.
Отговор в тема
Страница 5 от 11 ПървиПърви 123456789 ... ПоследнаПърви
Резултати от 101 до 125 от общо 268
    Мега фен Аватара на Concussion
    Така-така стана дума... това е от вчера, от фб-то на един познат: "Седя и гледам едно красиво, черно BMW, с баровски номер 1011, паркирано до църквата Св. София и си викам : "Брех, някой баровец се е обърнал към Бога!Страхотно!"
    Но бях бързо разочарован, когато пред очите ми изкочи забързан поп, който бързо свали расото и ланците, скокна вътре и запали като истински пич! " Оставете свещениците, познавам толкова пастори, много "помазани" хора, които в продължение на 20 години са били агенти на ДС и са се правили на проповедници, а притежават такива имоти, дето аз само мога да ги сънувам, и коли, и жени и пари. Чувала съм пастор как се кара на хора по телефона и им държи сметка (като си мисли че никой не го чува) за това че не си били дали десятъка... Имам много познати в тези среди, и свещеници, и пастори, и ще ви кажа че има и много свестни хора, които наистина си държат на вярата в бог и не ги интересува материалното, но повечето са си бизнесмени. Всичко е една голяма измислица да могат хората да се заблуждават само.
    Последно редактирано от Concussion : 04-10-2012 на 06:27

"ще ви кажа че има и много свестни хора, които наистина си държат на вярата в бог и не ги интересува материалното"

Евалла на такива хора. Аз познавам само 1 такъв

Цитирай Първоначално написано от Исхак Виж мнението
    "ще ви кажа че има и много свестни хора, които наистина си държат на вярата в бог и не ги интересува материалното"

Евалла на такива хора. Аз познавам само 1 такъв
    Ммм, много са, и свещеници и пастори, вярно че рядко се срещат, но ги има. Познавам се с Христо Мишков, един човек с уникална съдба, преди е бил един от най-добрите брокери, бил е финансов анализатор, работил е на Уолстрийт, през него всеки ден са минавали милиарди долари, имал е приятелка, страхотна перспектива, и в един момент решава да отдаде живота си на бога. Сега е монах и живее ужасно бедно и скромно, казва: "Исках да скъсам това нещо, което ни кара всички нас да сме като един мравуняк, всеки да ходи насам-натам в едно объркване, да ни насмита това време - сметки, цени, страсти, гордост, завист, злоба... и това всичкото да ни прави участници в един бълбукащ, клокочещ котел, в който човек няма мира". Наистина евала на такива хора, те наистина държат на вярата си, а не гледат материалното.

Мега фен Аватара на RagioL
    мюсюлманската религия разделя света на две сфери: “Дом на Исляма” (Дар ал-Ислам), където управлява законът на Аллах, т.е. Шариатът, и “Дом на Войната” (Дар ал-Харб), обитаван от “неверниците, тънещи в беззаконие”. Според арабския теолог от ХІV век Ибн Таймия, последните, включително християните, нямат законно право да притежават имот и земя, нямат дори право на живот, защото права имат единствено на правоверните мюсюлмани. Смята се, че “неверниците” притежават въпросните блага само временно, докато Ислямът не стане достатъчно силен за да наложи Шариата навсякъде по света. Впрочем, показателно е, че Ибн Таймия е особено почитан и днес от сектата на уахабитите, течение в Исляма, което доминира в Саудитска Арабия. Интересно, как ли се отнасят студентите във финансираните от Саудитите “ислямски центрове” в Западна Европа и САЩ, задължително изучаващи “трудовете” на този и подобни “теолози”, към своите съграждани християни?
    Проследявайки дългата история на ислямския натиск срещу християнския свят, трябва да признаем, че последният неведнъж се е оказвал на ръба на пълното си унищожение. В края на краищата между Поатие, където през 732 Карл Мартел спира арабското нашествие, и Виена, където през 1683 турците са разгромени от Ян Собески, разстоянието по права линия е само 700 км.! От ХVІІ век нататък неоспоримото технологично и военно превъзходство на европейците като че ли окончателно решава хилядолетния спор между Кръста и Полумесеца в полза на първия. През ХІХ век християнските народи на Балканите – единствената завоювана от Исляма територия, където мюсюлманите така и не успяват да станат мнозинство (както в Египет и Сирия) или тотално да унищожат иноверците, отхвърлят игото на своите господари-мюсюлмани. След Първата световна война Европа получава значително военно и геополитическо предимство пред света на Исляма, но така и не съумява да се възползва от него. Внезапно постигнали онова, за което предшествениците им кръстоносци само са можели да мечтаят и поставяйки под свой контрол Ерусалим, Антиохия, Александрия и Константинопол, изтощените и деморализиравни западноевропейски правителства не правят и най-малкия опит за “ре-християнизация” на региона и само след няколко десетилетия го изоставят.

