- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Защо българите са толкова лоши хора?
^ Те хубаво изкарват на ден заплатите ни, ама ако тук хлябът е примерно 1 лев, там ще е 10 ...
Не, цените са горе-долу двойни на нашите.
Един хляб във Финландия беше 1 евро.
Един хляб в Англия е от 0.5 до 1.5 паунда според това какво качество искаш. Обикновен типов хляб 800 грама струва 1 паунд, ама мирише на хляб, а не на мухъл, както е при българските хлябове.
То и в България допреди 10-тина-15 години хляба миришеше на хляб, а сега мирише на дунапрен.
В момента ако си затвориш очите няма да различиш краставица от домат примерно - и двете имат еднакво пластмасов вкус.
Мы рождены, чтоб сказку сделать былью,
Преодолеть пространство и простор,
Нам разум дал стальные руки-крылья,
А вместо сердца — пламенный мотор.
За хляб се обърна...хаха, ами психиката е, не друго. Нашите мисли създават действията ни, а действията личността на човека. Много сложно, много........................................
еми фак оф бе, като не ни знаят. те са единствените губещи. На нас природата ни е дала достатъчно. В колко други европейски държави лятото ще се печеш на готини плажове и на перфектните температури (нито много влажно, нито студено, нито горещина), а зимата ще спускаш със ските по склоновете? Колко други европейски държави ще се похвалят с несметните исторически богатства, които седят под тая земя, по която крачим? Цялата история на региона я имаме под нас. Не ни знаят - кур за тях. Кво ни сравняваш точно па с финландците - една от най-отрепаните за живот страни (без да броим стандарта). Някой някъде беше направил класация за 'нивото на щастието', и мисля че ние живеем по-щастливо от тях, от тия депресирани ескимосчета. Има и по-малки / малобройни евродържави от нас. Т'ва, че някви си скандинавци, особено пък и даскалите им, не си познават континента, на който живеят говори лошо за тях, а не за нас.
Парите не са единственият фактор. Исторически така сме се развили, за т'ва сме на това дередже, за т'ва ни е и такъв манталитета. Сигурен съм, че повечето млади българи живеят по-'щастливо' от скандинавските си връстници.
И кво, мислиш си, че само в България има континентален климат и само България има богата история?
Дай да ти обясня защо не съм съгласен.
В Испания и Италия, например, можеш да имаш същите температури като в България, което означава, че ще намериш еднакво добри, че дори и по-добри зимни и летни курорти. Континенталният климат не е само за България.
Не смятам, че температури от 40 градуса през лятото (че и отгоре) и от -5 до -20 през зимата са особено перфектни.
А дори и да нямаш тези "перфектни" температури, можеш да отидеш на екскурзия в чужбина. И без това цените за българи и чужденци по българските курорти са абсолютно еднакви.
Историята на много от държавите е еднакво богата на нашата. Вземи пример с Англия/Великобритания, Германия, Испания, Холандия... Ама все пак не забравяй, че за да се гордееш и да изтъкваш миналото ти, това означава, че нямаш с какво да се гордееш и изтъкващ в настоящето - нещо, което много от българите правят.
Финландците живеят спокоен живот, те не живеят на хаоса. Не бих нарекъл това 'отрепан' живот. По-подредена държава с по-точен народ няма да намериш никъде по света. Аз бях намерил класацията за щастието, и България пада в долните граници, около нивото на африканските държави.
Източник 1: http://www.worldlifeexpectancy.com/h...ore/by-country
Източник 2: https://upload.wikimedia.org/wikiped..._happiness.png
Източник 3: http://www.jdsurvey.net/jds/jdsurvey...=0404&NOID=103
Източник 4: http://www.nationmaster.com/graph/li...-happiness-net
Държавицата ни е толкова голяма, че един средно голям град в западна Европа има повече население от нея. Малка държава сме, няма как да се очаква някой да ни знае, освен ако не е имал приятели или по-близки хора оттам.
Не можеш да кажеш, че парите не играят никаква роля. По-малките държави от нас, било то по население или по територия, живеят по-добре. Дори в Естония заплатите са по-високи. Имаш ли пари, можеш да си позволиш глезотии. Можеш да ядеш по-добре, по-здравословно, по-вкусно. Можеш да си правиш екскурзии до други държави и градове. Можеш да разнообразиш еднообразния живот. Дори и да игнорираш парите, стандарта на живот е много по-различен, по-добър и по-спокоен. Ако не си живял в чужбина, няма да разбереш за какво ти говоря.
ПП: Лично мнение, не си задължен да го споделяш.
