    Чакай малко, това един от абсурдите в постовете на нпп ли е, че не съм ги чела, или го чу някъде другаде?

Мега фен
    човека е изцяло творение на Бога, дявола не е творец дори и на елементарните частици(атомите, електроните и т.н.), той е съществото, което впоследствие влиза в вече напълно създаденото от Бога творение с цел да го скверни, позори и разваля, всичката видима и невидима за нас човеците градивна субстанция("земя" по библейски) е създадена от Бога заедно с всичките нейни Естествени свойства и функции

"В начало Бог създаде небето и земята." Битие 1: 1,

"И Бог каза: Да създадем човека по Нашия образ, по Наше подобие;..... И Бог създаде човека по Своя образ; по Божия образ го създаде; мъж и жена ги създаде." Бигие 2: 26.27,

"И Господ Бог създаде човека от пръст из земята, и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание; и човекът стана жива душа..... И Господ Бог каза: Не е добре за човека да бъде сам; ще му създам подходящ помощник. И Господ Бог създаде от земята всички полски зверове и всички въздушни птици; и ги приведе при човека, за да види как ще ги наименува; и с каквото име назовеше човекът всяко одушевено същество, това име му остана. Така човекът даде имена на всеки вид добитък, на въздушните птици и на всички полски зверове. Но помощник, подходящ за човека, не се намери. Тогава Господ Бог даде на човека дълбок сън, и той заспа; и взе едно от ребрата му, и изпълни мястото му с плът. И Господ Бог създаде жената от реброто, което взе от човека и я приведе при човека. А човекът каза: Тази вече е кост от костите ми и плът от плътта ми; тя ще се нарече Жена, защото от Мъжа бе взета. Затова ще остави човек баща си и майка си и ще се привърже към жена си и те ще бъдат една плът. А и двамата, човекът и жена му, бяха голи и не се срамуваха." Битие 2: 7-25,

"Господна е земята и всичко що има в нея" 1 Коринтяни 10: 26,

"В началото Ти, Господи, си основал земята, И дело на Твоите ръце е небето;" Евреи 1: 10
    Последно редактирано от npp : 04-09-2012 на 16:33

"Да не говорим и как Библията е редактирана и манипулирана през вековете,така че не ми говорете"

Аз съм на същото мнение, защото им документирани събори на които се решава Иса (Исус) да почне да се приема за Бог, както и определен човек да решава кои писания да влязат в Библията, но сега не искам да споря с Християните

А по повод кой е създал Бог, то мисля, че го изяснихме, че и в двете религии Бог няма нито начало нито край

Не всичко е наука, но явно си твърде голям материалист. Око да види - ръка да пипне. Е не става. Ходи кажи на майка ти, на баща ти, на прабаба ти и тн., че до сега са вярвали в измислени неща.

defender: "...симулира транс или припадък (явни бесовски явления), сякаш пак е обсебен от архангел Джибрил и говори под негова диктовка" - така, Пратеника Мухаммед (С.А.С.) никога не е симулирал подобно нещо. Ако гледаш суфиите и съдиш по тях значи имаш грешна представа за Исляма. Джебраил (а.с.) му е говорил и Мухаммед (С.А.С.) е помнел и по-късно се събира Коран-и Керим.

JungleJaguar, аз си мисля, че тук целиш само и единствено конфронтация. Ти не искаш да научиш нищо.
    Последно редактирано от Исхак : 04-09-2012 на 17:15

Мега фен
    да, Бог няма начало, нито край, но все пак в края на всяка вечност претъпрпява нещо като смърт, което по-скоро е подобно на това когато леда се стопява и става на вода, така че, Той всъщност не умира, понеже Неговият зародиш винаги остава и така в началото на всяка следваща вечност пак се ражда, така че, Той никога не умира напълно, но остава жив, като само претърпява описаният по-горе преход в края на всяка вечност до началото на следващата след това

