.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 65
    Мега фен Аватара на EinGutesKind
    Град
    Пловдив
    ^ Те хубаво изкарват на ден заплатите ни, ама ако тук хлябът е примерно 1 лев, там ще е 10 ...

The Ruler of Tides Мега фен Аватара на NaOH
    Град
    /dev/null
    Не, цените са горе-долу двойни на нашите.
    Един хляб във Финландия беше 1 евро.
    Един хляб в Англия е от 0.5 до 1.5 паунда според това какво качество искаш. Обикновен типов хляб 800 грама струва 1 паунд, ама мирише на хляб, а не на мухъл, както е при българските хлябове.

Супер фен Аватара на RedArmy
    То и в България допреди 10-тина-15 години хляба миришеше на хляб, а сега мирише на дунапрен.
    В момента ако си затвориш очите няма да различиш краставица от домат примерно - и двете имат еднакво пластмасов вкус.
    Мы рождены, чтоб сказку сделать былью,
    Преодолеть пространство и простор,
    Нам разум дал стальные руки-крылья,
    А вместо сердца — пламенный мотор.

Мега фен Аватара на Mary_Jane_69
    За хляб се обърна...хаха, ами психиката е, не друго. Нашите мисли създават действията ни, а действията личността на човека. Много сложно, много........................................

Мега фен Аватара на machoka
    Цитирай Първоначално написано от NaOH Виж мнението
    ахахах божеее, чужденците дори не ни знаят къде сме на картата на Европа и ни смятат за цигани, а вие говорите как не сме били зле. Питал съм учители, които би трябвало да са по-начетени, нямат идея. Питал съм случайни хора, пак нямат идея. България за тях е "просто една държава, май в Източна Европа". Руснак ме пита "кирилица или латиница използвате за азбука". Финландци ме питат "Ти защо си толкова бял, българите не сте ли по-черни?". При споменаването на заплатите ми се смеят "аз толкова изкарвам за ден". Пак си помислете дали някой ни знае и дали някой реално го боли фара за държавицата ни.
    еми фак оф бе, като не ни знаят. те са единствените губещи. На нас природата ни е дала достатъчно. В колко други европейски държави лятото ще се печеш на готини плажове и на перфектните температури (нито много влажно, нито студено, нито горещина), а зимата ще спускаш със ските по склоновете? Колко други европейски държави ще се похвалят с несметните исторически богатства, които седят под тая земя, по която крачим? Цялата история на региона я имаме под нас. Не ни знаят - кур за тях. Кво ни сравняваш точно па с финландците - една от най-отрепаните за живот страни (без да броим стандарта). Някой някъде беше направил класация за 'нивото на щастието', и мисля че ние живеем по-щастливо от тях, от тия депресирани ескимосчета. Има и по-малки / малобройни евродържави от нас. Т'ва, че някви си скандинавци, особено пък и даскалите им, не си познават континента, на който живеят говори лошо за тях, а не за нас.

Парите не са единственият фактор. Исторически така сме се развили, за т'ва сме на това дередже, за т'ва ни е и такъв манталитета. Сигурен съм, че повечето млади българи живеят по-'щастливо' от скандинавските си връстници.

Град
    /dev/null
    Цитирай Първоначално написано от machoka Виж мнението
    еми фак оф бе, като не ни знаят. те са единствените губещи. На нас природата ни е дала достатъчно. В колко други европейски държави лятото ще се печеш на готини плажове и на перфектните температури (нито много влажно, нито студено, нито горещина), а зимата ще спускаш със ските по склоновете? Колко други европейски държави ще се похвалят с несметните исторически богатства, които седят под тая земя, по която крачим? Цялата история на региона я имаме под нас. Не ни знаят - кур за тях. Кво ни сравняваш точно па с финландците - една от най-отрепаните за живот страни (без да броим стандарта). Някой някъде беше направил класация за 'нивото на щастието', и мисля че ние живеем по-щастливо от тях, от тия депресирани ескимосчета. Има и по-малки / малобройни евродържави от нас. Т'ва, че някви си скандинавци, особено пък и даскалите им, не си познават континента, на който живеят говори лошо за тях, а не за нас.

Парите не са единственият фактор. Исторически така сме се развили, за т'ва сме на това дередже, за т'ва ни е и такъв манталитета. Сигурен съм, че повечето млади българи живеят по-'щастливо' от скандинавските си връстници.
    И кво, мислиш си, че само в България има континентален климат и само България има богата история?
    Дай да ти обясня защо не съм съгласен.

