.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 30

Как да кажа на родителите си, че искам да правя секс?

Здравейте Пиша ви тук, защото просто нямам към кого да се обърна.
    Аз съм момиче на 16 години и имам приятел от 6 месеца. Той е първият ми сериозен приятел и с него се обичаме искрено. Обичаме да се скитаме някъде сами, да не сме сред много големи тълпи от хора, обичаме спокойствието. С него се чувствам себе си, спокойна съм и наистина го обичам. Имам му огромно доверие. Родителите ми също са страхотни хора. С тях си споделям всичко, но абсолютно всичко. С тях имам малко по-различна връзка от тази на другите семейства. Години наред сме си говорили, че трябва да започна да водя полов живот, когато сама усетя, че съм готова и когато отрия човека, който ще подходи нежно и внимателно с мен. Преди 2-3 месеца проведохме разговор, че с моя приятел все още е твърде рано да правим секс, защото сме още малки и т.н. Аз бях съгласна тогава, но... сега е различно. С него напоследък станахме по-интимни, по-страстни... И така... и двамата вече знаем, че сме готови за секс и че го искаме. Само че проблемът е, че ме е страх на кажа на родителите ми. А не мога да не им кажа, защото майка ми ми е козметик и ще разбере. А и няма смисъл да я лъжа, защото тя е детектор на лъжата, хаха. Просто... казвали са ми, че това би ги разочаровало и че по този начин бих ги предала. Но... често казано, когато дойдат тези по-специални моменти и желанието е толкова силно. Единственото, което ме спира (а спира и него съответно) е, че не искам да загубя връзката си с родителите ми. Защото не искам. Но в края на краищата, щом съм готова, защо да не го направя? Сигурна съм, че всичко ще бъде прекрасно и че ще бъде незабравимо. Е, какво да правя? Моля ви се, пишете коментари, изразявайте мненията си. Те са важни за мен. Благодаря ви предварително

P.S. Забравих да спомена, че родителите ми много го харесват и много се радват за нас. Вечеряли сме заедно (аз, приятелят ми и родителите ми), както и аз съм вечеряла с неговото семейство. Те също ме харесват.

Супер фен
    Ами ... по - добре кажи само на майка си и баща ти да не разбира.И и го кажи след това.Според мен не трябва да я лъжеш, защото както ти каза тя е детектор на лъжата и като разбере ще се почувства предадена наистина.

Мега фен Аватара на DragonLady
    Град
    Варна
    Щом сте говорили на тая тема и родителите ти са ти казали, да го направиш когато сметнеш, че си готова и е с правилният човек защо не им го кажеш направо, че сте го направили защото се обичате и тн. А и на 16 не мисля, че си чак толкова малка за секс. Даже изоставаш яко, днешната младеж, вече на 12-13 започват да се плющят ( кръга на шегата го казвам ).
    пс и да не забравите: С ПРЕЗЕРВАТИВ да няма бели после.

Мега фен
    Град
    <3
    мхм
    кажи само на майка си, пък тя ще каже на баща ти ^^ (макар че не смятам, че е нужно изобщо да казваш, но щом пък толкова държиш)
    просто: 'мамо абе нали се сещаш като си говорехме за секса, абе мисля, че се чувствам готова' и т.н.
    омг какви глупости пиша ^^ хаха
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Родителите ми мислят, че на 16 не осъзнавам какво правя и че като съм на 18 ще мисля по съвсем друг начин.

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Прави са. Характера ще ти се промени малко или много за 2 години.
    иначе това че майка ти е козметик какво означава? по какво би познала че си правила секс?
    Иначе кажи им го. Седни с тях, обясни им как се чувстваш и сподели намеренията си

Би познала по това, че вагината се изменя, когато се прави секс, а тя ми прави кола на триъгълника. Те все още си мислят, че с това момче сме просто едни "сладки невинни тинейджъри". И то принципно е така, но нещата постепенно започват да се изменят. Страх ме е как биха реагирали. Иначе и приятелят ми ме съветва да им кажа. Те от време на време ме разпитват под формата на майтап (уж за да не се усетя), но аз винаги отричам.