"Аз съм Алфа и Омега, първият и последният, началото и краят." Откровение 22: 13

а колкото за Библията, това е единственото Официално Свето Писание за тази планета, иначе превода и досега наистина беше немалко несъвършен, обаче оригиналният текст е добре съхранен
    Последно редактирано от npp : 04-09-2012 на 17:13

"претърпява нещо като смърт"!? Аудубиллях (Да пази Аллах)...просто нямам думи. "края на всяка вечност", явно имаш доста изкривена дефиниция за "вечност"

npp, по чии критерии прецени, че това е единственото официално свето писание!? Това в Библията ли го пише!? Не искам да се заяждам, тук целим диалог, а не заяждане

Ние като мюсюлмани не отричаме Библията и Тората, но ест оригиналите, а не сегашните подправени. Тааа кой е фанатика сега!?
    Последно редактирано от Исхак : 04-09-2012 на 17:19

Мега фен
    Живота на Бог също има цикъл, иначе как сега толкова милиарди човеци и други одушевени сме се озовали в света на суетата?!, ако за Бог нямаше преход, то и за нас нямаше да има край и сега щяхме да сме в Раят не просто на Вечният но на Безконечният Живот, понеже той щеше да е такъв ако за Него наистина нямаше никакъв преход, ето какво пише в Библията относно това:

"Как си паднал от небето, ти Деннице(т.е. как душите са паднали от Небето), сине на зората(т.е. след като всички те имаха Вечен(-ният) Живот)! Как си отсечен до земята(т.е. как са попаднали в суета(-та)), ти, който поваляше народите(т.е. те, които превъзхождаха всеки народ от света на суетата, понеже бяха жители на Раят за цяла(-та минала) Вечност);" Исая 14: 12

Да кажеш: "Живота на Бог"... това на арабски се вика "ширк", а това според нашата религия е най-тежкия грях. Грях който те изкарва от религията. И както споменах, ти Му преписваш качества неприсъщи за Него. Нооо аз не съм специалист по Библия и предполагам, че гледната точна на Исляма по които и да е въпрос не ви е интересна, та затова спирам да коментирам. Ако има конкретни въпроси за Исляма, то тогава ще отговарям.
    Последно редактирано от Исхак : 04-09-2012 на 17:35

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Исхак Виж мнението
    Да кажеш: "Живота на Бог"... това на арабски се вика "ширк", а това според нашата религия е най-тежкия грях. Грях който те изкарва от религията. И както споменах, ти Му преписваш качества неприсъщи за Него. Нооо аз не съм специалист по Библия и предполагам, че гледната точна на Исляма по които и да е въпрос не ви е интересна, та затова спирам да коментирам. Ако има конкретни въпроси за Исляма, то тогава ще отговарям.
    това учение относно цикъла на вечността, за което свидетелствувахме досега в тази и в други теми от този форум, в Библията се нарича "учение за вечен съд" и е съсвсем основно за последователите на Христос не само от Новият Завет, но и от старият, ето как Соломон е говорил за него:

"Каквото е станало(сиреч, в миналите цикли на вечността), това е, което ще стане(сиреч, в следващите); И каквото е било извършено(сиреч, в миналите цикли на вечността), това е, което ще се извърши(сиреч, в следващите); И няма нищо ново под слънцето(т.е. и няма нищо ново в вселената). Има ли нещо, за което може да се каже: Виж! това е ново? То е вече станало във вековете(т.е. не, защото с сигурност то вече е станало в миналите цикли на вечността), които са били преди нас(сиреч, преди настоящата вечност). Не се помнят предишните поколения(т.е. не се помнят ролите на душите от предишните цикли на вечността); Нито ще се помнят послешните, грядущите, поколения, Между ония, които ще идат подир(т.е. така и в следващите цикли на вечността няма да се помнят ролите на душите от настоящата вечност)." Еклесиаст 1: 9-11

ето и един цитат от Новият Завет:

"нека оставим първоначалното учение за Христа и нека се стремим към съвършенство, без да полагаме изново за основа... учение... за вечен съд." Евреи 6: 1-2
    Последно редактирано от npp : 04-09-2012 на 17:54

Голям фен Аватара на ScarlettS
    Ако има конкретни въпроси за Исляма, то тогава ще отговарям.
    Първоначално не мислех да задавам този въпрос, но както и да е - не познавам много мюсюлмани, които да питам. Как възприемаш ролята на жената в семейството и обществото? Какво мислиш за отношението към жените в арабските държави, в които преобладава ислямът?

