Като начало започни да говориш истината и да поемаш отговорност за думите и действията си. Знам, че не е лесно (особено когато става дума за отношения, чувства и т.н.) и дори някои от зрелите хора трудно свикват с това, но е най-доброто, което може да направиш. Сама виждаш, че от лъжа на лъжа затъваш все повече и се забъркваш в какви ли не каши. Ако обратната схема сработи и с всяка истина си решаваш по един проблем, нещата постепенно ще се подредят.

Според мен започни от лесбийката, защото на предстоящата екскурзия тя ще очаква да се вземете, а закачиш ли се веднъж с такава, няма откачане. Дори най-наглият, досаден и дразнещ мъж ще ти се стори като невинно кутре пред лапнала по теб лесбийка. После се разбери с този от долния клас. Бъди непукистка - независимо какво се говори за теб в училище, най-много да ти се вдигнат акциите. Дали ще те разнасят като лесбийка, бисексуална или бивша лесбийка (колко нелепо звучи...) няма особено значение, особено като сте в тийн възраст и на всеки хормоните му бушуват и иска да е вечно различен и актуален.

И последното и най-трудно - кажи истината на най-добрия си приятел. Признай си грешките и лъжите, колкото и да те е срам от тях. Така поне съвестта ти ще е чиста.

Знам, че всичко, което ти написах изглежда бая трудно, но както вече сама си се убедила, лесният път обикновено е грешен.