.
Отговор в тема
Страница 2 от 10 ПървиПърви 123456 ... ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 246
    Мега фен Аватара на Chacho
    Кое е подсъдно? Да си качиш сама снимка и да ти я ползвам? Не е. Грешката е на този, който ги е качил.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Супер фен Аватара на thefreak
    Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от MojoJojo88 Виж мнението
    Абе, не знам. Едно е да си пишеш тук, под чужда самоличност. Ако мненията ти са искрени, или леко подправени с доза фантазия, но да пускаш чужди снимки-най-малкото е подсъдно.
    Във фантазиите ти може и да е подсъдно.
    - Всички авто-части на едно място!

Супер фен Аватара на MojoJojo88
    Цитирай Първоначално написано от thefreak Виж мнението
    Във фантазиите ти може и да е подсъдно.
    Ти някакъв проблем ли имаш с мен?
    Да, подсъдно е да използваш чужди снимки, представяйки ги за свои!
    Малко едит, че не съм сигурна, дали ме разбирате!
    Използването на чужда/фалшива идентичност, по принцип е подсъдно.
    Ако аз доброволно съм си качила снимките някъде и някой ги ползва (примерно в социална мрежа, като фейсбук, където може да бъде докладван и му се трие акаунта като фалшив), тогава как да е-въпросния профил се обявява за неистински и всичко е точно. Но, когато снимките ми са попаднали в нечии ръце, без моето съгласие (и/или доброволно представяне на въпросния субект), то тогава този, който ги използва и се представя за мен е подсъден!
    Последно редактирано от MojoJojo88 : 03-30-2012 на 12:20

Aut odit, aut amat mulier, nihil est tertium

Супер фен Аватара на cyclops
    По принцип Chacho e прав. Не е подсъдимо. Виновни са тези, които си качват снимките. Тези, които качват снимки в интернет поемат цялата отговорност. Освен това ако спазваме правилата на форума не би трябвало да се изтриват тези акаунти.

НО разбирам напълно machoka. Първо, че е малко досадно да гледаш някакви повтарящи се тролове да пълнят постовете с глупости. И второ, не дават много добър пример на останалите подрастващи момичета с това, че правят безразборен секс на 13 години и колко е нормално и готино. Така, че като цяло подкрепям премахването им, ако са фейкове.

И все пак винаги ще има такива хора и няма как да се предпази форума от тях. Пък вече дали трябва да се допълнят правилата на форума е друг въпрос, но това така или иначе си го решават хората, които се занимават със сайта.

Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от MojoJojo88 Виж мнението
    Ти някакъв проблем ли имаш с мен?
    Да, подсъдно е да използваш чужди снимки, представяйки ги за свои!
    Малко едит, че не съм сигурна, дали ме разбирате!
    Използването на чужда/фалшива идентичност, по принцип е подсъдно.
    Ако аз доброволно съм си качила снимките някъде и някой ги ползва (примерно в социална мрежа, като фейсбук, където може да бъде докладван и му се трие акаунта като фалшив), тогава как да е-въпросния профил се обявява за неистински и всичко е точно. Но, когато снимките ми са попаднали в нечии ръце, без моето съгласие (и/или доброволно представяне на въпросния субект), то тогава този, който ги използва и се представя за мен е подсъден!
    Не го приемай като заяждане, нямам проблем с теб.
    Не съм на 100% сигурен за това нещо.
    Можеш ли да намериш закона, който описва и урежда тази ситуация, която описваш?

Mojo, в грешка си. Представям се за теб, ако в комплект със снимката дам имената ти, рождената ти дата или други лични данни. Ето ти още малко по казуса: http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?t=44511
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Не мога да намеря точния цитат в наказателния кодекс, но ето нещо, което е подобно.

Чл. 212а. (Нов - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 38 от 2007 г.) Който с цел да набави за себе си или за другиго облага възбуди или поддържа заблуждение у някого, като внесе, измени, изтрие или заличи компютърни данни или използва чужд електронен подпис и с това причини на него или на другиго вреда, се наказва за компютърна измама с лишаване от свобода от една до шест години и глоба до шест хиляди лева.

(2) (Изм. - ДВ, бр. 38 от 2007 г.) Същото наказание се налага и на този, който, без да има право, внесе, измени, изтрие или заличи компютърни данни, за да получи нещо, което не му се следва.
    В случая, присвояването на чужда самоличност, и/или злоупотребата с лични данни, се водят за компютърна измама.
    Ще търся още, докато намеря точния цитат.