Добре, добре (не го казвам в знак на съгласие, а защото с теб не може да се спори). Не че искам и да споря де Както мен Коран-и Керим ме учи на нещо, така и вас Библията ви учи. Просто изразявам мнение, не се опитвам да оспорвам написаното в Библията

ScarlettS

Това много често ме питат. Темата е повярвай ми доооооста обширна. Аз само бих ти повторил това което е написано тук:

http://d1.islamhouse.com/data/bg/ih_...tian_faith.pdf

И бих допълнил, че жената не е подтисната. Тя се чувства добре в облеклото си. Като са толкоз подтиснати, защо аджеба в Р Турция милиони жени с кърпи излязоха да протестират и да си искат правото да носят кърпа в училищата и тн. Мислиш ли е, че понеже мъжете им са ги накарали. В книгата става въпрос, главно за положението на жената в трите религии, както е представено в оригиналните им писания, а не за днешните практики на милионите им привърженици по Света. Искрено се надявам поне да и хвърлиш едно око

Да допълния, че има и разлика между отношението на жената в ислямските държави и това не се дължи на религията колкото на адетите (обичаи). Мисълта ми е, че много хора си мислят, че там се живее само и единствено според религията, но забравят, че всеки народ си има култура, обичаи и тн.
    Последно редактирано от Исхак : 04-10-2012 на 05:30

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Concussion, да, аз съм

По темата:

Rebirthing:
    "Защо аз трябва да служа на някои, Аллах или както му е там името ?! А той от къде идва ? Не съм ли аз част от него и не са ли другите хора част от него ? Той с каква величина се обозначава ? Изграден ли е от атоми ? Материален ли е ? Защо религиите си противоречат в принципите си, ритуалите си и прочие ? А Големият Взрив как ще ми го обясниш ?"

1. Защото трябва да си благодарен на този някой. В Корана се казва: “Не сътворих Аз джиновете (джин от арабски означава дух) и хората за нищо друго, а единствено за да Ми служат.”
    (ал-Зарият: 56)
    И секи чувства присъствието на върховна сила в съвестта си, особено щом се изправи пред някаква опасност или смъртта. Моли единствено Аллах и с езика, и със съвестта си, тъй като Той е вложил в съвестта ни момент, в който търсим помощ, и такъв, в който зовем за подкрепа. И двете състояния се разкриват, предимно когато няма видим, материален начин да се избегне опасността или затрудненията и това кара човек да се обръща за помощ единствено към Бога. На всеки му се е случвало да изпита това поне няколко пъти през живота си. Но повечето, щом се появи изход от ситуацията, започват да се държат сякаш не са преживели такова нещо.
    2. Само с една дума на арабски се описва всичко това, а тя е "Ахад". Няма начало, няма край
    3. Амиии тук ще изкажа моето мнение от ислямска гледна точка. Аллах не е като творението, така че Той не може да се разглежда от наша гледна точка. Той никога не яде и пие, нито се нуждае от каквото и да било, а храни, дава препитанието и се грижи за цялото творение. Като казваш, че си част от него, то ти му придаваш точно такива човешки качества които са недостойни за Него.
    3. Както казах по-горе, не може да отричаш нещо само защото не го виждаш. Интелектът невинаги е достатъчен, за да бъдат осмислени вечните истини.
    4. Естествено, че не е материален, но можеш да Го видиш във всяко едно нещо. Тук имам в предвид, че като гледаш примерно око, забелязваш, че то е перфектно изградено, което значи че има божия намеса
    5. Не знам какво значи "противоречат в принципите и ритуалите си". Ако те инт. нещо конкретно, ще ти отговоря
    6. За големия взрив е малко по-дълга темата Мога да пиша и по нея, но ще се оправдая, че не съм ислямски учен, а редови муслиманин и не съм толкоз акъллия
    Не ми е за цел да влизам в спорове, нито да разколебавам нечия вяра, но ето какво мисля аз...