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    ти сериозно ли? Вагината ти не си променя цвета или формата след като се изчукаш. Освен ако майка ти не е гинеколог, тя няма начин да разбере. О боже, разсмяхте ме.

Абе може да не е гинеколог ама какво и пречи да погледне.....като и прави кола......кажи й, след като го направиш, обясни й, че си се почувствала готова и си го поискала. Страшно няма

Мега фен Аватара на xoxi
    Леле. Леле.
    Едно е родителите да говорят с децата си за секс, съвсем друго е да ги манипулират и лъжат по такъв начин.
    Леле. Леле.
    И спря да се върти за миг земята..

Първо го направи, а после иди и сподели на родителите ти, тъй като ще е пред свършен факт :
    1. те няма да могат да върнат нещата и ще го приемат... по един или друг начин
    2. мисля си, че ако първо споделиш, а после го направиш... вашите може да се променят (като пример : Няма да те пуснат да излезеш д цел да те спрат да го направиш, защото според тях не ти е времето...)

Повече от фен Аватара на sugargirl94
    Цитирай Първоначално написано от ludata90 Виж мнението
    Абе може да не е гинеколог ама какво и пречи да погледне.....като и прави кола......кажи й, след като го направиш, обясни й, че си се почувствала готова и си го поискала. Страшно няма
    Как така да погледне ?!?! Да не е луда да даде на майка си да и бърка по дупките..

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    козметичките ти правят кола на устните, отстрани и дупето, не ти бъркат във влагалището
    гинекологът ти слага спекулум и по това се разбира общо взето дали ти е скъсан химена или не
    та, ако не й кажеш-няма да разбере, ако ще още 200 пъти да ти прави кола маска
    въпросът е , че щом сте толкова близки и са ти казали , че може да го правиш когато искаш, значи ти имат доверие и ако им споделиш или поне на майка ти, ще те подкрепят
    отделно аз нямам такава връзка с мойте и не мисля,, че трябва да им казвам какво, кога и с кого правя : )
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Аз НИКОГА не съм говорила с родителите ми по тази тема, и не мисля да говоря с тях за това ! Не мисля, че трябва да им казваш ЗАЩО, КОГА И С КОЙ СИ БИЛА ! А не ли много кофти баща ти да разбере ? Винаги ли ще им даваш обяснения като правиш секс ? Аз като почна да водя полов живот няма да им казвам нищо и да им се обяснавям ! Това е твърде лично ....

6 месеца без секс ?

Форумна Сектантка! Мега фен Аватара на dream1707
    Еми.. виж .. и аз имам подобна връзка с майка ми, аз и казвам абсолютно всичко и преди година, година и нещо, преди да ме "дефлорират" сме говорили много за това .. Докато все още си имах приятел, сме говорили как възрастта няма значение, само да си сигурен в човека бла бла... После след като ходих бая време с тогавашния ми приятел почна приказката, че още съм малка и тнт .. Явно просто е спекла жената и се е притеснила, защото бях на 14, щях да правя скоро 15.... Та значи, след няколко месеца, вече го бяхме направили и аз и споделих, вече беше пред свършен факт.. та единственото, което можеше да направи е просто да ми даде съвет .. И по тоя начин връзката ми с нея стана още по-силна.. Сега си и споделям всичко свързано с това, ако ми трябва съвет, имам проблем и прочие

А защо по дяволите трябва да им казваш ? Вярно че са ти родители,но това са лични неща..

Голям фен Аватара на UniCoWN
    Възхищавам се на тези от вас, които са толкова близки с майките си. Аз нямах този късмет.
    Никога не съм говорил с майка си по тази тема и вече 2-3 години водя полов живот, без тя дори да знае, така че...

Може и да греша, но си мисля, че майка ти би се почувствала по-добре, ако и кажеш преди да го направиш. Обясняваш и всичко както си го написала тук - как се чувстваш с него, какво, защо и т.н. ... Така тя ще има привилегията да ти даде последни съвети... Но не я оставяй да те разубеди де

Ако и кажеш след това, мисля, че ще се почувства леко разочарована, че въпреки последния ви разговор ти не си я послушала и на това отгоре не си и споделила. Може да охладнеете...