Град
    Пловдив
    По скоро това ти трябва:

Чл. 32.
    (1) Личният живот на гражданите е неприкосновен. Всеки има право на защита срещу незаконна намеса в личния и семейния му живот и срещу посегателство върху неговата чест, достойнство и добро име.
    (2) Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи.

Това го намерих и прочетох преди първия ми пост.

Да, така е, прав/а си. Извинявам се!

Проблемът е, че истинските лица трябва да подадат оплакванията. Нещо повече, трябва да докажат, че качените снимки и евентуално никове представляват лични данни (което се преценява в съда). Ето ви един сходен казус, като тук е публикувана много по-малко евентуална лична информация:

http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?f=3&t=47271

Мега фен Аватара на machoka
    Това не е съдебната система, нито аз съм член на ВСС. Тук целим изкореняването на практиката 40 годишни болни хора да се представят за малки момиченца и да си пишат с 'връстнички'. Не малко лични коренспонденции съм улавял и ще се учидите, но да - реално съществуват такива индивиди и е най-естественото нещо те да се мотат точно тук. Има го и другия случай, когато просто малки момиченца присвояват чужди снимки, представящи се за себе си. Така или иначе е крайно време фейк акаунтите да изчезнат. Никой не задължавам насила да си слага снимка с текст 'teenproblem'. Тези акаунти, които не само според мен, но и според по-голямата част от аудиторията са съмнителни, ако не желаят да го направят - просто ще бъдат изтрити, а мрежите от които пишат ще бъдат баннати. Нищо сложно. Странно как половината пловдивчанки, наред с Александри, Милени, КАСАПИ и не знам си още какви пишат зад едни и същи адреси. Не, че и динамичната система на ВИВАКОМ не е една голяма джунгла от недомислици, но това са друг тип неуредици, които нас съвсем не ни вълнуват. Така или иначе, наплив от 13 годишни профили прокламиращи безразборен секс няма да присъства повече от тук нататък в този раздел.

Banned Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от machoka Виж мнението
    Това не е съдебната система, нито аз съм член на ВСС. Тук целим изкореняването на практиката 40 годишни болни хора да се представят за малки момиченца и да си пишат с 'връстнички'. Не малко лични коренспонденции съм улавял и ще се учидите, но да - реално съществуват такива индивиди и е най-естественото нещо те да се мотат точно тук. Има го и другия случай, когато просто малки момиченца присвояват чужди снимки, представящи се за себе си. Така или иначе е крайно време фейк акаунтите да изчезнат. Никой не задължавам насила да си слага снимка с текст 'teenproblem'. Тези акаунти, които не само според мен, но и според по-голямата част от аудиторията са съмнителни, ако не желаят да го направят - просто ще бъдат изтрити, а мрежите от които пишат ще бъдат баннати. Нищо сложно. Странно как половината пловдивчанки, наред с Александри, Милени, КАСАПИ и не знам си още какви пишат зад едни и същи адреси. Не, че и динамичната система на ВИВАКОМ не е една голяма джунгла от недомислици, но това са друг тип неуредици, които нас съвсем не ни вълнуват. Така или иначе, наплив от 13 годишни профили прокламиращи безразборен секс няма да присъства повече от тук нататък в този раздел.
    Пропусна да ги заплашиш с бан по субнет, а много ме разсмиват подобни измислици.Правилно е да баннваш хора, които са се писали 13 годишни, слагат снимки и пишат разни мръсотии, когато си наясно, че не са те, но от друга страна да гониш всяка, която не ти даде снимка ще те прати на подсъдимата скамейка по доста обвинения.

Цитирай Първоначално написано от torVPN Виж мнението
    Пропусна да ги заплашиш с бан по субнет, а много ме разсмиват подобни измислици.Правилно е да баннваш хора, които са се писали 13 годишни, слагат снимки и пишат разни мръсотии, когато си наясно, че не са те, но от друга страна да гониш всяка, която не ти даде снимка ще те прати на подсъдимата скамейка по доста обвинения.
    Подсъдимата скамейка..хехе.
    Абе, независимо дали наистина е някой болен чичко или някакво комплексирано момиченце..
    Нека ги изтрият, че аман от тези малки, анални фенки хахах
    И защо нито една от тях не е писала?

Не гоня 'всяка', нито им искам снимки да си ги подредя в личната колекция, сеш' се? По-скоро те трябва да се притесняват от непристойните снимки, които пускат, повечето от които трия преди да сте ги видели. Не ме занимавай с личните си нападки )

Супер фен Аватара на ccdesigns
    Цитирай Първоначално написано от machoka Виж мнението
    Не гоня 'всяка', нито им искам снимки да си ги подредя в личната колекция, сеш' се? По-скоро те трябва да се притесняват от непристойните снимки, които пускат, повечето от които трия преди да сте ги видели. Не ме занимавай с личните си нападки )
    Тва ме подсети за оная 11 годишната, дет си качи снимка на срамните устни (rofl)
    "Не е важно другите да те мислят за идиот, важното е ти да се мислиш за идиот."