1. Не ти ли се струва странно, че собственият ти създател те е създал с единствената цел да му служиш ?! За мен това автоматично обезсмисля живота, наличието на разум и свободна воля. Дори не знам как да си обясня наличието на последните две след като те явно не би трябвало да влизат в употреба.
    2. Като цяло мога да се съглася с написаното, въпреки че от научна гледна точка Вселената е на 14 милиарда години.
    3. Ха, не стига, че трябва и да му служим, ами и в крайна сметка сме толкова жалки, та чак недостойни. Все едно един ден собствените ми деца да са недостойни за мен, абсурд.
    4. Това, че човешкото тяло, природата и прочие изглеждат на пръв поглед перфектно, за мен не доказва наличието на създател. В затлъстелите хора има ли нещо перфектно ? В хората родени с недъзи отново ли има нещо перфектно ? Ако не, то това значи ли, че освен божията има и чужда намеса ? Как може творението да е хем перфектно, хем недостойно ?
    5. Християнството доста се различава от мюсюлманството. Вие не ядете свинско, може да имате по повече от една жена и прочие и прочие. Имате по различни обичаи и празници ! Ако бог е един, защо той не е могъл да наложи едни и същи принципи, обичаи, ритуали за всички хора по света ? След като е създател, трябва да е всемогъщ, но пак има хора по света които не са чували за него и са езичници. Това значи ли, че има човешка намеса в свещените книги при всички религии ?
    6. Окей, тогава няма да пишем за Големия Взрив, въпреки, че той обяснява как е възникнал живот във Вселената...(но не и защо).

И в главата ми изниква още един въпрос. Какво получава бог от всичко това ?! Защо той изпитва някаква нужда от това някой да му служи ? Не е ли садистично да създадеш същество с чувства, емоции и да му дадеш свободна воля, като така или иначе очакваш да живее по твоите правила ? Грешките на хората би трябвало да влизат в очакванията на бог. Ако сбъркаш обаче, гориш в ада. Какво получава бог от това да измъчва и унищожава собствени си творения ? Каква е крайната му цел ?
    Последно редактирано от Rebirthing : 04-09-2012 на 18:20

Исхак, искам и аз да те питам нещо. Ако една жена не е мюсюлманка, а християнка, атеистка или нещо друго и иска да се омъжи се мюсюлманин, трябва ли преди това да мине през някакви специални ритуали за да приеме исляма, както е в християнството например?

И да допълня, че жената може да работи и не само това, но парите които изкара си остават само и единствено за нея. А относно наказанията (които на много хора им се струват нечовешки), то те нарочно са сурови. Трябва от тях да се извлича поука. Не забравяйте крумовите закони. Мисълта ми е, че такива наказания действат психически и то доста силно и човек ще се замисли дали ще ходи да прелюбодейства със съседката при положение, че и двамата ги чака смърт. Не случайно в С. Арабия всеки четвъртък изпълняват наказанията публично. Искам и да кажа факт, които не е много известен, а именно че там където има мюсюлмани - престъпленията са малко (за справка Родопите, които са региона с най-малко престъпления).

Concussion

Значи, мюсюлманка за немюсюлманин не може да се омъжи, НО мюсюлманин за немюсюлманка може. Това е така, защото в нашата религия децата приемат вярата на мъжа.