Не я поставяй пред свършен факт с натиска, че нищо вече не може да направи, освен да го приеме. Според мен вече ще се е почувствала леко предадена

Мега фен Аватара на SmilezZz
    Град
    Русе
    ^ Надали ще охладнеят отношенията им. Напълно възможно е, ако го каже преди това да я разубедят, с това, че е малка и че не знае какво иска все още. Което си е тъпо. Тя и в двата случая е решена да им каже, което означава, че не иска да си разваля отношенията с тях, което си е похвално. Аз не съм имала щастието да имаме такава връзка с родителите си и не им споделям: нито кога съм го направила, нито как се чувствам.
    Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
    но само ти избираш кой да остане ♥

Това е личен, интимен живот... не е работа на друг, освен на теб и твоя приятел... с който споделяш този живот... не мисля, че е нормално да се споделят с родителите такива неща... или в краен случай, може би само с майка ти да споделиш!

А твоите родители споделят ли ти за техния интимен живот, че ти си тръгнала да споделяш твоя ?

Мега фен Аватара на SmilezZz
    Град
    Русе
    ^ Защо тя трябва да прави това, което и родителите й правят? Т.е. ако те не й говорят за техния интимен живот - това означава, че и тя не трябва да сподели това. Родителите са хора с много опит, а щом има такава изградена връзка с тях - това само може да й бъде в плюс.
    Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
    но само ти избираш кой да остане ♥

^^^^А след като те не споделят, това не е ли пример за това, че е личен и интимен и не е нещо което трябва да се споделя ?!

П.П. Всичко си е въпрос на гледна точка Мое мнение е - че на родителите не им е работа да знаят... всеки сам да си преценя, не си налагам мнението, тя пита тук, всеки си казва мнението, а тя постъпва както си прецени самичка

казвали са ми, че това би ги разочаровало и че по този начин бих ги предала.
    манипулативни методи? вменяват ти вина, за да те контролират... както в случая... прочети си първия пост още веднъж, за да усетиш...

сексът и първият път е толкова интимно нещо, че... не мисля, че трябва да бъдат споделяни или разказвани или да се дава отчет на някого, било то и родители... като искаш правиш секс, като не искаш - не правиш... не разбирам какво общо имат родителите тук и защо би ги "разочаровала" и "предала", ако правиш секс...

Благодаря на всички ви, че изразихте мнението си. Прочетох всички коментари и накрая реших, че ще им кажа. Ще си поговоря с тях и се надявам да оценят добре решението ми. А и да не се съгласят, не ме интересува. В крайна сметка, аз решавам, не те. Искат да ги предупредя, за да ми дадат съвети - добре, така и ще направя. Те са печени и няма да ме притесняват да им разказвам и да ме карат да им споделям, ако сама не искам. Много добре осъзнават, че това са си лични неща и не биха влезли в личното ми пространство. Те искат просто да им кажа, когато реша, за да може да ми помогнат да се подготвя физически с някои неща. Имаше един коментар, в който беше написано, че след като те не споделят интимния си живот с мен, то тогава аз трябва да им отвърна със същото. Не съм съгласна с това. Те са родителите, те са по-големите и аз нямам абсолютно никакво право да искам от тях неща, които не ми влизат в работа. Те не са длъжни да ми споделят толкова лични неща, а и... не искам. Та... в края на краищата реших да им кажа, преди да се случи, за да ме подготвят. Просто ще изчакам още мъничко и тогава. Благодаря ви!

Мега фен Аватара на prosto_chovek
    майка ти и баща ти не са ли правили секс? Мислиш, че са пасли в люцерната ли? Отиваш, вършиш работата, като прецениш и ти се отдаде удобен момент го загарваш и така. Това е ако смяташ, че ще ти се карат, ако го разберат директно. Аме в никакъв случай не се изтапанчвай пред тях и да кажеш - мамо, татко, искам да се чукам, щото най - много да ти ограничат излизанията. Пред свършен факт е вече друго
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

Етикети за тази тема

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си