В Испания и Италия, например, можеш да имаш същите температури като в България, което означава, че ще намериш еднакво добри, че дори и по-добри зимни и летни курорти. Континенталният климат не е само за България.
    Не смятам, че температури от 40 градуса през лятото (че и отгоре) и от -5 до -20 през зимата са особено перфектни.
    А дори и да нямаш тези "перфектни" температури, можеш да отидеш на екскурзия в чужбина. И без това цените за българи и чужденци по българските курорти са абсолютно еднакви.

Историята на много от държавите е еднакво богата на нашата. Вземи пример с Англия/Великобритания, Германия, Испания, Холандия... Ама все пак не забравяй, че за да се гордееш и да изтъкваш миналото ти, това означава, че нямаш с какво да се гордееш и изтъкващ в настоящето - нещо, което много от българите правят.

Финландците живеят спокоен живот, те не живеят на хаоса. Не бих нарекъл това 'отрепан' живот. По-подредена държава с по-точен народ няма да намериш никъде по света. Аз бях намерил класацията за щастието, и България пада в долните граници, около нивото на африканските държави.
    Източник 1: http://www.worldlifeexpectancy.com/h...ore/by-country
    Източник 2: https://upload.wikimedia.org/wikiped..._happiness.png
    Източник 3: http://www.jdsurvey.net/jds/jdsurvey...=0404&NOID=103
    Източник 4: http://www.nationmaster.com/graph/li...-happiness-net

Държавицата ни е толкова голяма, че един средно голям град в западна Европа има повече население от нея. Малка държава сме, няма как да се очаква някой да ни знае, освен ако не е имал приятели или по-близки хора оттам.

Не можеш да кажеш, че парите не играят никаква роля. По-малките държави от нас, било то по население или по територия, живеят по-добре. Дори в Естония заплатите са по-високи. Имаш ли пари, можеш да си позволиш глезотии. Можеш да ядеш по-добре, по-здравословно, по-вкусно. Можеш да си правиш екскурзии до други държави и градове. Можеш да разнообразиш еднообразния живот. Дори и да игнорираш парите, стандарта на живот е много по-различен, по-добър и по-спокоен. Ако не си живял в чужбина, няма да разбереш за какво ти говоря.

ПП: Лично мнение, не си задължен да го споделяш.

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    Негативното отношение на чужденците към нас идва главно от престъпната дейност. Българските джебчии са с много добра слава, но румънските са по-голям процент в ЕС. България е кръстопът на два континента.Каналът на всичко от Запада към Изтока, и обратното, минава от тук, без значение по легален начин или не.
    Покрай тъпотиите на Великобритания в повечето преси ни изкараха какви ли не.
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

BadBlueTroll Мега фен Аватара на psychopath
    Град
    София
    колко сте филмирани...

Goddess Мега фен Аватара на LovEsIckk
    Град
    Навсякъде, по всяко време
    Има ли смисъл да спорите?
    Огледайте се къде живеете, всичко ще ви стане ясно.

Град
    /dev/null
    Цитирай Първоначално написано от LovEsIckk Виж мнението
    Има ли смисъл да спорите?
    Огледайте се къде живеете, всичко ще ви стане ясно.
    http://i.imgur.com/MsF8pzo.jpg
    м?

Основа,

докато продължаваме всеки от нас да плюе по родината/страната/държават/етц изтъркани синоними на мястото, на което живеем, няма да се оправим. Основна част от мизерията, в която тънем, е благодарение на комунистическия режим в който сме живели. Всички сме в тоя кюп, включително и разликата до ден днешен в двете Германии.

Що се отнася до история - да, всеки си има история (чакай само, че на Финландия не се сещам каква беше), но каква е площта, на която се простира Испания и Англия, и каква е тази на България? Мисля, че концентрацията у нас е доста по-високо ниво. Освен това сме дали кирилица, дали сме още какво ли не, не само на Европа, но и на света. За нашите малки предели и възможности, сме дали в пъти повече, поне в историческо отношение от една Италия например. А това, че нямаш с какво друго да се гордееш, щом го правиш с историята е пълна глупост.

А дори и да нямаш тези "перфектни" температури, можеш да отидеш на екскурзия в чужбина. И без това цените за българи и чужденци по българските курорти са абсолютно еднакви.
    Еднакви са и така трябва да е. Нали уж това е целта на обединена Европа - навсякъде да имаш достъп, свободно преминаване, еднакви цени - няма разделение на такъв и онакъв. И да, цените може да са еднакви, но не са сравними с никой европейски курорт. Допускам, че са най-ниски. А и от това да са по-ниски печелим ние самите, защото чужденците идват да си харчат парите у нас.