Пич, тук говорим за ортодоксален Ислям, а не за разните му секти, сещаш ли се!? Както в Християнството, така и в Исляма има секти.Защо не написа за ахмадиите, сюлейманджиите, нурджиите или суфиите, които ги има в България а пишеш за уахабитите които са чак в Арабистан? Защо се захващаш да ми обясняваш за уахабитите при положение, че дори не си си направил труда да провериш ние към кой мезхеб (школа, течение) принадлежим и че нямаме нищо общо с тях. Защото така ти е угодно, нали? Трудовете на Ибн Таймия и Уахаб дори ги няма преведени на български. Знам, че по този начин искаш да покажеш видиш ли колко много мразим християните, ама не се получава. Защото как би обяснил хилядолетия мирно съжителство между муслимани и християни? Уахабизма е най-чистата форма на Ислям, но той няма почва в България. Уахабизма изисква много усилия, а нашите мюсюлмани са свикнали по ларш.
    Последно редактирано от Исхак : 04-10-2012 на 07:40

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Мега фен
    духовните служители не правят нищо особено когато не се основават на и придържат към Онзи, Който наистина е истинският Бог, Съвършената Любов към всички човеци, и Ходатайствата за Благото на всички тях в истинският Бог, изоставяйки всички други богове, духовността като по-важна от Любовта, и пренебрежението

"Коя заповед е първа от всички? Исус отговори: Първата е: "Слушай, Израилю(т.е. Слушайте вие вярващи); Господ нашият Бог е един Господ; и да възлюбиш Господа твоя Бог с цялото си сърце, с цялата си душа, с всичкия си ум и с всичката си сила". А ето втората [подобна на нея] заповед: "Да възлюбиш ближния си като себе си". Друга заповед по-голяма от тия няма." Марк 12: 28-31,

"Който казва, че е в светлината, а мрази брата си, той и до сега е в тъмнината. Който люби брата си, той пребъдва в светлината; и в него няма съблазън. А който мрази брата си той е в тъмнината и в тъмнината ходи, и не знае къде отива, защото тъмнината е заслепила очите му." 1 Йоаново 2: 9-11,

"Ако рече някой: Любя Бога, а мразя брата си, той е лъжец; защото, който не люби брата си, когото е видял, не може да люби Бога, Когото не е видял. И тая заповед имаме от Него: Който люби Бога, да люби и брата си." 1 Йоаново 4: 20-21,

"Възлюбений, не подражавай злото, но доброто. Който върши добро, от Бога е; който върши зло, не е видял Бога." 3 Йоаново 1: 11,

"Не оставайте никому длъжни в нищо, освен един друг да се обичате, защото, който обича другиго, изпълнява закона. Понеже заповедите: "Не прелюбодействувай(т.е. не причинявай зло чрез отдаване);" "Не убивай(т.е. не причинявай зло по директен път);" "Не кради(т.е. не причинявай зло чрез вземане);" "Не лъжесвидетелствувай(т.е. не причинявай зло чрез свидетелств(ув)ане);" "Не пожелай(т.е. не причинявай зло чрез желание);" и коя да било друга заповед се заключават в тия думи: "Да обичаш ближния си както себе си". Любовта не върши зло на ближния; следователно, любовта изпълнява закона." Римляни 13: 9-10,

"Защото целият закон се изпълнява в една дума, сиреч, в тая "Да обичаш ближния си както себе си"." Галатяни 5: 14