Но ако искаш да приемеш Ислям, то тогава пред двама пълнолетни мюсюлмани (което според ислямското право наречено Шериат се счита 12-13 при момичетата и 14-15 при момчетата) изричаш така нареченото "келиме-и шехадет" или казано на БГ "засвидетелстващи думи". Тоест засвидетелстваш, че няма друг бог освен Аллах и че Мухаммед (С.А.С.) е негов пратеник. Никакви други ритуали. Искам и да подчертая, че Исляма не е религия на араби и турци. Аз лично съм заобиколен повече от т.н. конвертити (българи приели Исляма, но не ги бъркайте с помаци), отколкото със собствения си етнос. Даже бихте се учудили колко българи приемат Ислям.
    Последно редактирано от Исхак : 04-09-2012 на 18:39

Мега фен
    истината е че независимо от пола, човек трябва да има свободата за нормален живот, понеже за съжаление в исляма имаше една стара традиция, която води началото си още от времето на фарисеийството в израел отпреди идването на Исус, а именно ограничаването на жената, при което жените не са имали право да работят (много) професии, но (в множество случаи) са били задължавани да си стоят в къщи и да домакинстват, много жени са били завеждани в плен на хареми или като сексуални слугини и то без да могат да откажат или забегнат без да бъдат съдени, също така много съпруги са били изоставяни, а обикновено според традицията изоставената жена не е била предпочитана за съпруга, но мъжете са предпочитали девствените, поради което изоставените или са оставали на улицата като просекини, или са ги взимали като сексуални слугини, или са били принудени да проституират, което дори е било много рисковано, защото според закона такива са имали право да ги осъждат с смъртно наказание, или в най-добрият случай да се врънат в къщата на родителите си в случай че поне един от тях е все още жив, понеже наследството обикновено се е давало на синовете или зетовете, ето защо Исус говорил против лошото отношение към жените:

"Тогава дойдоха при Него фарисеи, които, изпитвайки Го, казаха: Позволено ли е на човека да напусне жена си по всякаква причина? А той в отговор рече: Не сте ли чели, че Онзи, Който ги е направил, направил ги е от начало мъжко и женско, и е казал: "Затова ще остави човек баща си и майка си и ще се привърже към жена си; и двамата ще бъдат една плът?" Така щото не са вече двама, а една плът. И тъй, онова, което Бог е съчетал, човек да го не разлъчва. Казват му: Тогава Моисей защо заповяда, мъжът й да й даде разводно писмо и да я напусне? Каза им: Поради вашето коравосърдечие Моисей ви е оставил да си напущате жените; но отначало не е било така. И казвам ви: Който напусне жена си, освен за прелюбодейство, и се ожени за друга, той прелюбодействува(т.е. нещата може да се утежнят за някой поради това); и който се ожени за нея, когато бъде напусната, прелюбодействува(т.е. поради това положението може да се окаже утежнено за някой или не един)." Матей 19: 3-9
    Последно редактирано от npp : 04-09-2012 на 18:53

Благодаря за отговора.

Както казах, това са традиции несъответстващи на Корана и сунната (действията) на Мухаммед (С.А.С.). Имало е даже традиция в джахилийския перод (предислямски невежески период) живи момиченца да се заравят. Защото те нито могли да копаят, нито да носят оръжие. И било голям срам да имаш момиче, но когато идва Пратеника (С.А.С.) тази традиция я забранява. Мухаммед (С.А.С.) казва, че ще си в дженнета (рая) ако имаш дъщери и ги изучиш. Както и се държи страшно много на майката, защото се казва, че дженнета (рая) е под краката на майката. В абсолютно всичко трябва да и се подчиняваш. Сетих се и как нервирам приятелките ми немюсюлманки Постоянно се оплакват: "Оф и днес се скапах от работа", а аз им обяснявам как нашите момичета в момента си гледат деца, мухабет с комшийката, чайчета, кафенца и нямат такива проблеми

Concussion, заповядай пак
    Последно редактирано от Исхак : 04-10-2012 на 05:22

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си