Негативното отношение на чужденците към нас идва главно от престъпната дейност. Българските джебчии са с много добра слава, но румънските са по-голям процент в ЕС. България е кръстопът на два континента.Каналът на всичко от Запада към Изтока, и обратното, минава от тук, без значение по легален начин или не.
Покрай тъпотиите на Великобритания в повечето преси ни изкараха какви ли не.![]()
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
Има ли смисъл да спорите?
Огледайте се къде живеете, всичко ще ви стане ясно.
Основа,
докато продължаваме всеки от нас да плюе по родината/страната/държават/етц изтъркани синоними на мястото, на което живеем, няма да се оправим. Основна част от мизерията, в която тънем, е благодарение на комунистическия режим в който сме живели. Всички сме в тоя кюп, включително и разликата до ден днешен в двете Германии.
Що се отнася до история - да, всеки си има история (чакай само, че на Финландия не се сещам каква беше), но каква е площта, на която се простира Испания и Англия, и каква е тази на България? Мисля, че концентрацията у нас е доста по-високо ниво. Освен това сме дали кирилица, дали сме още какво ли не, не само на Европа, но и на света. За нашите малки предели и възможности, сме дали в пъти повече, поне в историческо отношение от една Италия например. А това, че нямаш с какво друго да се гордееш, щом го правиш с историята е пълна глупост.
Еднакви са и така трябва да е. Нали уж това е целта на обединена Европа - навсякъде да имаш достъп, свободно преминаване, еднакви цени - няма разделение на такъв и онакъв. И да, цените може да са еднакви, но не са сравними с никой европейски курорт. Допускам, че са най-ниски. А и от това да са по-ниски печелим ние самите, защото чужденците идват да си харчат парите у нас.А дори и да нямаш тези "перфектни" температури, можеш да отидеш на екскурзия в чужбина. И без това цените за българи и чужденци по българските курорти са абсолютно еднакви.
А това, че финландците били подредени.. еми те и германците са такива. Всичко им е по график, правят любов по график, излизат с приятели по график, лягат си по график. Къщите им са еднакви. В Англия дори има закон да не си боядисваш къщата в цвят, различен от този на целия квартал. За мен - не мерси такъв подреден, пенсионерски живот.
^абсолютно ;д
Много на гъсто бе..
Моята гледка е много по-добра, честно. Виждам почти целия град и няма мизерия около дома. Виждам и планината, ко ми е..Даже и блока ти виждам.Хахаха![]()
А казват, че панелките били еднотипни и скучни. Това тук ми изглежда много по-еднообразно.
Сега се загледах повече в снимката - на заден план също не се вижда нещо, което може да те впечатли.
Последно редактирано от RedArmy : 04-20-2013 на 16:49
Мы рождены, чтоб сказку сделать былью,
Преодолеть пространство и простор,
Нам разум дал стальные руки-крылья,
А вместо сердца — пламенный мотор.
Не знам ама такива простори между блоковете и в Люлин няма вече, дето да ти се веят гащите сякаш са национална атракция.
И на мен ми прилича на гето![]()
И ми е мн забавно като сравняват България с Русия, Германия, Испания и какво ли още не
Не е ли по - логично да сравняваме държавата си с някоя, сходна на нашата, по икономика, ресурси ?
n00bs
Гъсто е, така ги строят в градчетата. Навсякъде са малки двуетажни къщи с по общо 6-7 стаи, ама лично моята къща е доста удобничка. Задължени са да ги строят в един и същ стил, ама цветовете могат да са каквито решат. По-високи сгради от 2-3 етажа няма, дори и в центъра. По-приятна гледка е, отколкото стари панелки, напомнящи за комунизма.
И принципно никой не си простира дрехите/чаршафите навън, а използват сушилня, просто моите комшии са мизерници.
Мачок, ще ти отговоря по-късно.
Само англичани, скандинавци и ескимоси могат да бъдат толкова еднообразни!![]()
Ако ще си мерим пишките с другите държави от европа, нека не забравяме, че през ренесанса, когато другите държави са се развивали ние сме били откъснати от европа, поробени, осмаците са строили джамии и са изнасилвали жените ни.
След освобождение, докато още не не сме се почувствали свободни имаме няколко войни и малко след тва идва септември 1944 г. и пак сме откъснати от европа. Тук следва да си зададем въпроса, защо изобщо трябва да се сравняваме с европейските държави ?
Защо манталитета ни няма нищо общо с този на европейците, много просто, защото твърде дълго сме били изолирани..
Последно редактирано от Oy7ofCon7roL : 04-20-2013 на 20:23
Законът е закон,
но той врата в полето е
и луд е оня, който потърси там сърцето си...
Интересно ако САЩ е най - големия "трудов лагер" в света, Китай на нашата планета ли е ?
n00bs