религиите е възможно да съдържат в себе си разни духовни работи, които пречат на Любовта да се изявява, например в йога/хиндуизма има една много изпъкваща духовност пълна с всякакви странни духовни неща, с разни духове, енергии, богове, метафизични механизми, ритуали и знания, такива като: "брахма", "вишну", "шива", "индра", "ганеш", "ваю", "варуна", "яма", "кундалини", "чакрите", "аум", "трите гуни", "карма", "самсара", "юги", "калпи", "мантри", "медитация", "веди" и пр., обаче никой от йогите/индусите никога не е изповядвал съвършена любов към всички човеци, но изповядват само това че който не следва тяхната религия с всички(-те) гореописани "такъми" и "чалъми", няма да отиде в рая, но ще отиде в ада, нима любовта е някой да каже: "който не чепка вълна като нас (или при нас) ще отида в ада", вместо да се работи съвсем директно за спасение и вечен живот на всички човеци в истинският Бог?!, все едно лекарите да кажат: "всеки който завърши медицинско образование като нас ще може да лекува себе си, но всеки друг ще си остане неизлекуван, защото ние лекарите не лекуваме други хора, но лекуваме само себе си и казваме и на други хора как могат да излекуват себе си"?!
    Последно редактирано от npp : 04-10-2012 на 12:22

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    npp, ама грам не разбираш от будизъм/хиндуизъм. Първо ти не си човекът който може да дефинира значението на съвършена любов, нито пък може да знаеш какво чувстват другите хора. Най-малкото концепцията за ада и рая е вкоренена в християнството, не в будизма. Тези които вярват в бог и исус са тези които смятат, че другите които не изповядват тяхната религия ще отидат в ада. Аре моля ти се, толкова са ти размити понятията, че имам чувството, че си си създал някаква собствена религия.

Голям фен Аватара на stambelan
    C изпънати напред ръце облято в кръв едно сърце пулсира и крещи без глас България жива в нас!

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Rebirthing Виж мнението
    npp......... имам чувството, че си си създал някаква собствена религия.
    опааа, хванаха го!

сега той ще й каже, че няма религия и че е езичник в името на Христос
    Последно редактирано от defender : 04-10-2012 на 13:53

gandalfepi4, това по повод...?

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    опааа, хванаха го!

сега той ще й каже, че няма религия и че е езичник в името на Христос
    Aз тва съм го казала отдавна, той си интерпретира Библията както му се иска...

Мега фен
    gandalfepi4, това по повод...?
    достатъчно е в CV-то ти да пише "вярващ", на него друг повод не му трябва.
    вече си му в черното тефтерче (а тефтерчето му е нещо като списъка на Шиндлер)

а като малък да знаеш какво добро дете беше.
    Последно редактирано от defender : 04-10-2012 на 15:02

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Rebirthing Виж мнението
    npp, ама грам не разбираш от будизъм/хиндуизъм. Първо ти не си човекът който може да дефинира значението на съвършена любов, нито пък може да знаеш какво чувстват другите хора. Най-малкото концепцията за ада и рая е вкоренена в християнството, не в будизма. Тези които вярват в бог и исус са тези които смятат, че другите които не изповядват тяхната религия ще отидат в ада. Аре моля ти се, толкова са ти размити понятията, че имам чувството, че си си създал някаква собствена религия.
    не съм последовател нито на йога, нито на хиндуизъм, нито на будизъм, нито на каквато и да е религия, която не е по Волята на истинският Господ Бог, но в едно от основните будистки писания "милинда-панха" пише че има ад и адски огън и че душите, които не следват учението на "милинда-панха" отиват там след смъртта, индусите също вярват че след смъртта има ад, докато аз не вярвам в ада, нито в смъртта, но вярвам в Спасението от истинският Господ Бог за Вечен Живот на всички човеци/одушевени дори още тук в този свят приживе, не вярвам в никакви негативни/зли духове, в цялата безпределна за нас вселена има само един единствен истински Господ Бог, ето защо не вярвам в други, защото другите не спасяват за пълният Вечен Живот, не зная що има в човека, нито искам да зная, нито да узнавам, важното е че Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог познава/знае Истинската Същност на всеки човек - това ми е достатъчно, защото това означава Вечен Живот за всеки човек и всяка душа, понеже Вечният Живот е невъзможен без наличието на истинската Добра Същност, нито имам своя собствена религия, но имам само Вярата, която истинският Господ Бог ми дарява, не вярвам в неспасение(-то), нито в погибел(-та), а що се отнася до Съвършената Любов, тя вече отдавна е била дефинирана от истинският Господ Бог и чрез Неговите Светии