А това, че финландците били подредени.. еми те и германците са такива. Всичко им е по график, правят любов по график, излизат с приятели по график, лягат си по график. Къщите им са еднакви. В Англия дори има закон да не си боядисваш къщата в цвят, различен от този на целия квартал. За мен - не мерси такъв подреден, пенсионерски живот.

Честно казано това ми изглежда като някакво гето

Мега фен
    ^ абсолютно ;д

Goddess Мега фен Аватара на LovEsIckk
    Град
    Навсякъде, по всяко време
    Много на гъсто бе..
    Моята гледка е много по-добра, честно. Виждам почти целия град и няма мизерия около дома. Виждам и планината, ко ми е..Даже и блока ти виждам.Хахаха

А казват, че панелките били еднотипни и скучни. Това тук ми изглежда много по-еднообразно.
    Сега се загледах повече в снимката - на заден план също не се вижда нещо, което може да те впечатли.
    Последно редактирано от RedArmy : 04-20-2013 на 16:49

Не знам ама такива простори между блоковете и в Люлин няма вече, дето да ти се веят гащите сякаш са национална атракция.

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    И на мен ми прилича на гето
    И ми е мн забавно като сравняват България с Русия, Германия, Испания и какво ли още не
    Не е ли по - логично да сравняваме държавата си с някоя, сходна на нашата, по икономика, ресурси ?
    n00bs

Град
    /dev/null
    Цитирай Първоначално написано от LovEsIckk Виж мнението
    Много на гъсто бе..
    Моята гледка е много по-добра, честно. Виждам почти целия град и няма мизерия около дома. Виждам и планината, ко ми е..Даже и блока ти виждам.Хахаха
    Гъсто е, така ги строят в градчетата. Навсякъде са малки двуетажни къщи с по общо 6-7 стаи, ама лично моята къща е доста удобничка. Задължени са да ги строят в един и същ стил, ама цветовете могат да са каквито решат. По-високи сгради от 2-3 етажа няма, дори и в центъра. По-приятна гледка е, отколкото стари панелки, напомнящи за комунизма.
    И принципно никой не си простира дрехите/чаршафите навън, а използват сушилня, просто моите комшии са мизерници.

Мачок, ще ти отговоря по-късно.

Мега фен Аватара на Mary_Jane_69
    И къде се намира това?

Мега фен Аватара на RagioL
    Та къде точно казваш е това?

Град
    /dev/null
    Плимут, Англия.

Мега фен Аватара на RagioL
    Само англичани, скандинавци и ескимоси могат да бъдат толкова еднообразни!

Мега фен
    Ако ще си мерим пишките с другите държави от европа, нека не забравяме, че през ренесанса, когато другите държави са се развивали ние сме били откъснати от европа, поробени, осмаците са строили джамии и са изнасилвали жените ни.
    След освобождение, докато още не не сме се почувствали свободни имаме няколко войни и малко след тва идва септември 1944 г. и пак сме откъснати от европа. Тук следва да си зададем въпроса, защо изобщо трябва да се сравняваме с европейските държави ?
    Защо манталитета ни няма нищо общо с този на европейците, много просто, защото твърде дълго сме били изолирани..
    Последно редактирано от Oy7ofCon7roL : 04-20-2013 на 20:23
    Законът е закон,
    но той врата в полето е
    и луд е оня, който потърси там сърцето си...

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    Интересно ако САЩ е най - големия "трудов лагер" в света, Китай на нашата планета ли е ?
    n00bs

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Oy7ofCon7roL Виж мнението
    Ако ще си мерим пишките с другите държави от европа, нека не забравяме, че през ренесанса, когато другите държави са се развивали ние сме били откъснати от европа, поробени, осмаците са строили джамии и са изнасилвали жените ни.
    След освобождение, докато още не не сме се почувствали свободни имаме няколко войни и малко след тва идва септември 1944 г. и пак сме откъснати от европа. Тук следва да си зададем въпроса, защо изобщо трябва да се сравняваме с европейските държави ?
    Защо манталитета ни няма нищо общо с този на европейците, много просто, защото твърде дълго сме били изолирани..
    самоцитирам се понеже мнението ме остана последно на предишната страница и едва ли някой ще го прочете
    Законът е закон,
    но той врата в полето е
    и луд е оня, който потърси там сърцето си...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си