Мега фен Аватара на Goddess
    Град
    София
    То хубаво, ама не е ли редно да се изпратят лични съобщения на изброените, с линк към темата, за да знаят ? Защото си дал срок - едни могат да се направят на ударени, ама други наистина да не видят темата или просто да нямат възможност да влезнат тук до този срок.

Мачок, всички здравомислещи хора одобряваме инициативата ти. Всички ни е гнус от мисълта за педофилите, които вероятно се подвизават по форума. Въпросът е да се доизкусури методът. Темата е на произволно място, не е важна, не са били информирани на първо място за нарушението си. Както знаете, едно време са ловели наркобосовете за неплатени данъци, нищо че всички са знаели за престъпната им дейност.

Ако наистина се пращат лични съобщения, нека ти сигнализират и банвай. Ако сметнете за нужно, вкарайте ново правило, с което забранявате фалшивите самоличности и при съмнение, да се идентифицират. Може да наложите правило, че всеки който иска да качи свои снимки, първо трябва да качи снимка със себе си в цял ръст и надпис тийнпроблем (може да наложиш още изисквания за позата на човека или друга част от съдържанието, за да не се фотошопират, та да е по-ефективно). Всичко ще е много по-подредено и ще пази от следващи такива случаи. А не да се щипне една групичка от 10 потребители и след 2 седмици да се появят други такива, когато ще се чака повторно включване на екипа на форума, нова изпитателна седмица на "нарушителите" и т.н.

Няма нужда от ново правило, това не е задължение за всеки, нито пък искам да правим каталог на потребители с лого на сайта. Така или иначе, ако забелязвате в момента въобще няма 'правила'. Идеята е да се атакуват подозрителните според мен профили, които дори да бъдат изтрити, няма да се загуба никаква полезна информация. Аз подозирам, че иначе активните по всички 'анални' теми, темата за снимки и прочие, сега ще си направят 'пас' и уж няма да видят тази тема, която специално следя да е винаги най-отгоре в раздела. Защото е доказано, че първите от 'нормалните' теми са винаги по-забележими от 'важните' теми, които май никой не ги чете.
    А това, дали ще се регистрират след това - дори и да го направят, ще бъдат директно изтривани преди да докажат, че са реални потребители.

BabyDesi, добавям те и теб душице. Нищо лично, дано не се обидиш, но имам бегъл спомен че преди години публикуваше съвсем различни снимки от тази, която видях в последното ти включване в темата. Тази инициатива няма нищо общо с аватари и други подобни, няма нужда да обяснявам. Нещата са пределно ясни. "НЕ" на натрапчиво фейк профилите.

up
    ............

Супер фен Аватара на SpiritInBlack
    Админче , не знам кво те притеснява , обаче знай , че има закони , по които можеш да бъдеш съден за нарушаване на неприкосновеност на дадени неща.

Цитирай Първоначално написано от SpiritInBlack Виж мнението
    Админче , не знам кво те притеснява , обаче знай , че има закони , по които можеш да бъдеш съден за нарушаване на неприкосновеност на дадени неща.
    Те пък като са се засилили да го съдят..

Повече от фен Аватара на Muaythaifighter
    Цитирай Първоначално написано от alfons1to Виж мнението
    на мен darkladYy ми е много интересна дали не е фейк , че с тези полу-голи снимки е големо шоу..
    не е fake, виждал съм я на живо

Мега фен Аватара на xoxi
    krisi_94 не трябва ли и тя да е в списъка?
    И спря да се върти за миг земята..

В друг един момент нямаше въобще да си играя с тази процедура, а директно щях да ви изтрия. Както винаги съм правил. Но нали всички искат толерантност и разбиране - давам ви шанс да си пишете спокойно и на воля, ако седите реални хора зад профилите си, вместо после да ми се сърдите като ви изтрия. Срокът наближава.

коя беше криси_94... то можеш ли да ги запомниш, толкова са много. Като се замисля, голяма неуредица е станала. Време е да секнем тая свободия.

Мега фен Аватара на xoxi
    Ето я, Криси

Случайно погледнах в темата за снимки в Козметика и диети и видях, че и тя и Mary_J или там какво беше си пускат снимки и като че ли не обръщат голямо внимание на предупрежденията тук.

Наистина е време.
    И спря да се върти за миг земята..

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си