"И ние познаваме и сме повярвали любовта, която Бог има към нас(т.е. към човеците/одушевените). Бог е любов; и който пребъдва в любовта, пребъдва в Бога, и Бог пребъдва в него. В това се усъвършенствува любовта в нас, когато имаме дръзновение в съдния ден(т.е. когато искаме до последно пълно Спасение за всички човеци/одушевени от истинският Господ Бог дори и в най-критични(-те) моменти), защото, както е Той, така сме и ние в тоя свят. В любовта няма страх(т.е. в Любовта няма страх от това да настояваш пред Бога за Спасение на всички човеци), но съвършената любов изпъжда страха; защото страхът има в себе си наказание(или: неспасение и погибел), и който се страхува, не е усъвършенствуван в любовта." 1 Йоаново 4: 16-18
    Последно редактирано от npp : 04-10-2012 на 15:55

"...докато аз не вярвам в ада, нито в смъртта, но вярвам в Спасението от истинският Господ Бог за Вечен Живот на всички човеци/одушевени дори още тук в този свят приживе, не вярвам в никакви негативни/зли духове, в цялата безпределна за нас вселена има само един единствен истински Господ Бог, ето защо не вярвам в други, ..."

Е нали все говориш за разни зли духове и сили на сатана, а сега не вярваш... Ако не вярваш в ада, какво според теб става с "неправедните" след смъртта? Нали толкова цитираш Библията, явно наистина си я тълкуваш както ти си искаш.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Concussion Виж мнението
    "...докато аз не вярвам в ада, нито в смъртта, но вярвам в Спасението от истинският Господ Бог за Вечен Живот на всички човеци/одушевени дори още тук в този свят приживе, не вярвам в никакви негативни/зли духове, в цялата безпределна за нас вселена има само един единствен истински Господ Бог, ето защо не вярвам в други, ..."

Е нали все говориш за разни зли духове и сили на сатана, а сега не вярваш... Ако не вярваш в ада, какво според теб става с "неправедните" след смъртта? Нали толкова цитираш Библията, явно наистина си я тълкуваш както ти си искаш.
    "А Исус в отговор им каза: Имайте вяра в Бога(т.е. в истинският Бог)." Марк 11: 22,

"Да нямаш други богове освен Мене(т.е. освен истинският Господ Бог)." Изход 20: 3

вярата е редно да бъде единствено в Онзи, Който наистина Е истинският Господ Бог и в никой друг и нищо друго

Пич, тук говорим за ортодоксален Ислям, а не за разните му секти, сещаш ли се!? Както в Християнството, така и в Исляма има секти.Защо не написа за ахмадиите, сюлейманджиите, нурджиите или суфиите, които ги има в България а пишеш за уахабитите които са чак в Арабистан? Защо се захващаш да ми обясняваш за уахабитите при положение, че дори не си си направил труда да провериш ние към кой мезхеб (школа, течение) принадлежим и че нямаме нищо общо с тях. Защото така ти е угодно, нали? Трудовете на Ибн Таймия и Уахаб дори ги няма преведени на български. Знам, че по този начин искаш да покажеш видиш ли колко много мразим християните, ама не се получава. Защото как би обяснил хилядолетия мирно съжителство между муслимани и християни? Уахабизма е най-чистата форма на Ислям, но той няма почва в България. Уахабизма изисква много усилия, а нашите мюсюлмани са свикнали по ларш.
    Какво не се получава?
    Да видя истината. Всеки, който познава историята знае колко са били миролюбиви мюсюлманите.
    Не ме карай да се смея. Религията ти е тумор, нещо което само забравата ще излекува.

Явно четеш доста различна история...
    Както казах, човек чел ислямска история е запознат с битките и никога няма да дрънка небивалици като теб. Знам, че искаш да изкараш Исляма от черен по-черен, ама... Ти ми докажи, че не сме миролюбиви.

А защо не ми отговориш на по-горните въпроси?

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    npp, имаш сериозна нужда от преосмисляне на глупостите които си чел нейде из интернет, най-вероятно в някой християнски сайт аз промиване на мозъци.

Будистка концепция за ад и рай - http://www.budsas.org/ebud/whatbudbeliev/303.htm

Цитирам най-важните изречения:

"Buddhists do not accept that these places are eternal." (тези места, т.е адът и раят).
    "From the Buddhist point of view, those who go to hell can work themselves upward by making use of the merit that they had acquired previously."
    "Hell is a temporary place and there is no reason for those beings to suffer there forever."
    "The word 'Hell' is a term for painful sensations. 'The idea of one particular ready-made place or a place created by god as heaven and hell is not acceptable to the Buddhist concept."
    "From a Buddhist point of view, the easiest way to define hell and heaven is that where ever there is more suffering, either in this world or any other plane, that place is a hell to those who suffer."

И последно, какво смятат будистите, че се случва след смъртта:

"Buddhists believe that after death rebirth can take place in any one of a number of possible existences. "

Най-важното обаче е:

"Buddhist never try to introduce Buddhism by frightening people through hell-fire or enticing people by pointing to paradise."

Мега фен
    ^
    ти да не си последователка на будизма?

Мега фен
    никъде няма свидетелства за това буда да е спасил някой, докато в четирите евангелия от Новият Завет на Библията е пълно с свидетелства за това как самият Господ Исус Христос е спасявал хиляди човеци при това още тук в този свят приживе на момента, като е изгонвал злите духове от тях, и като ги е изцелявал от всякакви болести и недъзи, а дори и като ги е възкресявал от смъртта, докато за буда е писано че е бил само някакъв проповедник, така че кой е който може да спасява съвършено, буда или Исус?!, ако буда спасяваше съвършено, то вярвай, аз сега щях да съм негов последовател от доста време, но защо предпочитам Исус?, защото когато навремето нямах никаква представа кой е истинският Бог, но Го търсех, и когато се оказах в беда, нито буда дойде да ми помогне, нито кришна, нито който и да е от онези, но дойде именно самият Господ Исус Христос и ме спаси като даже ме възкреси от смъртта, която именно онези от индийските вероизповедания ми причиниха, а аз търсех просто Онзи, Който наистина е истинският Бог без въобще да съм наясно Кой е Истинският и кой не
    Последно редактирано от npp : 04-11-2012 на 00:00

Повече от фен Аватара на JungleJaguar
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    ^
    ти да не си последователка на будизма?
    Аз съм будист.Дай запалка и буда и съм готов ахаахахах.Бъзикам се аз не пуша.

И защо смятате еврейна измамник Йисус за Бог ?
    3начи готово-с неговите две ръце той е сътворил планетите,галактиките и Вселената ахахахах.
    ЦЕНИ НА РАП ВИДЕОКЛИПОВЕ:
    Mc Hammer-Too Legit To Quit
    (5,5 милиона лв)

Puff Daddy-Victory
    (5,2 милиона лв)

Puff Daddy-Come With Me
    (4,9 милиона лв)

Jay Z-Heartbreaker
    (4,8 милиона лв)

Busta Rhymes-What's It Gonna Be
    (4,6 милиона лв)

Missy Elliot-She's A Bitch
    (3,9 милиона лв)

САМО ТЕЗИ 6 ХИПХОП ВИДЕОКЛИПА СТРУВАТ КОЛКОТО ПРОДУКЦИЯТА НА ВСИЧКИ ПОПФОЛК ПЕВЦИ ВЗЕТИ ЗАЕДНО ЗА 100 ГОДИНИ НАПРЕД!
    И СМЕШНИЦИТЕ ТРЪГНАЛИ ДА МИ СРАВНЯВАТ ХИПХОПА С ЧАЛГА! ВИЖТЕ СЕ КОЛКО СТРУВАТЕ СЪС СЕЛСКИТЕ СИ ВИДЕОКЛИПЧЕТА ЗА 1000 ЛВ,БЕ СМЕШНИЦИ !

Явно четеш доста различна история...
    Както казах, човек чел ислямска история е запознат с битките и никога няма да дрънка небивалици като теб. Знам, че искаш да изкараш Исляма от черен по-черен, ама... Ти ми докажи, че не сме миролюбиви.

А защо не ми отговориш на по-горните въпроси?
    Двеста хилядна арабска армия обсажда Константинопол в началото на 8-ми век. Изпълнявайки повелите на Мохамед за налагането на исляма по целия свят арабите нахлуват през Босфора и Гибралтар в Европа. (Защото арабите са били мирен народ затова ли се е наложило кан Тервел да спасява Византия през 717-718, като разбива същата тази арабска армия.)

На запад арабите превземат Испания за седем века и са спрени в Франция при Поатие, където Карл Мартел разбива през 732 г. един шестхиляден арабски отряд.

Като накрая бих те запитал ти каква история си изучавал?

Дразниш ме като си пропагандираш грозната религия.

"еврейна Йисус"...

Цитирай Първоначално написано от gandalfepi4 Виж мнението
    Интересен сайт си постнал.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си